RUOKAMATKAVINKKEJÄ MAAILMALLE

Ei se ruoka aina välttämättä se reissujen tärkein juttu ole... mutta kärkikaksikossa joka tapauksessa! 

Elämää pursuavat kauppahallit, perinteiset kivijalkakaupat jotka ovat olleet paikoillaan jo vuosisatoja, tunnelmalliset kahvilat, hyvät ravintolat, torit... niiden elämyksiä on ihana muistella sitten kotikeittiössäkin.

Täältä löydät hyviksi havaittuja osoitteita reissuiltani!


Gërthëla, Rruga Ioanianet

Kalaa ja äyriäisiin erikoistunut ravintola rantakadun läheisyydessä. Paikalliseen tyyliin annokset on hinnoteltu kilohinnoittain, joka on alkuun hieman hämäävää. 


Taverna Leo, Rruga Ismail Tatzati- ja Rruga Abedin Dino-katujen kulmassa

Keskustassa sijaitseva pikkuriikkinen perheen pyörittämä suosikkiravintolani. Edullista albanialaista ruokaa avotulella grillattuna. Grillatut lampaanribsit ja maksa ihan erityisen hyviä, samoin koftat. 


Taverna Peshkataria, Rruga Peshkataria (kääntyy Rruga Mitat Hoxhan ja Rruga Idriz Alidhiman kulmasta) 

Paikallisten suosima edullinen kala- ja äyriäisravintola, joka ei ulkomuodollaan koreile. Suosittu etenkin lounaalla, joten saavu aikaisin. Kosmos, ul.Laveleye 19

Skandinaavisen pelkistetty ravintola, joka yllättää positiivisesti. Oivaltavaa, erinomaista ruokaa - keskity etenkin alkuruokalistan antimiin. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Secret by Chef Petrov, Tzar Osvoboditel Blvd 12

Paikallisen tähtikokin maan ensimmäistä tasting menua (15 ruokalajia, n. 40€) tarjoileva ravintola. Epämääräisestä ulkomuodosta huolimatta ruoka on parhaillaan todella erinomaista. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Bulgarian viinitilat

Bulgaria on yksi maailman perinteisimpiä viinituottajamaita ja viime vuosina perustettujen butiikkiviinitilojen ansiosta myös taso on lähtenyt huimaan nousuun. 

Lue lisää blogista
Bonaparte, Pikk 45

Ravintolaperhe koostuu ravintolasta, kahvilasta ja leipomo-delistä, jonka tuotteet vievät kielen (ja haaveet bikinivartalosta) mennessään. Kokeilkaa vaikka crème brûlée- torttua.


Ravintolan www-sivuCafe Pierre, Vene 6Reissu Tallinnaan ei ole täydellinen ilman tämän suklaapuoti-kahvilan kaakaota ja leivoksia. Appelsiinikaakao on oma suosikkini.

Ravintolan www-sivuKaks Kokka, Mere Pst 6 E

Tyylikäs ravintola joka ei petä. Mielenkiintoinen, mutta maltillisesti hinnoiteltu ruokalista. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Kohvik Moon, Vorgu 3

Tallinnan huippuravintoloissa kannuksensa hankkineiden kokkien ravintola, jossa tehdään eestiläistä ja venäläistä ruokaa modernilla otteella. Hieman hankalahko sijainti sataman läheisyydessä, mutta tunnelma ja ruoka ovat vaivan arvoisia. Ehdottomasti lempiravintolani Tallinnassa. Loistavat raaka-aineet, mahtava palvelu, erinomainen hintataso ja uskomaton tunnelma - tässä paikassa joka päivä on sunnuntai. Varaus suositeltava.


Ravintolan www-sivuKompressor, Rataskaevu 3


Vanhankaupungin keskustassa sijaitseva täytettyihin lettuihin erikoistunut kahvila, jossa on hyvä parannella oloa pitkäksi venähtäneen illan jälkeen. Massiiviset annokset, runsaasti vaihtoehtoja niin suolaisissa kuin makeissakin ja todella edulliset hinnat.


Ravintolan www-sivuLeib Resto Aed, Uus tn 31

Huikaisevan ihanalla sisäpihalla sijaitseva ravintola, jossa intohimo ruokaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin on käsinkosketeltavaa. Asiantunteva palvelu ja onnistuneet viinisuositukset.


