torstai 18. huhtikuuta 2013

Herkkusieni-kinkkupastaa



Malagan torin tarjonta sai minut taas innostumaan sienistä. Mutta eihän se valikoima sitten koto-Suomessa ihan sellainen ollutkaan... Pannulle löytyi vain herkkusieniä. Vaan en minä silti ihan kasvisyöjäksi ole heittäytynyt, sillä possuhan sopii herkkusienen kylkeen kuin... no, possun kylkeen. Ja kun noihin vielä yhdistää sinapin ja kerman niin tuloksena on aikalailla mahtava pasta. Kokeile vaikka!

Itse käytin häpeilemättä suomalaista, voimakasta ja makeahkoa sinappia, mutta sen voi luonnollisesti korvata hienommalla sortilla niinkuin Dijonilla. Siinä tapauksessa säädä määrää ja lisää halutessasi hieman hunajaa tasapainottamaan sen terävyyttä.





Kahdelle

150 gr penneä
12 herkkusientä
1/2 pienestä sipulista
n. 70 gr pekonikuutioita
2 dl lihalientä
1 rkl sinappia
2 dl kermaa
kourallinen ruohosipulia
3 siivua serrano- tai parmankinkkua

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan ja tee sillä välin kastike. Siivuta herkkusienet paksuiksi viipaleiksi- kolmeen tai neljään osaan. Paista ne kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää sitten pannulle pekonikuutiot ja anna sienten käristä niiden rasvassa (oih, mikä tuoksu!). Laske lämpöä, liian kuumassa pannussa pekoni vain palaa. Lisää sitten sipulisilppu ja kuullota kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Purista valkosipulien tahna ulos kynsistä, lisää sinappi ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja lisää sitten kerma ja ruohosipuli.

Anna kiehua miedommalla lämmöllä vielä hetken aikaa, mausta pippurilla ja suolalla (mutta varoen- pekonissa ja kinkussa on jo aika lailla suolaa) ja kaada joukkoon pasta. Pyöräytä ainekset yhteen. Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin kahtia (tai pienemmiksi, ihan miten haluat) ja sekoita pastan joukkoon. Tarjoile. Teennäinen 90- lukua henkivä basilikanoksa valinnainen..!




Ja niissä kinkuissahan on eroja. Tähän kannattaa muuten käyttää vaaleampaa ja miedompaa kinkkua - tummempi ja kypsempi iberico tai paleta voi olla maultaan hieman turhan nahkainen.

2 kommenttia :

  1. Ihana sienikuva!
    Eikös tosiaankaan muuta löytynyt kuin herkkusieniä...
    Minua aina välillä harmittaa kun ei pääse sieniä metsään poimimaan mutta lähiseudun jättimarketissa on sitten ainakin 10 eri sienilajiketta joten ei se nyt sitten ihan kamala juttu olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ei kyllä tähän hätään löytynyt... Haaveissa siintää vielä kunnon sienirisotto (tai no, ohraahan minä olen siihenkin riisin sijaan käyttänyt) mutta se jää sitten toiselle päivälle :-)

      Poista