keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Helsingin ravintolatarjontaa: Krog Madame

Poistuimme Pueblosta niin pian kuin pystyimme. Ilta oli vielä melkein yhtä nuori kuin mekin, mutta siihen paikkaan emme halunneet jäädä yhtään kauemmaksi. Ja kappas. Ihan siinä kulmilla Lapinlahdenkadulla huomiomme kiinnitti ravintola, josta emme olleet vielä kuulleetkaan: Krog Madame.   


     

Päätimme siirtyä sinne jälkiruoalle. Jonka jälkeen ihanan tunnelman ja mahtavan asiakaspalvelun innoittamana jäimme vielä viinilasillisille (kyllä, monikossa. Järeitä aseita vaadittiin huuhtomaan kielenpäältä edellisen ravintolan sinne jättämä ikävä maku). Jonka jälkeen paikan tapaspöytä kävi liian vaikeaksi vastustaa...

Paikka ei ollut ollut kauaa auki, mutta kiitettävästi väki olis en kuulemma löytänyt - viikonloppuisin varaust on vähintäänkin suositeltavaa. Myöhemmin huomasimme, että tähän hieman vaikealöytöisemmässä osassa keskustaa sijaitsevasta ravintolasta on tulossa pienoinen imperiumi: kulmaan oli avattu tapasbaari ja kulman taakse toinen baari. 

Yksinään tapasbuffa on 15€/ hlö mutta se sisältyy kaikkiin pääruokiin. Ja tarjonnaltaan ja raaka-aineiltaan sen on ehdottomasti Helsingin parhaimmistoa. Leikkeleet olivat laadukkaita, ja lukuisat salaatit eivät todellakaan olleet mitään bulkkikamaa. Chorizoa, punasipulihilloketta ja cannelonipapuja sisältävä oli meidän suosikkimme. Aprikoosimousse-vuohenjuustocrostinit olivat niin houkuttelevan näköisiä että uskaltauduin taas yrittämään juustokammoni voittamista.

Myös muusta ruokalistasta huokuu rakkaus Välimeren keittiöön. Crema catalanassa olisimme kaivanneet pintaan enemmän rapsakkuutta, mutta itse vanukas oli yksi parhaimpia syömiäni.

Tässä vaiheessa maha ei edes minulla jaksanut enää toista illallista vetää, mutta tänne tulen ehdottomasti uudestaan. Huolella mietityn viinilistan, loistavan ilmapiirin, houkuttelevan ruokalistan (lammasta, kiitos!) sekä ihanan ja asiantuntevan henkilökunnan vuoksi.

Niin, ja saadakseni lisää noita tapaksia...


10 kommenttia :

 1. tää on jo parempi kun edellinen :D hyvännäköistä herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no oli :-)! seuraava laukkuhankintani on uusi vatsalaukku että voi jatkossa vetää kaksi illallista illassa, silleen "kaiken varalta" :-)

   Poista
 2. Mahtivinkki! Tämmöset "viinin kanssa naposteltavaa" -paikat on niin valitettavan vähissä.

  ..Ja sit kun täältä alkaa löytymään kunnon oliiveja, niin sit on kaikki tosi hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja nuo "tapas" paikat on niin valitettavan usein tympeitä ja ylihinnoiteltuja (esimerkkeinä S-ketjun Sevillat ja Casa Largot...) Helsingissä ehdoton suosikkini on aina ollut Töölön pikkuriikkinen Bar Teos - josta muuten mm. chipironeseja saa!

   Poista
  2. Joo, noi ketjut on yhtä silkkaa kirosanaa. Valitettavasti.

   Poista
 3. Tämä täytynee pistää mahdollisten listalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pikaisen analyysin seurauksena noita on itselläkin jo vaikka kuinka: olis ask ja spis ja meche ja se muru (jossa ei koskaan vielä ole onnistanut varauksen suhteen) ja se patrona ja ja ja... kyllä tässä lompakko laihtuu vaikka vyötärönympärys ei :-/

   Poista
 4. Kuulostaapa tutustumisen arvoiselta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kala (ja jopa kasvis!)vaihtoehdot näyttivät lihanhimoisen allekirjoittaneenkin silmään houkuttelevilta :-)

   Poista
 5. Törmäsin sattumalta veljeeni alkuviikosta, ja se kertoi paikan tarjoilevan myös maukasta lounasta. Pitänee siis itsekkin testata paikka mahdollisimman pian.

  VastaaPoista