Ravintolan www-sivuNõmmen tori


Noin puolen tunnin matkan päässä Tallinnan ulkopuolella sijaitseva ulkoilmatori. Kalaa, lihaa, juustoa, kasviksia, hedelmiä, kukkia... Etenkin kesäisin tallinnallaisten suosima ostospaikka. Helpoiten tänne pääsee bussilla - numero 23 lähtee Kaubamajan edestä.


Lue lisää blogista


www-sivu


Salt, Vase 14

Tämän pienen mutta tunnelmallisen ravintolan sijainti Kadriorgissa päin ei ole ihanteellisin mahdollinen, mutta ehdottomasti visiitin arvoinen. 


Innostunut ja asiansaosaava henkilökunta ja usein vaihtuva, tuoreiden raaka-aineiden saatavuuden mukaan elävä ruokalista. Myös vähän eksoottisempiakin vaihtoehtoja kuten häränkiveksiä ja mustekalaa!

Lue lisää blogista


Ravintolan www-sivu


Tuljak, Pirita Tee 26e

Tallinnan ulkopuolella Piritassa sijaitseva huipputyylikäs ravintola, jonka vähän vaihteleva ruoka on parhaimmillaan todella erinomaista. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Von Krahli Aed, Rataskaevu 8


Loistava sijainti vanhankaupungin sydämessä upeasti kunnostetussa talossa. Parhaimmillaan ruoka on todella hyvää, mutta taso vaihtelee jopa aterian eri annosten välillä. 


lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


El Burj, Khan Ashawardan sisäpiha

Akkin vanhassa kaupungissa; ihastuttavasti kunnostetussa vanhassa talossa sijaitseva, mereneläviin erikoistunut perhevoimin pyörivä ravintola. 


Abu Hassan, Ha-Dolfin str. 1

Yleisesti maan parhaana pidettyä hummusta. Fleamarket, Rav Yohanan str. 8

Jaffan maailmankuulun kirpputorin laitamilla sijaitseva rento ja trendikäs ravintola. Ruoka on hyvää, mutta meno iltaisin on aika äänekästä.


Container, Jaffan rantabulevardi

Suosittu brunssipaikka niin hyvän ruokalistansa kuin cocktailiensakin ansiosta. Tule siis ajoissa!Haj Kahil, Raziel str. 18

Jaffan maamerkin, Kellotornin läheisyydestä löytyvä perinteinen arabiravintola. Erityisen hyviä liharuokia.Old Man and The Sea, rantabulevardi

Kalaan ja äyriäisiin erikoistunut klassikko, jonka alkuruokalistan salaattivalikoima on yksi maan legendaarisimpia.
Eucalyptus, Felt Alley (Hativat Yerushalayim- ja Dror Eliel-katujen välissä)

Raamatullisista perinteistä inspiraationsa ammentava huippuravintola. Niinikään Raamatun mukaan nimetyt tasting menut alk. 50 €. Kosher (liha) eikä avoinna sapattina. Ima, Shmuel Baruch str. 55

Kurdijuutalaista äitien tekemää lohturuokaa tarjoileva ravintola. Kubbeh-keitot erityisen suositeltavia. Kosher (liha) eikä myöskään avoinna sapattina. 
Mahane Yehuda- tori

Joitain vuosia sitten uusittu tori, jonka ympäristöstä löytyy myös paljon pieniä mielenkiintoisia ravintoloita. Tarjontaan voi tutustua vaikka Shuk Bites-kierroksella (20€).Machneyuda, Beit Yakov Str. 10

Muutaman huippukokin pyörittämä yksi Jerusalemin hulvattomimmista ravintoloista, jonne hyvällä onnella (lähinnä lounaalle) saattaa päästä nykyään ilman pöytävaraustakin. Tasting menu 56 €.
Nafoura, Latin Patriarch road 

Vanhan kaupungin Jaffa-portin läheisyydetä löytyvä armenialaisravintola, jonka kattoterassilta avautuvat upeat näkymät yli Jerusalemin. Varaus suositeltava!Trattoria Haba, Yafo str. 119 

Alakerran kahvilassa upeita leivoksia, joille kannattaa jättää aina tilaa Mahane Yehuda-torin suunnalla liikkellä ollessa. Kosher (maito).


