Blogin takana kokkaa ja bloggaa Andalusialle sydämensä menettänyt, ruokaa ja viiniä intohimoisesti silmillään, kamerallaan ja vatsallaan rakastava kulinaarinen moniottelija.
"Ruokafilosofia" kuulostaa sanana niin kovin hienolta ja valmiiksimietityltä, että sitä en oikein kehtaa käyttää. Mutta ruoassa minulle on tärkeintä hyvät raaka-aineet sekä niitä kunnioittava lähestymistapa. Kyllähän hyvänkin fileen pilalle saa väärällä valmistuksella. Ja makkarasta taas saa aikaiseksi jotain aivan ihanaa kun kuoren alta löytyykin HK:n sinisen sijaan vaikka luomukaritsaa ja Pohjois-Afrikan yrttejä.
Arjessa riittää rämpimistä muutenkin, joten pyrin tekemään siitä juhlaa. Siksi meillä (tai tässä blogissa) harvemmin tehdään mitään "oikeaa ruokaa" vaan katetaan pöytään vaikka useista pienistä annoksista koostuva tapas-tyyppinen maistelumenu. Taustalla on myös hienoinen ahneus: kaikkea kun on saatava kokeilla...
Matkustelu on toinen intohimoni ja muidenkin maiden äitien tekemät ruoat elävät paitsi muistoissa, myös kielen päällä. Toisinaan inspiraatiota haetaan Välimeren väärältä puolen mezeistä. Joskus kunnon ateriat unohdetaan kokonaan ja vietetään englantilaisia teekestejä. Tai cocktailkutsuja kanapeineen. Aasiaakaan ei voi unohtaa- susheja on tullut pyöriteltyä ja viime aikoina on sorminäppäryyttä testattu dim sumien rypyttämisessä.
Ruoka on meillä suunnattoman nautinnon lähde, jonka tehtävänä on ensin ruokkia silmiä, sitten vatsaa ja sielua. Pöytään istutaan ajan kanssa, nauttimaan niin ruoasta kuin yhdessäolostakin.
Andalusia on uskomattomine, tuoreine raaka-aineineen rakas paikka, jonka aurinkoa pyrin ylläpitämään myös toisessa keittiössäni.
Matkustelu on toinen intohimoni ja muidenkin maiden äitien tekemät ruoat elävät paitsi muistoissa, myös kielen päällä. Toisinaan inspiraatiota haetaan Välimeren väärältä puolen mezeistä. Joskus kunnon ateriat unohdetaan kokonaan ja vietetään englantilaisia teekestejä. Tai cocktailkutsuja kanapeineen. Aasiaakaan ei voi unohtaa- susheja on tullut pyöriteltyä ja viime aikoina on sorminäppäryyttä testattu dim sumien rypyttämisessä.
Ruoka on meillä suunnattoman nautinnon lähde, jonka tehtävänä on ensin ruokkia silmiä, sitten vatsaa ja sielua. Pöytään istutaan ajan kanssa, nauttimaan niin ruoasta kuin yhdessäolostakin.
Andalusia on uskomattomine, tuoreine raaka-aineineen rakas paikka, jonka aurinkoa pyrin ylläpitämään myös toisessa keittiössäni.
Tervetuloa mukaan!
____________________________
Mikäli sinulla herää kysymyksiä, ehdotuksia tai kaipaat lisätietoa jostain tähän blogiin tai minuun liittyvästä asiasta, ota ihmeessä yhteyttä!
Myös blogiyhteistyö kiinnostaa: meiltä luonnistuvat niin matka- kuin ruokajutut ja -kuvaukset, ravintola-arviot, reseptiikka kuin kuvausjärjestelytkin.
Esimerkkejä blogiyhteistyöartikkeleista:
Atria Kulinaari
Hackman All Steel
Heirol
Jyväbroiler
Meiran mausteet
Santa Helena- viini
Soyappetit
Vaasan Rilla
Valio Eila® Kotijuusto
El Greco, Helsinki
Fiskars Wärdshus, Fiskars
Ravintola Ragú
Taste of Helsinki
Baltic Beach Hotel & Spa, Jurmala, Latvia
Fiskars Wärdshus, Fiskars
Jerusalem Hotel, Jerusalem, Israel
Opera Hotel & Spa, Riika, Latvia
Pariisin Ville, Porvoo
Park Hotel, Turku
Scandic Julia, Turku
Scandic Rubinen, Göteborg, Ruotsi
Semarah Hotel Metropole, Riika, Latvia
Ahvenanmaa
Latvia
Andalusian sherrymaa
Bulgaria
______________________________
Myös blogiyhteistyö kiinnostaa: meiltä luonnistuvat niin matka- kuin ruokajutut ja -kuvaukset, ravintola-arviot, reseptiikka kuin kuvausjärjestelytkin.
Esimerkkejä blogiyhteistyöartikkeleista:
Reseptiikka:
Atria Kulinaari
Hackman All Steel
Heirol
Jyväbroiler
Meiran mausteet
Santa Helena- viini
Soyappetit
Vaasan Rilla
Valio Eila® Kotijuusto
Ravintolat:
El Greco, Helsinki
Fiskars Wärdshus, Fiskars
Ravintola Ragú
Taste of Helsinki
Hotellit:
Baltic Beach Hotel & Spa, Jurmala, Latvia
Fiskars Wärdshus, Fiskars
Jerusalem Hotel, Jerusalem, Israel
Opera Hotel & Spa, Riika, Latvia
Pariisin Ville, Porvoo
Park Hotel, Turku
Scandic Julia, Turku
Scandic Rubinen, Göteborg, Ruotsi
Semarah Hotel Metropole, Riika, Latvia
Matkat:
Ahvenanmaa
Latvia
Andalusian sherrymaa
Bulgaria
______________________________
Maaliskuussa 2017 WSOY julkaisee esikoiskirjani "Andalusian auringossa- kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin".
Kirjaprojektin edistymistä pääset seuraamaan täällä.
_____________________________
Yhteydenotot: erja@andalusianauringossa.com
Kirjaprojektin edistymistä pääset seuraamaan täällä.
_____________________________
Yhteydenotot: erja@andalusianauringossa.com