lauantai 18. huhtikuuta 2015

Juhannuskalenterin 15. luukku: chilisuklaa-pannacotta* * * 

For English please see here

* * * 

Teknologia osaa kyllä toimiessaan olla metka asia. Tämäkin postaus putkahti ilmoille ja teidän luettavaksenne ihan itsestään, vaikka minä en ole koneen lähelläkään. En ole itse asiassa koneen kanssa edes samassa maassa, sillä kulissien takana kannettavani nauttii tällä hetkellä ansaittua lepoa. 

Me sen sijaan nautimme Riikan annista ruokamatkailijalle. Jos et menemisiämme vielä Instagramissa seuraa, niin nyt jos koskaan kannattaa liittyä seuraan. Tänään esimerkiksi ohjelmassa on reissu viinitilalle!

Mutta aasinsillasta asiaan. Toinen metka asia on suklaa. Onko mitään, mihin se ei kävisi Panna cotan päästyä taannoin pannasta on sitä tullut syötyä muutamaankin otteeseen. Viimeisimpänä oli vuorossa tämä meksikolaisvivahteinen, chilistä potkua saava suklaapannacotta. Aye caramba!

Kolmelle- neljälle

Chilisuklaa-pannacotta:

120 gr maitosuklaata
2,5 dl kermaa
0,75 dl maitoa
1 reilu rkl sokeria
1 iso punainen chili, halkaistuna
1 liivatelehti

Tarjoiluun: suklaalastuja

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa muut ainekset liivatelehteä lukuunottamatta toiseen kattilaan ja kiehauta. Jos haluat lopputulokseen todella ytyä, nosta kermaseos liedeltä ja anna chilin uuttua varttitunnin verran. Poista chili sitten ja kuumenna kermaseos.

Purista liivatelehdestä ylimääräinen neste  ja sekoita joukkoon. Lisää kermaseosta sulaneeseen suklaaseen vähän kerrallaan nuolijalla sekoittaen. Kaada annosvuokiin ja hyydytä kylmässä muutaman tunnin ajan. 

Tarjoile raastetun suklaan kanssa. Tai vaikka sen mantelicrispin!
_________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?      Ei kommentteja :

Lähetä kommentti