Stern Winery, Kibutz Tuval

Vajaan kymmenen minuutin ajomatkan päässä Karmielista sijaitseva kiinnostava butiikkiviinitila. 


Bayat, Pyhän Gabrielin aukio

Rento, mutta hyvää ruokaa tarjoileva baari. Paikan savustettu ankkapastrami-pyttis toimii kummasti pekonin vieroitusoireisiin. 


Canary, Galilee str. 1

Upea ja vähän erikoisempi, mm. sisäelimiä monipuolisesti sisältävä mezevalikoima. Erinomainen palvelu ja israelilaisia pientuottajaviinejä.
Cafe Bialik, Allenby-kadun ja Bialik-kadun kulmassa 

Carmel-torin (myös tsekkaamisen arvoinen paikka!) kulmilla sijaitseva kahvila. Loistava ihmisvirtojen katseluun ja aamiaiselle - kokeile shakshoukaa merguez- makkaralla. Ei kosher.

Kahvilan www-sivu (hepreaksi)Carmel-tori, Cafe Bialikia vastapäätä

Tel Avivin perinteisin tori, jonne hukkuu helposti niin ajantaju kuin suuntavaistokin. 

www-sivu


Claro, Sarona Market

Rennon tehdasmaisessa miljöössä tarjoiltua hyvää, konstailematonta välimerellistä ruokaa.

Ravintolan www-sivu


Ernesto, Ben Yehuda- katu 90

Väliin liikuttavankin perinteinen italialaislähtöisen perheen ravintola. Ei kosher, joten tarjoilee niin kalaa, äyriäisiä, maitotuotteita kuin lihaakin. Kuten aivan ihanaa ankanrinta-carbonaraa.

Ravintolan www-sivu (hepreaksi)Gelateria Anita, useita toimipaikkoja

Huikea valikoima ihanaa italialaista gelatoa, josta on liki mahdotonta valita suosikkia (omani on Crema Catalana!)Keton, Dizengoff str. 145

Paikallinen instituutio, josta löydät kaikki Woody Allen-leffoista tutut juutalaiskeittiön rakastetut klassikot kreplachista cholentiin. 


Levinski-kadun tori

Erityisesti mausteisiin ja pähkinöihin erikoistunut tori, josta kannattaa hamstrata tulisiksi maustesekoituksia. Misedet Shimon, Yihye Kapach str.

Carmel-torin sokkeloisilta sivukujilta löytyvä halpa ja hellyttävä jemeiläinen keittopaikka.


Miznon, Ibn Gabirol str. 23 ja King George str. 30

Israelilaisten rakastaman täytetyn pitan uusiksi laittanut rento, mutta tasokas pikaruokapaikka, jossa pitaansa saa vaikka lehtipihvin. Jälkiruokapitaleipiäkin (?)
Night Kitchen, Lilienblum str.43


Rouhean tyylikäs sisustus,erinomainen palvelu, israelilaisia viinejä ja erinomaista ruokaa modernilla twistillä.
Sarona Market

Koko maan suurin, katettu tori täynnä ja ruokamatkailijan taivas. 
The Local, Ibn Gabirol str. 

Tyylikäs hipsteripaikka ja erinomaista ruokaa. Viikonloppuisiin täälläkin erikoishintainen viikonloppumenu. Tilaa ainakin savustettua munakoisopyrettä!

Tishbi Winery, Binyamina Giv'at Ada

Tunnelmallinen yhden pysähdyksen foodiekeidas,  jonne visiitti on paikallaan, vaikkei paikan viineille lämpenisikään. 

Perhe tuo maahan mm. Valrhonan suklaata, joten viinitastingien lisäksi mahdollisuus myös suklaatastingeihin. Tiluksilla toimii lisäksi mahtavaa juurileipää tekevä leipomo, jonka tuotteita on tarjolla myös tilan ravintolassa (kosher; maito).  

Lue lisää blogista

www-sivu
Torit, etenkin Campo de' Fiore

Pikkutori, jossa mm. tuoreita vihanneksia ja artisaanituotteita. Ympärillä ihania erikoisliikkeitä kuten leipomoita ja Norcineria Violan loistava lihakauppa.


