torstai 18. heinäkuuta 2013

Pimientos marinados - marinoidut paprikat

Paahdettuja paprikoita käytetän Espanjassa paljon. Sellaisenaan, salaateissa, täytettynä Pimientos Rellenos- ruokalajissa tai soseutettuna kastikkeiden pohjana. Se tuo esiin vihanneksen ihanan makeuden. Paahtaminen onnistuu uunissa grillivastuksen alla, mutta se kannattaa tehdä uninkestävässä astiassa ilman leivinpaperia. Olen nimittäin saanut kertaalleen siten uunin syttymään tuleen... Tai sen voi tehdä kaasuliedellä, avotulella tai grillissä kuten tämä asbestisorminen Torremolinoksen-ihme.




Tästä tulee 2 tuollaista kuvankaltaista 1/2 litran tölkillistä

6 paprikaa
3/4 dl oliiviöljyä
1/4 dl sherryviinietikkaa/ balsamicoa
2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
1 reilu rkl silputtua persiljaa
1 reilu rkl silputtua basilikaa
1 tl pimentoa/ paprikaa
2 laakerinlehteä
suolaa, pippuria

Halkaise paprikat ja paahda niitä leikkuupinta alaspäin kunnes niiden pinta kuplii mustana. Ota ne uunista/ grillistä ja anna jäähtyä peitettynä kunnes niitä voi käsitellä. Tee sillä välin marinadi sekoittamalla ainekset yhteen.

Poista siemenet ja vedä kuori pois (punaisista se jostain syystä irtoaa helpoiten). Jäljellejäävät mustat kohdat voi halutessaan raaputtaa pois, mutta älä huuhtele - se vain huuhtoo suuren osan mausta mennessään. 

Leikkaa siivuiksi ja sekoita marinadin joukkoon. Anna jäähtyä ja maustua mielellään seuraavaan päivään. Jos viinietikkaa vierastaa, voi sen jättää poiskin (tai lisätä hieman sitruunamehua), mutta silloin mausteiden/ yrttejä määrää haluaa ehkä lisätä.




Näitä voi tarjota sellaisenaan tapaksena, lisukkeena grillatulle lihalle, St. Tropez- salaatissa tai näitä voisi laittaa kerroksittain perunoiden kanssa antamaan Tortilla Españolalle lisää väriä ja asennetta!

10 kommenttia :

  1. Muistan kuinka äiti teki näitä kun olin vielä pikkupoika. Ei tietty ihan tällä ohjeella,mutta samalla idealla. Tulipa nostalginen fiilis. Lasipurkit huutaa tyhjyyttään,eli näitä vois tehdä. Nää vissiin säilyykin hyvän aikaa kylmässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jaa-ah... nyt pistit pahan. itse kun en ole koskaan isompaa satsia kerralla tehnyt, niin en osaa sanoa kauan ne säilyis... periaatteessa kyllähän niiden pitäisi öljyssä (kunhan öljy peittää ne kokonaan) säilyä, ja etikkaliemeen pikkelöimällä ja umpiopurkittamisellahan se ainakin säilyy. Pitäis varmaan itsekin tuosta säilömisestä innostua enemmän - anoppi oli tyhjentänyt maastakaranneen naapurinsa keittiöstä ihan älyttämän kasan noita purnukoita meidän keittiömme iloksi...

      Poista
  2. Rico rico:) Tuota teen useinkin kotopuolella:) Tosin laakerilehtiä en ole lisännyt mutta sen sijaan reilusti valkosipulia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ovat kylä hyviä. ja ihanan aurinkoisen näköisiäkin :-)

      Poista
  3. Mun täytyis tehdä näitä kans säilöön, kun käytän paahdettuja paprikoita usein. Joskus olisi kiva päästä rapsutusoperaatiosta...

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä ja sherryviinietikka on kyllä oiva tuote. Täytyy pistää muistiin ja kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näistä tykättiin kyllää- itsellä on vielä tuo sherryviinietikan opettelu kyllä ihan alkumetreillä :-)!

      Poista
  5. Paahdetut paprikat on ihania. Paprikan maku tulee silloin kaikkein parhaimmillaan esille. Ja marinoituna tietenkin vieläkin herkumpaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja se rakenne kans :-)riitta oli kyllä ihan oikeassa, pitäis kerralla tehdä isompi satsi että olis aina käsillä. Espanjassa tosin valmiiksi paahdetut piquillot ovat sen verran halpoja, että usein se laiskuus vie ihan häpeilemättä voiton... :-)

      Poista