sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Soppasunnuntai: herneitä ja minttua

Vaikka pasta onkin helppoa ja nopeasti valmistuvaa ruokaa, niin ovat sitä kyllä myös keitot. Etenkin sosekeitot. Ja niitä kannattaisi varmaan (jo ihan keveydenkin) nimissä suosia vähän enemmänkin. Vaikka en siitä perinteisestä hernekeitosta niin välitäkään, on minttuinen hernekeitto ehdottomasti yksi suosikeistani, ja on alunperin saanut alkunsa edelliseltä päivältä ylijääneestä mintun kanssa muhennetuista herneistä joita kalan (etenkin fish and chipsin!!!) kanssa minun on pakko saada. Kaikessa yksinkertaisuudessaankin tässä on kuitenkin jotain... melkein eleganttia. Niin että voisihan tätä vaikka alkuruokana tarjota ihan illallisillakin...jolloin tästä annoksesta riittäisi kolmelle. Riippuen, kuinka eleganteista ja pieneistä kulhoista tätä tarjoaisi.
Reilu annos yhdelle (haluat kuitenkin lisää) 

3 reilua tl voita
1/2 pienehkö sipuli
1 200 gr pussi pakasteherneitä
2 dl kanalientä (voisi varmaan käyttää kasvislientäkin)
1 reilu rkl hiennonnettua minttua 
(itse käytin tuoretta, mutta kuivattukin käy - tosin silloin kannattaa tarkistaa tuota määrää)
suolaa, pippuria

Freesaa hiennonettu sipuli voissa (se vain jotenkin pyöristää noita makuja ihan eri lailla kuin öljy) kunnes se on pehmennyt. Lisää sitten herneet ja keitä hetken aikaa. Lisää kanaliemi ja jatka kunnes herneet ovat pehmenneet. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderissä, kaada takaisin pannuun, lisää oikein hienoksi hienonnettu minttu ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Ja vaikka tehdäänkin nopeaa ja helppoa ja kevyttä ja edullista arkiruokaa niin... voi sitäkin vähän juhlistaa. Ja kaikestahan tulee minun kirjoissani parempaa joko pekonin tai äyriäisten kanssa! Toki ne voisi poiskin jättää, mutta siinä tapauksessa saatat ehkä haluta lisätä ripauksen joko limemehua tai raastettua kuorta antamaan lisää freesiyttä.

Tähän pyöräytin raa´at kuoritut jättikatkaravut (3 kpl) pannulla valkosipulin, chilin ja limemehun (ja suolan ja pippurin) kanssa.

3 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä.:) Hernesosekeitto on kivan keveää kuivatuista herneistä tehtyyn keittoon verrattuna. Ja huomattavasti nopeatekoisempi.:)

    VastaaPoista
  2. Vähän vastaava hernesosekeitto kuuluu myös mun repertuaariin. Siinä on tosiaan jotain ihanan yksinkertaista ja eleganttia.

    VastaaPoista
  3. Kaunista ja herkullista jälleen. Lusian neito hoitaa taas herkut herne + minttu on hyvä pari. Meillä ne on tänään pastassa:D

    VastaaPoista