La Taverna del Ghetto, Via del Portico Ottavia 8

Seutu on vanhaa juutalaisghettoa, joten kadulta löytyy useampikin kosherravintola. Tämä on  liharavintola ja todennäköisesti paras - paikan kosherleikkeleet ovat vertaansa vailla.  

Kokeilemisen arvoinen on myös roomalainen paistettu artisokkaerikoisuus Carciofo alla Giudia.

Ravintolan www-sivut


Vincenzo alla Lungaretta, Via della Lungaretta 153, Trastevere

Viihtyisä perheravintola Rooman hurmaavassa kaupunginosassa. Kotoisa tunnelma ja hyvää perusruokaa. 

2 stars- ravintola rannalle vievällä kadulla

Vahvuutena täälläkin mezet, muuten ei mitenkään erikoinen. Ainoa paikka, joka tarjoilee Kreikan saariston erikoisuutta: marinoituja mustekaloja (ehkä parasta, mitä reissun aikana suuhuni laitoin!). Myös loistavaa skordaliaa


Fantasea, rannan yllä kohoavalla kukkulalla

Kylän ravintoloiden parhaat näkymät. Hyvä paikka kala- ja äyriäisruoille. 

Myös täältä löytyy mielenkiintoisia viinejä, kuten itäisessa Makedoniassa sijaitsevalta Draman alueelta tuleva, Domaine Costa Lazaridin Amethystos  (Sauvignon Blanc - Semillon- Assyrtiko- blendi).


Olympia, rannalle johtavalla kadulla vähän ennen rantaa

Erinomainen paikka liharuoille. Niin hitaasti ja rakkaudella haudutettu lampaanpotkalle kuin kylän parhaalle sofritolle, korfulaiselle erikoisuudelle. 

Kiinnostavia kreikkalaisia viinejä, kokeilemisen arvoinen etenkin tämä Peloponnesokselta mantereelta tuleva Grenache-rose. 


Zorbas (kuinkas muutenkaan...), kylän pääkadulla

Erinomainen mezevalikoima, josta kannattaa ottaa ainakin friteerattuja pikkukaloja ja kalmareita. 

Huikean hyvät keftadakiat eli lihapullat. Myös ihania paikallisia, pitkään haudutettuja lihapatoja.


Abavas winery, Tukums Novads

Yksi hurmaavimpia latvialaisia viinintekijöitä. Mielenkiintoista shampanjamenetelmällä tehtyä raparperikuohuviiniä ja erinomaista grappaa. 
Pure Chocolate suklaamuseo ja -tehdas, Pure

Mm. paikallisia metsämarjoja suklaissaan käyttävä pieni suklaatehdas


Terase, Pure-9, Tukuma novads

Hämmästyttävän hienoa ruokaa käytännössä keskellä ei mitään murto-osalla siitä, mitä vastaava pääkaupunki Riiassa maksaisi. Todellinen löytö.
Libertu, Vindaru iela, Ikskile

Koivunmahlasta viinintekijän kotipihalla sijaitsevassa maakellarissa shampanjamenetelmällä tehtyä kuohuviiniä. Omistaja yhtä hullunkurinen kuin tuotekin. 
36. Line

Toistuvasti yhtenä Latvian parhaista ravintoloista palkittu ravintola on parhaimmillaan hyvä. Pisteitä myös hyvistä näkymistä rannalle ja lasittain tarjoiltavasta Taittingerista.Baltic Beach Spa Hotel

Baltic Beach Spa-hotellin yhteydessä toimivan italialaisravintolan Il Solen á la carte-lista on huomattavasti puolihoitoon kuuluvaa, mitäänsanomatonta listaa parempi. Jos taas haluaa herkutella oikein kunnolla, suuntaa samaisen hotellin Caviar Clubiin. 
Faces, Bulduru pr-ts 52, Bulduru

Vaikka ruokalista kärsii vähän samuudesta, on siinä oivaltavuutta ja osaamista. Asiakaspalvelu vähän vaihtelevan tasoista.


