OTA YHTEYTTÄ


Blogin takana kokkaa ja bloggaa Andalusialle sydämensä menettänyt, ruokaa ja viiniä intohimoisesti silmillään, kamerallaan ja vatsallaan rakastava kulinaarinen moniottelija.

"Ruokafilosofia" kuulostaa sanana niin kovin hienolta ja valmiiksimietityltä, että sitä en oikein kehtaa käyttää. Mutta ruoassa minulle on tärkeintä hyvät raaka-aineet sekä niitä kunnioittava lähestymistapa. Kyllähän hyvänkin fileen pilalle saa väärällä valmistuksella. Ja makkarasta taas saa aikaiseksi jotain aivan ihanaa kun kuoren alta löytyykin HK:n sinisen sijaan vaikka luomukaritsaa ja Pohjois-Afrikan yrttejä.Arjessa riittää rämpimistä muutenkin, joten pyrin tekemään siitä juhlaa. Siksi meillä (tai tässä blogissa) harvemmin tehdään mitään "oikeaa ruokaa" vaan katetaan pöytään vaikka useista pienistä annoksista koostuva tapas-tyyppinen maistelumenu. Taustalla on myös hienoinen ahneus: kaikkea kun on saatava kokeilla... 

Matkustelu on toinen intohimoni ja muidenkin maiden äitien tekemät ruoat elävät paitsi muistoissa, myös kielen päällä. Toisinaan inspiraatiota haetaan Välimeren väärältä puolen mezeistä. Joskus kunnon ateriat unohdetaan kokonaan ja vietetään englantilaisia teekestejä. Tai cocktailkutsuja kanapeineen. Aasiaakaan ei voi unohtaa- susheja on tullut pyöriteltyä ja viime aikoina on sorminäppäryyttä testattu dim sumien rypyttämisessä.


Ruoka on meillä suunnattoman nautinnon lähde, jonka tehtävänä on ensin ruokkia silmiä, sitten vatsaa ja sielua. Pöytään istutaan ajan kanssa, nauttimaan niin ruoasta kuin yhdessäolostakin.

Andalusia on uskomattomine, tuoreine raaka-aineineen rakas paikka, jonka aurinkoa pyrin ylläpitämään myös toisessa keittiössäni.

Tervetuloa mukaan!

____________________________Mikäli sinulla herää kysymyksiä, ehdotuksia tai kaipaat lisätietoa jostain tähän blogiin tai minuun liittyvästä asiasta, ota ihmeessä yhteyttä! 

Myös blogiyhteistyö kiinnostaa: meiltä luonnistuvat niin matka- kuin ruokajutut ja -kuvaukset, ravintola-arviot, reseptiikka kuin kuvausjärjestelytkin.

Esimerkkejä blogiyhteistyöartikkeleista:Reseptiikka:


Atria Kulinaari 

Hackman All Steel 

Heirol 

Jyväbroiler 

Meiran mausteet 

Santa Helena- viini

Soyappetit

Vaasan Rilla 

Valio Eila® Kotijuusto Ravintolat:


El Greco, Helsinki

Fiskars Wärdshus, Fiskars

Ravintola Ragú

Taste of Helsinki


Hotellit:


Baltic Beach Hotel & Spa, Jurmala, Latvia

Fiskars Wärdshus, Fiskars

Jerusalem Hotel, Jerusalem, Israel

Opera Hotel & Spa, Riika, Latvia

Pariisin Ville, Porvoo

Park Hotel, Turku

Scandic Julia, Turku

Scandic Rubinen, Göteborg, Ruotsi

Semarah Hotel Metropole, Riika, Latvia


Matkat:


Ahvenanmaa

Latvia

Andalusian sherrymaa

Bulgaria


______________________________


Maaliskuussa 2017 WSOY julkaisee esikoiskirjani "Andalusian auringossa- kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin"

Kirjaprojektin edistymistä pääset seuraamaan täällä.

_____________________________


Yhteydenotot: erja@andalusianauringossa.com