tiistai 14. toukokuuta 2013

Helsingin ravintolatarjontaa: Twisted street kitchen

Vaikka viime aikoina on tullut syötyä ihan oikeissakin ravintoloissa ja jopa Michelin- oppaan suosittelemissa sellaisissa, on ollut ilo huomata, että vähemmälläkin rahalla saa Helsingissä vastinetta ja pääsee kulinaarisille löytöretkille. Matkustelu on hieno ja maailmoja avartava harrastus ja ehkä parasta siinä on nimenomaan se paikallinen, parhaimmillaan juuri katukeittiöissä maisteltu ruoka. Raaka-aineiden arvostuksen ja aidon rakkauden ruokaan huomaa ja maistaa. 

Niinpä on ollut ihana löytää Fafan kaltaisia paikkoja, jotka vievät falafelin ja kebabin kaltaiset Lähi-idän katuruokaklassikot ihan uudelle tasolle (markkinointi ei todellakaan valehtele: yksiä parhaita falafelejä mitä olen koskaan missään syönyt). Toinen, täytetyt leivät kuulemma ihan uusiin sfääreihin vievä  ja ehdottomasti kokeilulistalla oleva paikka on Sofiankadulle juuri avautunut Street Gastro. Saman tekee aasialaiselle katuruoalle Fredalle kolmisen kuukautta sitten avattu pikkuriikkinen Twisted street kitchen.

Tiedättekö, kuinka joskus uusien ihmisten kanssa löytyy yhteinen kieli samantien? Juuri näin kävi täällä. Kirjaimellisesti. Yllättäen töölöläisessä aasialaisravintolassa se olikin heprea. Ovella tervehtinyt kal kal kal kalit- tunnussävelmä herätti paitsi uteliaisuuden, myös muistoja ja hilpeyttä. Kyllä siinä olivat illallisseurana olleet isä ja veli ihmeissään seuratessaan kommunikaation saamaa käännettä (lisää tähän se ennalta-arvattava täyttä hepreaa- vitsi...)

Menu ei ole mittava, mutta tarjoaa läpileikkauksen Thaimaan makumaailmasta. Lisäkevaihtoehdoista pöytäämme päätyi niin ihana aromikasta jasmiiniriisiä, sopivan mausteisia Chow mein- nuudeleita sekä wasabi-perunasalaattia. Wasabi toi salaattiin hienoista poltetta, mutta olisi kaivannut hieman lisää suolaisuutta. Pohjoisthaimaalainen Som Tam-papaijasalaatti oli ehkä hieman mitäänsanomaton minun makuuni, mutta freesi ja tasapainotti kivasti muiden ruokien mausteisuutta.
Mussaman gai oli mausteisuudessaan ensiluokkaisen tasapainoinen ja lempeän viettelevä annos, johon tähtianis toi syvyyttä olematta kuitenkaan liian hallitseva. Aivan ihana. 
Mutta paras oli vielä tulossa: paikan BBQ- ribsit. Oi, oi. OI OI. Käsittämättömän hyvää. Helposti parhaat koskaan syömäni. Kunnon ribsejähän aina mainostetaan niin mureina että ne suorastaan putoavat luusta. Nämä tekivät sen ihan oikeasti. Täydellinen rasvaisuus ja se kastike... Herranjumala, se kastike. Yritin udella kokilta tämän paikan päällä itse tehdyn kastikkeen ainesosia (ananaksen tuoman makeuden arvasimme itse), mutta salaisuudeksi se jäi. Kuten ehkä kuuluukin. Omena on yksi avainelementeistä, sen verran meille paljastettiin
Sen verran reippaita nuo annoskoot ovat, että yhdestä riittäisi helposti ainakin kahdelle. Palvelu oli loistavaa. Aukioloajat ovat sikäli hankalia, että paikka menee viikonloppuisinkin jo yhdeksältä kiinni. Asiakaspaikkoja on vain kahdeksan eikä varauksia kuulemma oteta, mutta ihmiset - jonottakaa, jos on pakko. Nuo ribsit pelkästään ovat todellakin sen arvoisia. 

8 kommenttia :

 1. Tuosta en ole kuullutkaan ;pitää suúnnata tuonne sitten kesällä.Aika hauskaa että tuolla kuuli hepreaa;D
  Veljeni sanoi että Fafasin falafelit ovat hyviä mutta eivät ihan yhtä hyviä kuin täällä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli todella koomista - eipä ollut vähään aikaan tullut puhuttua noin paljoa :-) fafan falafelit ovat suomen parhaita mutta eivät tietenkään ne teidän tarjonnalle vertoja vedä :-)

   Poista
 2. Twisted Kitchen on ihana, olen käynyt siellä muutaman kerran lounaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö olekin! Ei tarvi isoa ravintolaa, isoa listaa eikä isoja hintoja - joskun se pieni todellakin on kaunista :-)

   Poista
 3. Kiitos suosituksesta, en ollut tästä kuullut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. todellakin suosittelen! mielellään kuulemma ottavat vastaan koko ravintolan varauksia - mietin itse kaveriporukan kokoamista illanistujaisia varten :-)

   Poista
 4. Me harkittiin tuota yhtenä vaihtoehtona, kun oltiin kaveriporukalla menossa syömään pari viikkoa sitten. Pitää joskus mennä kokeilemaan, jos se on kerran noin hyvä paikka :)

  VastaaPoista