Viime aikojen kukkakaalikokeilut alkavat ehkä tuottaa ihan oikeasti satoa. Siitä taikatabboulehista tykkäsin jo ihan oikeasti, mutta tämä saattaa olla jopa vielä parempaa: ihmesushia! Gluteeniton ja hiilariton hyvän omantunnon herkku! Vaikka eikai se sushi riisilläkään ole ihan sieltä pahimmasta päästä...?
Sushista aikoinani innostuttuani kävin Tokyokanissa sushi-kurssin. Ja eihän siinä oikeasti ole mitään pelkäämisen arvoista - kunhan sen riisin koostumuksen saa onnistumaan. Minun psyykelleni tuollainen yhdenmukaiseen ulkonäköön tähtäävä neuroottinen näpertely sopii. Tai no, ainakin näin jälkeenpäin uskallan noin väittää. Eihän tuo alku ihan vaivaton ollut...
Ajatus lähti kalifornia-rullista, koska ne tarjosivat myös keinon hyödyntää noita naapurilta nyysimiäni avokadoja. Tästä tulee kuusi maki-rullaa, eli yhteensä leikkaamiesi palojen koosta riippuen 36-48 kappaletta.
1 iso kukkakaali
1,5 dl majoneesia
1 tl inkivääritahnaa
1 tl kalakastiketta
1 limen kuori ja mehu
6 norilevyä
wasabitahnaa
mustia seesaminsiemeniä
1. täyte:
2 avokadoa
6 surimipuikkoa
2. täyte:
kurkku
100 gr kylmäsavulohta (tai sushi-luokan normaalilohta)
tarjoiluun soijakastiketta, gari-inkivääripikkelsiä
Raasta kukkakaali ja höyrytä se liki kypsäksi. Anna sen jäähtyä. Käyttäen tarkoitukseen vaikka ihan tuollaista varta vasten hankittua sushinviilennysviuhkaa (ei muuten ole vitsi). Sekoita sillä välin majoneesi muihin aineksiin. Kun kukkakaali on jäähtynyt, sekoita siihen majoneesia sen verran, että se sitoo massaa yhteen - kukkakaalin koosta riippuen 3-4 rkl.
Levitä sitä norilevylle jättäen alareunaan noin sentti ja yläreunaan ainakin viitisen senttiä tyhjää. Levitä sitten sen päälle raita wasabitahnaa. Ripottele sitten n. teelusikallinen mustia seesaminsiemeniä. Levitä sitten täytteet: pitkittäin ohueksi siivutettu avokado ja sen päälle surimipuikot ja toiseen kylmäsavuohisiivut ja sen päälle reilun sentin paksuinen, kurkusta pitkittäin leikattu tikku. Kostuta levyn yläreuna kevyesti rullan kiinnipysymiseksi ja kääri bambumaton avulla tiukaksi rullaksi. Anna maustua ja asettua jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua. Leikkaa sitten terävällä veitsellä annospaloiksi - tasoita ensin ne rumat päät, leikkaa rulla sitten puoliksi ja sitten molempi puolikas kolmeen tai neljään osaan. Tarjoile soijakastikkeen ja garin kanssa.
Niin, ja näillä pyörylöillä ollaan muuten mukana tässä kuussa Kompastelua- blogin isännöimässä kuukauden ruokahaasteessa jonka teemana on "pallot ja pyörykät"!
_______________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Vau, kyllä se ihan oikealta sushilta näyttää! Melkein pitäisi joskus kokeilla! :-D
VastaaPoistaolin ihan (positiivisesti, onneksi!) yllättynyt :-)
PoistaAivan mahtava idea!! pitää ehdottomasti kokeilla :)
VastaaPoistatoki kompensoin noiden terveellisyyttä sitten vetämällä ihan överiähkyt ;-)
PoistaHienoja sushia. Mä voisin melkeinelää niillä, en ole vielä niin paljoa syönyt, että olisi kyllästyminen tullut. Hieno juttu, että olet pääsemässä sinuiksi kukkakaalin kanssa. Se on niin hyvää. Viikonlopuna tuli syötyä iso kokonainen kukkakaali ihan vaan keitettynä.
VastaaPoistano ihan noin sinuja me ei kukkakaalin kanssa kyllä vielä olla ;-)ainakin itsellä kun sitä sushia alkaa tehtailla (on se sitten minkälaista sushia) niin se hankehan paisuu kuin pullataikina: niitä susheja on sitten muutamankin päivän tarpeisiin. Silloin tulee vedettyä kyllä kaksinkin käsin mutta ei siihen jotenkin kyllä ole päässyt kyllästymään!
PoistaSain itse hauskan haasteen ja ajattelin laittaa sen sinulle eteenpäin. Haaste löytyy täältä. http://currykaneli.blogspot.fi/2013/09/sain-merjalta-aikuisen-naisen.html
Poistano mehän tästä kiitämme ja palaamme asiaankuuluvan pohdinnan jälkeen asiaan :-)
PoistaHatunnostoni rehellisestä yrityksestä päästä yli ruokatraumoista ja laajentaa omaa repertuaaria! Joskus on tullut käytettyä makirullissa ohraa riisin lähivaihtoehtona, mutta tämän voisi kanssa pistää kokeiluun.
VastaaPoistakiitos sinne :-) pakko se on yrittää, etenkin näin RUOKABLOGGARINA ;-) H kyllä kehui näitä ihanan kevyiksi!
PoistaHyvältä näyttävät sushit:)Ihan blogin alkuaikoina olin raw food-kurssilla,jossa teimme kukkakaaliriisillä täytettyjä susheja.Tosin ei höyrytettynä.
VastaaPoistaja maistuivat hyviltä myös! pitihän se arvata, etten ollut ensimmäinen, joka tuon tajusi :-/ toki nuo voi tehdä ihan höyryttämättäkin, mutta se rakenne on silloin niin ei-riisimäinen, että päädyin itse höyryttämään tuon rakenteen pehmeämmäksi!
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaPäädyin tänne sattumalta selailemaan erään toisen ulkosuomalaisen blogin kautta. Ihania kuvia. En ollut koskaan kuullut kukkakaalisushista (eikä se oikeastaan edes ollut tullut mieleeni), joten aika hauska löytö tämä resepti.
VastaaPoistaAnita
http://www.lily.fi/blogit/tervetuloa-suomeen/
tervetuloa mukaan :-)
Poista