keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Thaice cream

Jäätelö kuuluu kesään. Tai no, ainakin meillä koko vuoteen - jäätelö on yksi niistä asioista mitä Herrasmies ei koskaan unohda kaupasta tuoda. Itse ei jäätelöä ole koskaan tullut tehtyä, koska jäätelökone on kaasupolttimen ja pastakoneen ohella sellaisia aparaatteja, joita ei meidän keittiöstämme löydy. Mutta nyt, kun Dansukkerin lanseeraaman glukoosisiirapin myötä sitä voi tehdä ilman konettakin, ei ollut tekosyytä olla kokeilematta tuotakin. Tuohon bloggarikilpailuun en ehtinyt logistisista syistä mukaan, joten tätä postausta ei ole sponsoroinut kukaan muu kuin lompakkoni ja lähikauppani.

Lähtökohtana oli se maailman paras kookosjäätelö, jonka vuoksi Herrasmies minut niin armollisesti sinne Puerto Banusiin ajaa. Ja mikäs kookoksen seuraksi kävisi paremmin kuin chili! Ja lime! 

Muista klassisista thai-mauista (Thai+ Ice cream= Thaice cream!!!)  kuten valkosipulista ja korianterista luovuin jo ideointivaiheessa, mutta inkiväärillä leikittelin pitkään. Yritin löytää sellaisia kristallisoituja, ihan kivikovia inkivääripaloja, mutta en siinä onnistunut. Olisin murskannut niitä jäähtymisvaiheessa joukkoon antamaan jäätelölle vähän rouskuvuutta. Tyydyin sitten sokeroituuun inkivääriin, jota voi tehdä joko itse, tai sitä voi ostaa hyvinvarustelluista supermarketeista tai Punnitse ja Säästä- ketjusta. Jälkimmäisen versio on tosin luomua ja raakasokeroitua, joten maultaan se on aika polttavan tujua. Silppusin sen pienemmiksi murusiksi ja ripottelin valmiin jäätelön päälle. 

Lopputulos olikin sitten yksi parhaimmista jäätelöistä IKINÄ. 


4 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kookoskermaa
1 dl glukoosisiirappia
2 dl kermaa
1 chili
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 dl kookoshiutaleita

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Halkaise chili ja kiehauta kattilassa kookoskerman, kerman ja glukoosisiirapin kanssa. Vatkaa joukkoon keltuaisseos. Sekoita tasaiseksi, lisää seokseen kookoshiutaleet, limenmehu ja kuoriraaste ja chili. Anna jäähtyä. Poista lopuksi chili, joka on nyt uuttanut seokseen lempeää lämpöään.

Kaada jäätelökoneeseen tekeytymään ohjeiden mukaan TAI pakastamisen kestävään astiaan ja laita pakastimeen jähmettymään. Sekoita muutaman kerran jähmettymisen aikana ja anna jäätyä ainakin viisi tuntia, mutta kuulemma mielellään yön yli.





Ja se maku? Parempaa kuin se Puerto Banusin jäätelö. Vaikka en minä sitä tietenkään Herrasmiehelle raaski kertoa...

6 kommenttia :

  1. No nyt on jo kivasti erilainen jäätelöohje. Tätä tekiskin mieli kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eikö! tällä olis ollut kiva osallistua siihen jäätelöskabaan, mutta kun olin silloin vielä siellä toisella puolen Eurooppaa. Ja aivan järkyttävän hyvää se oli :-) teki tiukkaa jättää jäljelle mitään pakastettavaakaan ;-)

      Poista
  2. Nami,varmaankin mielettömän hyvää:-) kookos on muutenkin herkkuani:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no oli! ei vain kärsivällisyys meinaa riittää moiseen odotteluun :-)

      Poista
  3. Kookos sopii tosiaan hyvin jätskiin ! Nimim. tuli itsekin tässä kokeiltua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin sopii! ja tuon limen tuoma viileys yhdessä tuon chilin lämmön kanssa... ay caramba :-)

      Poista