3 Pavaru, Torna Iela, Jekaba Kazarmas 2 B

Nuoren kokkipolven modernilla otteella tulkitsemia latvialaisia ruokaperiteitä freesissä miljöössä. Samat omistajat löytyvät myös metsäisen Restorans 3- ravintolan takaa.Bake Berry, Audeju Iela 11

Ihana leipomokahvila, jossa kaikki kohtuullisuudentaju katoaa. Biblioteka no 1, Terbatas str. 2

Yksi maan parhaita ravintoloita; suositeltava jo paikan palkitun viinilistan ansiosta. Ehdoton valinta mm. ostereita sisältävälle sunnuntaibrunssille (35€).
Easy Wine, Audeju Iela 4

Useankymmenen viinin valikoima hanassa, joita saa Vapianotyyppistä korttia höyläämällä haluamansa annoksen verran. Viinejä ja shampanjoita myös pullottain, lisäksi tapastyyppisiä annoksia. 
Garage, Elizabetes Iela 83/85

Rouhea viinibaari erinomaisella valikoimalla. Kalncieman tori

Kesäisin myös sunnuntaisin avoinna oleva lauantaitori, jossa artisaanit myyvät tuotteitaan käsitöistä ja leivonnaisista juustoihin, paikalliseen hunajaan ja viiniin. 
Muffins & More, Gertrudes Iela 9

Pariisilaishenkinen, muffinsseihin erikoistunut pikkukahvila. Iso peukku sitruunamuffinsseille!Muusu, Skarnu iela 6

Tyylikkäät puitteet, erinomainen palvelu, hyviä viinejä ja loistavaa ruokaa. 
Nelleulla, Audeju Iela

Upeita käsintehtyjä suklaita mitä mielikuvituksellisimmilla makuyhdistelmillä.

www-sivu


Parunasim, Maza Piels Iela 4 (sisäänkäynti Jekaba-kadulta)

Tunnelmallinen, päivästä riippuen niin livemusiikkia, viiniä kuin kakkujakin tarjoava pikkukahvila.Riikan kauppahalli

Koko Euroopan suurin katettu, viidestä zeppeliinihallista koostuva ruokarakastajan unelma. Pistäydy ainakin kala- ja vihanenspaviljonkien välistä löytyvässä uzbekkileipomossa. Pihalla kalapaviljongin vieressä myös pikkuinen uzbekkiravintola (ne mantit!!!)

Lue lisää blogista


Riviera, Dzirnavu Iela 31

Iloitteluja Välimeren mauilla.

Ravintolan www-sivu


Vincents, Elizabetes Iela 19

Huippukokki Martins Ritinsin huippuravintola - koko Baltian parhaimmistoa. 

Lue lisää blogista täällä ja täällä

Ravintolan www-sivu
Zilver Winery, Piladzi, Saltavota iela

Perheen tilan marjoista ja hedelmistä tehtyä "viiniä". Aidosti vaikutuksen tekee kuitenkin paikan calvadostyyppinen omenaviina, toinen kuriositeetti on shampanjamenetelmällä tehty ruusunterälehtikuohuviini. 
28+Restaurang och vinbar, Götabergsgatan 28

Michelintähdellä palkittu ravintola, jonka viinibaarin puolella pääsee herkuttelemaan pienemmälläkin budjetilla.

Ravintolan www-sivu


Cafe Husaren, Haga Nygata 28

Mahdollisesti koko maailman suurimpien kanelipullien koti - yhden syömiseen vaaditaan jopa neljä henkeä.

www-sivu


Cafe Kringlan, Haga Nygata 13

Suosikkini Hagan kahviloista hurmaa mummolamaisella tunnelmallaan ja runsaalla leivonnaisvalikoimallaan.

www-sivu


Fiskhuset Svanen, Kvarnpiret, Eriksberg

Yksi lempipaikkojani kaupungissa. Kala- ja äyriäiskauppa, jonka yhteydessä laiturilla terassi, jossa kaupasta ostettuja herkkuja voi nautiskella aurinkoisella laituriterassilla. Myös pieni (mm. kalakeitosta ja fish & chipseistä koostuva) ruokalista, mutta suosittelen ehdottomasti pitäytymään ostereissa ja meriravuissa. Taatusti tuoretta ja hämmästyttävän edullista (esim. osterit 1€/kpl, merirapujen kilohinta alk. 16€).

www-sivu


Heaven 23, Gothia Towers, Tower 1

Koko Göteborgin (ja ehkä koko maailman) suurimmasta katkaravuleivästään legendaariseksi noussut ravintola upein näkymin yli Lisebergin huvipuiston. 

