Vaan ei sekään näytä allekirjoittaneelle riittävän - odotukset ovat jo muutaman viikon päässä, jolloin olen Töölön taivaan sijasta sen Andalusian auringon alla.
Allekirjoittanut vietti tuossa taannoin syntymäpäiviään, joita edellämainituista syistä vietettiin espanjalaisviritteisissä tunnelmissa.
Vanhennuttu on, viisastuttu ehkä sitten ei. Sen verran pää vielä toimii, että tietää, että niitä kasviksia ja hedelmiä pitäisi syödä. Sen verran se toiminta on kuitenkin hiipunut, että se uskoo, että paras keino siihen on SANGRIA!
Aurinkoisena kesäpäivänä (jota meillä ei toki seuranamme ollut) tämä on kyllä niin ässä.
Sangria
1 plo punaviiniä
1,5 l Spriteä
4 cl vodkaa
4 cl Cointreauta tai Triple Seciä
Lisäksi hedelmiä maun mukaan. Esim. appelsiininsiivut ja mansikat ja viinirypäleet tähän käyvät aivan loistavasti, itse lisäsin vielä kurkkuakin.
Tarjoile jäiden ja hyvän seuran kera. Nätin loppusilauksen antavat jääpalamuottiin lisätyt mintun lehdet.
Ja pitihän siihen kylkeen tehdä vähän ruokaakin. Jotain pientä, stressivapaata ja tikussa syötävää. Tänään mentiin iloisesti surf & turf meiningissä lihaa ja mereneläviä yhdistäen. Ensimmäinen sormiruoka oli chorizo-jättikatkarapuvartaat. Se chorizo kun vain käy ihan kaikkeen. Omani olivat raakoja, mutta mikäli käytät valmiiksi kypsennettyjä, kannattaa niitäkin marinoida ennen chorizon kanssa keihästämistä 1/2 - 1 h, jotta ne saisivat vähän makua.
Chorizo-jättikatkaravut (18 kpl)
n. 150 gr pätkä chorizoa (omani ei ollut raakamakkaraa)
18 jättikatkaravunpyrstöä
muutama lusikallinen sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1 chili hienonnettuna
suolaa, pippuria
Kuori katkaravut ja sekoita marinadiainekset. Anna katkojen maustua siinä puolisen tuntia. Suolaa ja pippuroi ja paista pannulla/ grillissä kypsiksi. Leikkaa chorizo n. sentin paksuisiksi siivuiksi ja paista pannulla, niin että niihin tulee rapsakka paistopinta. Yhdistä cocktail- tikkuun ja tarjoile.
Ja voitteko uskoa: maailmassa on äyriäisiä, joiden kanssa tässä blogissa ei ole vielä painittukaan! Kuten kampasimpukka - yksi allekirjoittaneen ehdottomista suosikeista. Nämä olivat niin lihaisia ja isoja ja merellisyydessään suorastaan makeita, että en tehnyt muuta, kuin kääräisin ne serranokinkkusiivuun ja grillasin uunissa. Yksinkertaisuudessaan aivan mahdottoman ihanaa... Toinen klassinen ja ilmeisesti baskikeittiöstä peräisin oleva surf & turf kumppani kampasimpukalle olisi morcilla, espanjalainen verimakkara.
Serrano-kampasimpukat (18 kpl)
18 kampasimpukkaa
9 serranokinkkusiivua (tai prosciuttoa tai parmaa tai pekonia)
sitruunamehua
suolaa, pippuria
Taputtele kampasimpukat kuiviksi. Halkaise kinkkusiivut pituussuunnassa puoliksi. Kääräise kukin puolikas kampasimpukan ympärille ja kiinnitä cocktailtikulla. Lorauta päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista grillissä tai uunissa (225 °) kunnes simpukat ovat kypsiä ja kinkku on rapsakoitunut, koosta riippuen 5-10 minuuttia. Käännä puolivälissä.
Myöhästyneet onnittelut!
VastaaPoistaJa kiva että kevät nyt sitten on todellakin jo tullut Helsinkiinkin.,
Ay sangria,que me gusta....
Ihanat tarjottavat ,kyllä vieraittesi kelpasi!
Kiitos, kiitos :-) Olen taas kuluneen vuoden aikana kasvanut - jos en ihmisenä niin ainakin vyötärönympäryksestä ;-)
PoistaOnnea!:) Sangria on hyvää. Itse pidän enemmän blancosta, mutta punainenkin aina menee.;) Herkulliset syötävät!
VastaaPoistaIlman untuvatakkia pärjää hyvin, jos vain muuten on tarpeeksi vaatetta päällä.;D
No gracias sinnekkin :-) Miten tuota blancoa ei ole koskaan tullut kokeiltuakaan... menee siis heti to do- listalle :-)!
PoistaMyöhästyneet onnittelut täältäkin :-) Ihanan näköisiä herkkuja.
VastaaPoista