maanantai 6. huhtikuuta 2015

Bulevardi Foodie Tour

* * * 

For English please see here

* * * 

Blogissa on aikaisemmin nähty foodiekierros niin Töölöössä (kyllä, kaikkien kielenhuoltosuositusten vastaisesti kahdella ö:llä!) kuin sen monista kaduista sillä kaikista rakkaimmalla: Museokadulla. Tällä kertaa uskaltauduimme ihmisten ilmoille vallan keskustaan saakka. Kiinnittäkää siis turvavyönne: seuraava pysäkki Bulevardi. Tuo Suomen ainoa kansallismaisemana suojeltu katu on nimittäin melkoisen varteenotettava herkuttelukohde sekin!

Päivähän kannattaa aina aloittaa hyvällä aamiaisella. Yksi suosikeistani arkiaamun hemmotteluhetkeen on vuodesta toiseen Cafe Ekberg, jonka iltapäiväteelläkin taannoin herkuttelimme. 11,50€ hintainen ja ihania jälkiruokaherkkujakin sisältävä aamiainen on hintansa väärti. PS. Perjantai on paras puuropäivä!

Kahvilan lisäksi kannattaa pistäytyä naapurista löytyvästä leipomosta, joka on ulkomaanvieraita Helsingissä kierrättäessäni myös aina listalla. Ihan jo niiden florentiinien takia...!


Viikonloppuna kannattaa sen sijaan nukkua kaikessa rauhassa vähän pidempään ja aloittaa aamu tunnelmallisella brunssilla esim. Klaus K:ssa

Ihan täydellinen kuulumisten vaihtamiseen ystäväporukan kesken ja mitä onnistuneinta asiakaspalvelua!
Joulubuffetin tapaan alkuruoat ja pääruoat haetaan runsaasta (ja laadukkaasta!) noutopöydästä pääruoan tullessa pöytään tarjoiltuna. Ainut miinus tulee munakokkelista, joka ei noutopöydässä tosin ole koskaan parhaimmillaan. Erityskiitokset sen sijaan raikkaista vitamiinishoteista ja loistavasta juureen leivotusta leivästä, joka täällä leivotaan ihan itse. 

Passion for fashion? Seuraava muodintäyteinen brunssi on tänä lauantaina!
Jos Italian maut ovat sydäntä lähellä, on Tony's Delin antipastipöytä (14,90 €) oiva osoite esim. after work - herkutteluun. Aivan mahtavaa foccacciaa, jota saa nykyään ostettua mukaankin. 

Italian väreissä jatkaa myös naapurista löytyvä Casa Italia - yksi viime aikojen parhaista uusista tulokkaista Helsingissä. Aivan ihana pieni pala Italiaa, jossa huikea henkilökunta saa olon niin tervetulleeksi, että tuntuu kuin olisi kotiinsa tullut. 

Italialaisia leikkeleitä (mm. San Daniele-prosciuttoa ja upeita salameja) ja juustoja saa joko paikan päällä nautittavaksi tai kotiinvietäväksi. Ja jos ei nälkä ole, kannattaa täällä piipahtaa vaikka ihan vain viinilasillisella. Mistä muualta saa Baroloa laseittain?

Lännestä itään kulkeva Bulevardi tarjoaa myös mahdollisuuden makumatkailuun lännestä itään.
Toinen äärimmäisen tervetullut uusi tuttavuus on  nimittäin Levant, joka ainakin meidän silmissämme nappasi kertaheitolla itselleen kaupungin parhaan Lähi-idän safkan tittelin. Niin hyvin valmistettua ja niin freesiä - juuri tätä talven lohturuokamättöjen jälkeen kaipaakin. 

Vahva suositus Levant-rullalle ja meze-lautaselle.Ruokajuomana tuorepuristettu minttu-sitruunamehu on ihan lyömätön. Ja hei, kaikki täällä on vegeä!

Tarjoaa Bulevardi virikkeitä ruokaharrastajalle muutenkin. Sieltä löytyy myös ahkerassa käytössä oleva keittiötarvikeparatiisi Chez Marius, joka viimeksi pelasti allekirjoittaneen äkillisesti puhjenneen kastikekulhokateuskriisin (näitä ensimmäisen maailman ongelmia, tämäkin...) kourista. 

Loistavaa ja asiantuntevaa palvelua. Ja onhan se erityinen paikka meille jo senkin vuoksi, että kihlakeittiöveitseni (mitä niillä sormuksilla keittiössä tekisi?) tulivat juurikin täältä  

Heti Bulevardin alkupäästä Mannerheimintien puolella löytyy puolestaan Granit, josta niinikään on parantumattoman astiahamsterin ja kuvaustarvikekeräilijän vaikea poistua tyhjin käsin. 
Ja siellä toisessa päässä on tietty se Hietaniemen kauppahallikin, josta löytyy mm. kaupungin parhaimmistoon kuuluva Rosburger

Viettäessämme varsin onnellisia hetkiä syöden ja juoden läpi Bulevardin on sinne ehtinyt avautua myös ihan uusi tulokas Bröd, jota emme ole vielä ehtineet testaamaan. Onko teillä jo kokemuksia? Vai onko teillä vinkata omia Bulevardin suosikkeja?


_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


4 kommenttia :

 1. Aivan mahtava postaus 😊 kuulostaa ja näyttää hyvältä, täytyy käydä jokin päivä tutustumassa paikkoihin, osa niistä onkin jo tuttuja! Minäkin pidän ruokablogia joten käy katsomassa jos kiinnostaa 😊 osoite on tanelinkeittiossa.blogspot.fi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla :-) kävin jo vilkaisemassa - ihanan kuuloisia reseptejä sinulla!

   Poista
 2. Ihana kierros ja Bulevardi on niin ihana:) Must aina kesäisin kun olen Helsingissä.Ekberg on minulle lapsuuden paikka,Kluuvin Fasun lisäksi,jossa käytiin leivoksia syömässä morfarin kanssa. Ja mikä ihana macaron-vuori!! Kivat kuvat,ja oikein odotan että pääsen näkemään Casa Italian livenäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Casa Italia on ihan fantastico. Muutenkin huomaan kiinnittäväni nykyään entistä enemmän huomiota siihen, että asiakaspalveluun ja salin puoleen on esim. Helsingin ravintoloissa todellakin panostettu, mutta tuolla se on ihan Helsingin parhaimmistoa :-)

   Poista