Jos mahdollista, vältä after work-aikaan, jolloin paikka on ihan täynnä.

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Kajutan, Feskekôrka

Kalaa ja äyriäisiä sillilautasista paikallisiin ostereihin ja hummereihin. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Kauppahallit

Kauppahallit ovat Göteborgissa vielä voimissaan. Keskustasta löytyy muutama vuosi sitten kunnostettu Stora Saluhallen, Feskekôrka puolestaan on erikoistunut kalaan. Brigen ja Kvillen taas ovat pienempiä, alueensa asukkaiden ostospaikkoja. 

Lue lisää blogista Le Pain Francaise (usea toimipiste, oma suosikkini Avenylla)

Ranskalaistyyppinen leimpomokahvilaketju. Tarvitseeko muuta sanoakaan?

www-sivu


Piga, Ostindiafararen 21, Eriksberg

Yksi Eriksbergin kortteliravintoloista, joka yllättää raaka-aineillaan ja ruoan tasokkuudellaan. Ruotsalaisia ja välimerellisiä vaikutteita yhdistelevän ruokalistan pääpaino kalassa ja äyriäisissä. 

Ravintolan www-sivu


Sjömagasinet, Adolf Edelvärds gata 5

Niin ikään Michelin-tähdellä palkittu paikallinen instituutio, mutta lounaalle pääsee herkuttelemaan vähän pienemmälläkin budjetilla (3 ruokalajia 63€). Varaus tosin ihan ehdoton. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivuSK Mat & Människor, Johannebergsgatan 24

Erinomainen ravintola, joka tarjoaa ruokarakastajalle silmäniloa myös salin keskeltä löytyvällä avokeittiöllä, jossa illallisen valmistumista voi seurata. Tasting menut 63€- 88 €.

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Smaka, Vasaplatsen 3

Vähän parempaa husmanskostia vähän karummantyylikkäämmällä miljööllä. Usein päivittyvä lista, jossa kaikkea ostereista wallenbergareen. Pöytävaraus suositeltava. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Somm Restaurant & Wine Bar, Lorensbergsgatan 8

Tasokas (Bib Gourmand) ja tunnelmallinen ravintola laajalla ja kiinnostavalla viinilistalla. Tasting menut 45€ - 85€.

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Ölstugan Tullen, useita toimipaikkoja

Rento tunnelma, kattava olutvalikoima sekä hyvää ja edullista (kaikki alle 10€) husmanskostia. 

Ravintolan www-sivuBeirut Cafe, Engelbrektsgatan 37

Erinomainen libanonilaisravintola, jonka mezelistalta ainakin allekirjoittaneella silmät tahtovat syödä enemmän kuin maha vetäisikään. Suosittu ravintola, joten varaus suositeltava!
Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8

Vanhan ajan tunnelmallisuutta ja arvokkuutta henkivä hotelli, jossa saman katon alta löytyvät Cadier Barin ihanat drinkit (kokeile White Ladyä), suloinen iltapäivätee (hinta alkaen n. 40 €) , Verandan ruotsalaisherkkutaivas sekä Matias Dahlgrenin Michelin- tähditetyt (toisella 2, toisella "vain" 1) ravintolat. Varaus iltapäiväteelle suositeltava, Michelin- ravintoloihin ehdoton

Grinda Wärdshus

Noin tunnin laivamatkan päässä Tukholmasta saaristossa sijaitsevan hurmaavaa, maalaisidylliä pullollaan olevan saaren keskellä sijaitseva hotelli ja ravintola, jonne päästäkseen täytyy varautua parinkymmenen minuutin patikointiin.  Levollinen ilmapiiri ja laadukasta ruokaa. 

Ravintolan www-sivuKauppahallit, etenkin Östermalms Saluhall

Ruokarakastajan taivas. Herkkuja notkuvia tiskejä sekä hyviä ravintoloita - etenkin Lisa Elmqvistin kalaravintola suosittelemisen arvoinen. Tsekkaa myös Beirut Café Delin meze-herkut!

