torstai 11. heinäkuuta 2013

Isä, Poika, Pyhä Henki, Madonna, Muhammed ja Buddha

Katolinen usko on Espanjassa väkevästi läsnä. Kirkkoihin ja kappeleihin täällä törmää joka kadunkulmassa. Allekirjoittaneelle, muiden pyhille paikoille suuntautuvaa turismia vierastavalle uskonnon saamat muodot näyttäytyvät joskus suorastaan karmivina. 

Orjantappurakruunua jäljittelevän aidan ympäröimä ristiinnaulittu Jeesus keventämässä siestaa...

Cordoba

Neitsyyttä ja tavallisille naisille ikuisesti tavoittamattomiksi jääviä ihanteita palvovat alttarit pyhimyskultteineen...Marbella

Kotialttarin lasikaapissaan lukkojen takana itkevä Jeesus...


Marbella

Tutkimusmatkailijaa keskellä ei mitään tervehtivät ristit...


El Chorro

Mutta löytyy täältä muitakin uskontoja. Rannikolla on mm. yhä enemmän suuria moskeijoita. Ehkä kummallisin lisäys tähän uskonnollisuuden kirjoon on Benalmadenassa sijaitseva buddhalainen stupa. 

Tätä vuonna 2003 käyttöön vihittyä paikkaa käytetään mm. meditaatioon. Stupia pidetään valaistumisen kolmiulotteisena ilmentymänä. Niillä on rauhoittava ja suojeleva merkitys ja niiden uskotaan muuttavan ulkomaailman tietämättömyyden kärsimys valaistumisen synnyttämäksi iloksi ja onneksi. 

Pyhätön maalaukset ovat nepalilaisten taiteilijoiden käsialaa.
Stupaa ympyröivät mandalat, valaistumista ja kosmosta symboloivat maalaukset...
...ja puissa liehuvat tuulen pyörteissä rukousviirit.

2 kommenttia :

  1. Kuvasi ovat uskomattoman upeita. Mietin vain, että miten sinun on mahdollista ottaa kuvia matkakohteissa niin, ettei niissä näy ihmisiä? Käsittelet ilmeisesti kuvat siten,ettei näy kuin kuvattava kohde,vai kuinka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kauniista sanoista! Joku kysyi tavatessamme itseasiassa vähän aikaa sitten ihan samaa enkä ollut siihen kauheasti itse huomiota kiinnittänytkään. Katukuvaotoksissa ihmisiä näkyy, mutta jotenkin tuollaiset "nähtävyyskuvat" olen jotenkin ajoittanut niin, ettei siellä muita ole ollut. Kuvien käsittelyn olen pitänyt mahdollisimman minimissä, joten siitä ei ole kyse :-) (eivät riittäisi taidot, kärsivällisyys tai käytössä olevat työkalut...)

      Poista