torstai 4. heinäkuuta 2013

Prinsessaleikkejä Benalmadenassa

Vaikka Benalmadenassa ei pienen esikolumbiaanisen taiteen museon lisäksi kauheasti nähtävää olekaan, tarjoaa sekin yllätyksiä. Kirkon takana rinteille levittyvä puisto tarjoaa näkymiä yli koko rannikon. Muunmuassa tänne. 


Muutaman euron sisäänpääsymaksulla tätä pääsee tutkailemaan lähemminkin. Sisäinen prinsessani oli vähintäänkin yhtä innoissaan kuin hämmentynyt.
Tämä puiden lomasta pilkottava köyhän miehen Disneyland on arkkitehtuuriin ja historiaan hurahtaneen lääkäri Martin Stephen Martinin vuonna 1987 aloittama yhden miehen unelma. Rakennelman valmistuminen kesti seitsemän vuotta ja se on kunnianosoitus erään toisen miehen unelmalle: Kolumbukselle ja Uuden Maailman löytymiselle. 

Rakennelma yhdistelee iloisesti niin byzanttilaista, romaanista, goottilaista ja mudejarilaista arkkitehtuuria tavalla joka on... no, varsin ainutlaatuinenKaikkea sitä ihmiset tekevätkin. Mitähän sitä itse tekisi jos olisi liikaa aikaa ja rahaa elämää rasittamassa (paitsi tietysti rakentaisi oman prinsessalinnansa takapihan piristykseksi)? Mitä te tekisitte?

Tämä on myös paikallisten keskuudessa suosittu paikka kuvauttaa itsensä ensimmäisen ehtoollisen jälkeisissä prinsessatunnelmissa. Tämän päivänsankarin tukijoukkoihin kuului vanhempien lisäksi myös ammattikuvaaja ja stylisti (!)

4 kommenttia :

 1. Kaunis paikka ja ihanainen prinsessakin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuollaiseen prinsessapäivään kyllä ihan täydellinen :-)

   Poista
 2. Melkoinen taidonnäyte!:) Täällä ei taitaisi edes saada rakennuslupaa, jos tuollaisen haluaisi takapihalleen.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö olekin sääli? ainakin tänne etu-töölöön tuollainen sopisi ihan huomaamatta ;-)

   Poista