Lue lisää blogista

www-sivuOaxen Krog & Slip, Beckholmsvägen 26

Djurgårdenissa upeilla merinäkymillä varustettu ravintola. Krogilla yksi Michelin-tähti, Slipillä Bib Gourmand. Jälkimmäinen avoinna lounaallekin. 

Lue lisää blogista

Ravintolan www-sivu


Primo, Kungbroplan 1

Heti Kungbro-sillan jälkeen Kungsholmenille mentäessä sijaitseva italialainen ravintola joka on kaiken lisäksi vielä (iik) osa ketjua. 


Älä kuitenkaan anna tämän säikäyttää, sillä tunnelma on autenttinen ja ruoka hyvää. Pizzat parempia kuin jotkut Italiassa syömäni. Ravintolan yhteydessä myös pieni deli, josta mukaan voi ostaa italialaisia tuotteita.Pärlans konfektyr, Nytorgsgatan 38

Mitä ihanampia paikan päällä tehtyjä toffeita mitä ihanimmassa, retrotyyliin sisustetussa liikkeessä. 

www-sivu


Speceriet, Artillerigatan 14

Michelintähdellä palkitun Gastrologik-ravintolan bakficka, eli edullisempi sisarravintola. Niin tyylikäs, niin erinomainen. Illalliselle varaus suositeltava,lounaalle pääsee ilmankin. 

Lue lisää blogista

ravintolan www-sivuVaxholm Hotel

Heti Vaxholmin sataman vieressä sijaitseva ihastuttavan perinteinen ravintola ja hotelli, jonka terassilta upeat näkymät saaristoon. Ei mikään halpa paikka, mutta etenkin kalaruoat erinomaisia. Varaus suositeltava.


Vaxholm Skafferi, Vaxholm

Reilun tunnin laivamatkan päässä Tukholmasta sijaitsevan Vaxholmin kesäparatiisin sataman läheisyydessä sijaitseva pieni mutta aivan mahtava deliravintola. 

Huolella valittu valikoima niin ruokaa kuin viiniä. Tien toisella puolella pieni terassi, jossa antimista voi nauttia piknikillä upeiden merimaisemien äärellä. (Lisää tietoa Tukholman saaristossa liikennöivistä veneistä täällä )


Wärdshuset Ulla Winbladh, Rosendalsvägen 8

Hyvin tehtyyn ruotsalaiseen ruokaan (ja etenkin kalaan) erikoistunut; Bib Gourmandilla palkittu perinteikäs ravintola Djurgårdenissa. Poikkeuksellisen erinomainen viinilista. Restaurant Barberousse, medina

Muurin huipulla vanhassa kaupungissa, näkymät yli sataman. Hammamet edustaa juuri sellaista turistihelvettiä, jonka normaalisti vältän, mutta tämä on hyvä paikka illalliselle, jos sieltä kuitenkin itsensä löytää.
Aux Bon Vieux Temps, La Marsa

La Marsan juna-aseman vieressä sijaitseva italialaisravintola. Pidetään yleisesti Tunisin parhaana ravintolana- varaus siis suositeltavaa. Jälkiruoaksi cannolit ovat ehdoton valinta.


Aux Bon Vieux Temps, Sidi Bou Said


Sidi Bou Saidin huipulla sijaitseva, pääasiassa tunisialaista ruokaa tarjoileva ravintola upein näkymin rannikolle. Ihanteellinen pitkäksi venähtävälle lauantai-lounaalle.


Dar El Jeld, medina

Tunisin medinan kujilla sijaitseva kelta-ovinen ravintola upeasti kunnostetussa perinteisessä tunisialaisessa talossa- jo huoneet itsessään ovat nähtävyys. Tunisialaista perinneruokaa huippulaadulla toteutettuna. Loistava viinilista. 


Marche Central, Rue de Allemagne

Tunisin katettu keskustori medinan laitamilla. Ehdoton ostospaikka tuoreita raaka-aineita hakevalle. Loistava äyriäisvalikoima. Lihaa myyvän puolen nurkasta löytyy yksi maan harvoista porsaanlihaa myyvistä kauppiaista. 


Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This