torstai 25. huhtikuuta 2013

Turkin herkkuja : tsatsiki


Kermaa meillä harvemmin jääkaapista löytyy. Turkkilaista jogurttia sen sijaan aina. Isossa pöntössä. Herrasmies kun sitä rakastaa. Ehkä se uskoo sen turvin elävänsä siinä tölkissä kuvatun miehen lailla satavuotiaaksi? Mikäs siinä- toki minä haluan pitää sen siinä rinnalla niin pitkään kuin mahdollista.

Siltä vieraana olleelta tsatsikimestarilta olen oppinut sen, että on olemassa turkkilaisia jogurtteja. Ja sitten on vähärasvaisia litkuja, joita tähän ei kannata yrittääkään. 

Tämä on niitä sellaisia perusruokia, joita meillä tehdään niin usein, että se valmistuu ihan itsestään. Joten sen ihan tarkan reseptin kirjoittaminen on yllättävänkin hankalaa. Mutta näistä aineksista se syntyy.




500 gr hyvää turkkilaista jogurttia
1/2 isosta kurkusta
1 rkl hienonnettua minttua
loraus sitruunamehua
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa

Halkaise kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet teelusikalla. Raasta keittiöpyyhkeen päällä ja purista sitten ylimääräinen neste pois. Sekoita muihin aineksiin, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna makujen asettua kylmässä ennen tarjoilua.





Monikäyttöisyydessään tsatsiki on aivan ihana. Se kun käy dipiksi, lihapullien kaveriksi, burgereihin, perunasalaattiin, piirakoihin...

3 kommenttia :

  1. Kaikki vähärasvaiseksi keinotekoisesti muunnettu on huonoa keittiössä... pätee niin jugurttiin, juustoon, rahkaan kuin moneen muuhunkin tuotteeseen. Kaiken lisäksi monissa maku on sellaisenaankin syötävänä kadotettu matkan varrella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pakko myöntää että näin se on. Rasvakammoisimpina aikoinani uskottelin kyllä itselleni että ihan hyvin ne rasvattomat tuotteet käy mutta kyllä niissä maku ja rakenne vaan niin valitettavasti kärsii että enpä uskottele enää :-)!

      Poista
  2. Suosittelen käyttämään muuten joulupöydässä kanssa, kinkun kanssa aivan loistava herkku!

    Sitten meillä Triolassa on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista