tiistai 7. toukokuuta 2013

Pizzasimpukoita

"Ruokabloggarin häpeälliset tunnustukset" - sarja jatkuu. Tämänpäiväisessä jaksossa: syntymäpäivä. Meillä on Herrasmiehen kanssa perinne, joka sai alkunsa ensimmäisestä yhdessä viettämästämme syntymäpäivästäni seitsemän vuotta sitten. 

Toisella meistä (sormella en osoittele mutta minä se en ollut!) edellinen ilta oli venähtänyt pitkäksi ja pitkään lupailtu loistokas ilta hienoine illallisineen kutistui... Pizza Hutiksi. Mutta sen se syntymäpäivä opetti, että joskus se on se oikea seura, jonka ansiosta ilta missä tahansa on loistokas. Siitä on sittemmin tullut jokavuotinen syntymäpäivätraditiomme ja yhtä loistokasta se seura on yhä tänäänkin! 

Vaikka tänä vuonna vietimme syntymäpäivääni erossa, pidin perinteitä yllä. Niinpä sangrian, chorizo-jättikatkarapujen ja serranokinkku-kampasimpukoiden lisäksi synttäreillä tarjoiltiin myös Herrasmiehen makujen mukaan tehtyä pizzaa, mutta siihen surf & turf - teemaan ja juhlatunnelmaan sopien... simpukkana! Kyllä - pizzasimpukoita!

Koska Suomessa saatavilla olevat sinisimpukat olivat sen verran pieniä, päädyin käyttämään vihersimpukoita jotka ovatkin ihana isoja ja lihaisia.  Omani olivat esikypsennettyhjä ja pakastettuja, joten mikäli käytät tuoreita, höyrytä ne kypsäksi vähässä vedessä ensin ja käytä vain ne, jotka aukeavat. Heitä pois kansipuolikas ja käytä tähän se puolikas, jossa se simpukka on.

Stressinminimoiseksi keittelin pizzakastikkeeni paseeratuista tomaateista, mutta luonnollisesti voit sen tehdä ihan alusta alkaen tomaatteja ajan ja rakkauden kanssa keittämällä.

Pizzasimpukat (18 kpl)

18 vihersimpukan puolikasta kuoressaan
200 gr paseerattua tomaattia
1  iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
8 isoa basilikanlehteä hienonnettuna
1/4 sipuli ohuina siivuina
2 chiliä (säädä käyttämiesi chilien mukaan - omani olivat pieniä mutta tulisia)
50 gr chorizoa, salamia, pepperonia tai muuta mausteista makkaraa
200 gr mozzarellaa
sauolaa, pippuria, sokeria

Anna simpukoiden sulaa. Kaada puolikkaista sitten ylimääräinen neste pois ja aseta uunipellille.  Taputtele kuiviksi. Keitä kattilassa paseerattua tomaattia valkosipulin ja basilikan kanssa melko kovalla lämmöllä vähän kokoon ja mausta suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Lusikoi n.  teelusikallisen kastiketta simpukoiden päälle ja asettele sen päälle sipuli, chili sekä käyttämäsi makkara. Jos käytät kokonaista mozzarellaa, leikkaa se ohuiksi siivuiksi tai paina raastimen läpi. Levitä juusto simpukoiden päälle ja paista 250 ° muutama minuutti kunnes juusto on sulanut.



6 kommenttia :

  1. Mulla se synttäri ruoka (23.joulukuuta) on oikeastaan aina joulupöytä,ja samalla koko perhe samassa pöydässä,eli oilea seura ja huikea ruoka yhdistyy itsestään :D

    VastaaPoista
  2. Näitä pitää joskus kokeilla kun se meillä asuva merieläväfobiasta kärsivä mieshenkilö on muualla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen - toki meillähän se H on allerginen simpukoille joten mulle jää aina kätevästi enemmän...!

      Poista
  3. Teillä on kyllä kivat synttäriperinteet;D Tuota maistaisin mielelläni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä mä kolmikymppisillä pääsin ihan chez dominiqueenkin... mutta seuraavana päivänä mentiin pizza hutiin :-)

      Poista