sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Soppasunnuntai: bataattia intialaisittain

Kovin vegaani- ja kosherpitoisissa tunnelmissa mentiin myös tämän viikon Soppasunnuntaissa.

Kevät on tänä vuonna ollut kovin oikukas  ja muutamaan otteeseen on jo ihan oikeasti tullut epäiltyä, josko se jäisi välistä tänä vuonna kokonaan. Räntä-, lumi- ja vesisateiden rääkkämää psyykeä (ja äänihuulia) on lääkitty mm. lempeän tulisella bataattikeitolla.

Alkunsa keitto sai illanvietosta kasvissyöjäystävien luona. Ruokabloggari on tervetullut vieras - sen kun voi pistää tekemään ruokaa! Tuolloin illan ohjelmassa oli mm. uunissa paahdettua bataattia illan tunisialaisen isännän maustevarastoista tehtyjen löytöjen kera. Kaikkien ruokaan päätyneiden ainesten alkuperä ei tule varmaan koskaan selviämään, mutta chiliä, korianterinsiemeniä, jeeraa ja kardemummaa sinne ainakin päätyi.

Nyt näistä samoista rakennuspalikoista koottiin soppa! Bataatin voisi tietty myös pilkkoa pieneksi ja keittää kasvisliemessä kypsäksi, mutta paahtaminen tuo siihen kyllä ihanan lisän.


Kahdelle

1 iso bataatti (oma oli 570 gr)
1 chili (säädä tulisuuden mukaan)
3 isoa valkosipulinkynttä
1/2 rkl jeeraa
1/2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3/4 rkl kardemummaa
1/2 l kasvislientä
suolaa, pippuria




Kuumenna n. 1/2 dl öljyä kattilassa ja kuumenna mausteista aromit esiin. Lohko bataatti neljään osaan ja jokainen osa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado ne uunivuokaan ja kaada mausteöljy päälle. Kääntele bataatteja niin että öljyä on kaikkialla. Paahda uunissa n. 45 minuuttia - 1 h kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta kasvisliemen kanssa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle korianterinlehtiä ja tarjoile. 

4 kommenttia :

  1. Herkullisen tuntuinen resepti sinulla! Täytyypä kokeilla tuota paahdettua bataattia ja tällaisia mausteita joskus!

    VastaaPoista
  2. kiitos, kiitos :-) tuo bataatti ja kardemumma tuntuu ehkä ensialkuun hieman kummalta kombolta, mutta toimii niiiiiiiiiiin hyvin!

    VastaaPoista
  3. Bataatti on punajuuren ohella suosikkini juureksista. Hienosti sen kanssa sopii voimakkaatkin mausteet. Ihanalta keitolta vaikuttaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana. Ja sitä pitäisi kyllä käyttää useamminkin. Se hoitaa samat hommat kuin tuo pottukin, mutta niin paljon luonteikkaammin!

      Poista