perjantai 24. toukokuuta 2013

Kännikatkarapupastaa

Yksi Tallinnan ravintoloista joihin olen ystäväni Viiniauktoriteetin suosituksesta tutustunut on Fish & Wine. Aurinkoisena iltapäivänä vetäydyin sinne nautiskelemaan lounasta (ja viinilistan suosituksia). Söin vodka-katkarapupastaa, jota sitten kotikeittössä tänään tehtailtiin. Ja kaipailtiin takaisin Tallinnaan... 

On se vaan hyvä, että ystäväpiiristä löytyy noita ihmisiä, joiden kanssa vertailla muistiinpanoja, vaihtaa näkemyksiä ja joiden asiansaosaavien neuvojen perusteella Tallinna aina vain jaksaa yllättää!

Koska pastoissakin on eroja, niin bucatini olisi tähän mielestäni parasta. Itseltä löytyi toki vain linguinea... Ja koska tätä tehtiin Töölössä, ei käytössäni ollut sitä kotitekoista äyriäsilientä, joten jouduin "tyytymään" hummerifondiin (joka onkin aivan mainio tuote!) Joskin tulos oli niin makoisa, että vaikka väitän reseptin ruokkivan kaksi ihmistä, ruokki se tänään vain yhden, äärimmäisen ahneen ruokabloggarin...

Kahdelle

150 gr pastaa
400 gr jättikatkarapuja 
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chili 
(säädä taas käyttämäsi chilin tulisuuden ja oman makusi mukaan - omani ei ollut kovin vahva)
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl vodkaa
2 rkl hummerifondia
2,5 dl kermaa
1 rkl tilliä
suolaa, pippuria

Tarjoiluun: smetanaa ja mätiä

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Tee sillä välin kastike. Kuullota hienonnettu sipuli, hienonnettu chili ja hienonnettu valkosipuli voissa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää tomaattipyree. Ja vodka. Ja hummerifondi. Ja kerma. Keitä hetken ja lisää tilli. Lisää katkaravut ja keitä vielä muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä. Tarkista maku ja mausta. Ole varovainen suolan kanssa, koska hummerifondissa ja mädissä on jo itsessään aika lailla suolaa. Kääntele pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile smetananokareen ja mädin kanssa. 







6 kommenttia :

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!:) Joitain ruokia saa tehdä reilumman määrän, että riittää useammalle.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kohtuu kaikessa, sanovat ranskalaiset kuulemma - myös kohtudessa :-)

      Poista
  2. Vodka-rapupastaa on myös täällä tehty. On muistaakseni tehty silloin rapupullia vodkassa :) Tää sun resepti kyl kuulostaa uskomattoman hyvältä. Pitää laittaa muistiin.

    VastaaPoista