perjantai 31. toukokuuta 2013

Toast Skagen

Tukholmassa ollessamme lauantait kuluvat jokseenkin saman kaavan mukaan. Design district Herrasmiehelle, muutama vintage- kauppa minulle ja lounas lähes vääjäämättä Östermalmin kauppahallissa. Todennäköisesti Lisalla. Mereneläviin erikoistunut ravintola hallin sydämessä on aina tupaten täynnä, mutta jonottamisen arvoinen. Ruotsalaisten rakastama Toast Skagen on yksi listan suosituimpia annoksia, eikä syyttä. Ja kylkeen tietysti akvaviittia, jota listalta löytyy monenmontaa sorttia!

Tänään Toast Skagenista tehtiin alkuruoaksi tai drinkkien kanssa tarjoiltavaksi sopivia miniversioita. Leipäkorit ovat niitä samoja mitä tehtiin sinne teekutsuille ja ohjeen löydät täältä

Nämä jättikatkaravut eivät olleet kovin suuria vaan kooltaan melko lähellä niitä kuorimattomina myytäviä katkarapuja. Tähän voi toki käyttää minkä tahansa kokoluokan katkarapuja - pienempiä tarvitaan (koosta riippuen) 32 - 96 (mikäli ovat niitä ihan pieniä) kappaletta.

Majoneesista voi halutessaan korvata osan (1/3 tai 1/2) turkkilaisella jogurtilla.




8 kpl

8 kpl (paahto) leipäviipaletta

24 jättikatkaravunpyrstöä
loraus sitruunamehua
hieman öljyä
1/2 chili hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

4 reilua rkl majoneesia
2 tl sitruunankuorta
1 tl tilliä
suolaa, valkopippuria

Tee leipäkorit ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Mikäli käytät raakoja katkarapuja, kuori ja puhdista ne (jätä kahdeksaan koristeeksi tarvittavaan pyrstö paikalleen). Sivele ohuesti öljyllä, lorauta päälle sitruunamehua ja ripaus chiliä. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista pannulla/ grillissä/ uunissa 175 asteessa muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Paloittele jäähtyneet katkaravut (niitä kahdeksaa lukuunottamatta) ja sekoita muihin aineksiin. Täytä korit täytteellä ja tarjoile - vaikka shampanjan ja kuninkaallisten häiden (8.6.!!!) kera!

7 kommenttia :

  1. Onpa näyttävät Skagenit, vau! kiva idea tehdä niistä tuollaisia cocktailpaloja :)

    VastaaPoista
  2. Tosi näppärät skagenit! Näitä vois noi 8kpl syödä helposti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama vika (ja siinä menikin sitten se annoskontrolli... :-/!)

      Poista
  3. Aika kiva versio Toast Skagenista:)

    VastaaPoista
  4. Meidänkin herkkua. Kiva idea tehdä minikokoisina.

    VastaaPoista