keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Semarah Hotel Metropole Riika

* * * 

For English please see here

* * * 

Hotellitarjontaa Riikassa riittää laidasta laitaan: suomalaisella Karjala-pubilla varustetuista hostelleista (!) luksuskylpylähotelleihin. Meidän hotelliksemme valikoitui paikallisen Semarah- hotelliketjun vasta remontoitu Metropole, jonka sijainti Riikan vanhan kaupungin reunamalla oli meidän (myönnettäköön, kovin keski-ikäisiltä kuulostaviin) tarpeisimme varsin ihanteellinen. Reissun ravintolat olivat kävelymatkan päässä ja oopperakin (!) kadun toisella puolella. 

Kaksi tuntia myöhässä olleen lennon (miksi Air Baltic ei informoi matkustajiaan esim. tekstiviestillä?) aiheuttama harmistuminen viivästyneestä loman alusta suli välittömästi astuttuamme sisään hotellin aulaan.


Vasta remontoidun hotellin puitteet olivat huikaiseva sekoitus Versacemaista överiylellisyyttä moderneilla yksityiskohdilla tasapainotettuna. Kaikkea kiiltävää rakastavana harakkana olin niin myyty!

Aulan ja ravintolan ulkopuolella ilmapiiri oli Art Nouveau-tyylisine kyltteineen kuin suoraan Agatha Christie- romaanista.
Huoneiden tunnelma vaihtelee huoneittain. Meidän Classic-huoneemme oli liikuttavankin vanhanaikainen, mutta siisti ja viihtyisä. Kylpyammeen sijaan on tämän luokan huoneissa tyytyminen suihkuun, eikä kylpytakkejakaan ollut. 

Emme toki huoneessa juuri ehtineet käydä muuta kuin nukkumassa, ja noissa sängyissä kyllä nukkui ihanasti. Myös hotellin ilmainen Wi-Fi toimi loistavasti kaikkialla.
Aamiainen ei sen sijaan jättänyt mitään toivomisen varaa vaan oli kirkkaasti yksi parhaita hotelliaamiaisia koskaan. Kaikkea oli ja paljon. 

Naapurinpoika kehui erikseen paikallisia juustoja (Latvia on niistä kuuluisa eikä lisäaineita käytetä juuri lainkaan) ja minä taas en saanut tarpeekseni leikkelevalikoimasta. Tai kalalautasesta, josta löytyi niin silliä, savukalaa, lohta kuin makrilliakin. Laaja leipävalikoima vaihteli päivittäin ja makeaa löytyi montaa sorttia. 

Asiakaspalvelu hotellissa oli erinomaista ja ystävällistä. Kiitokset myös teevalikoimasta - turhan usein kun hotelliaamiaisella on tarjolla vain Earl Grey- teetä. Joka siis ei ole aamiaisteetä. Sitä on English Breakfast, kuten nimikin jo kertoo...
Ehdottomasti vahva suositus kaikille Riikan-kävijöille! Läheltä löytyy myös spa, josta hotellin asukaat saavat alennuksen. Hotellista löytyy myös gastropub-tyyppinen ravintola, josta hotellin asukkaille niinikään rapsahtaa -15%. 

Toivottavasti nyt on silmät ja vatsat ruokittu jotta jaksetaan jatkaa matkaa! Mihinkäs seuraavaksi? Kutsuuko vanha kaupunki vai harrastetaanko kulttuuria?

* Matkajärjestelyt toteutettu yhteistyössä Latvian valtion kanssa* 

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      12 kommenttia :

 1. no vanhaakaupunkia olisi kiva nähdä kun en Riikaa tunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kaupunki alkaa ihan tuosta hotellin takaa, eli ainakin me ollaan jo ihan hoodeilla :-) Se oli kyllä juuri niin karkkimaisen kaunis kuin odottaa saattaa <3

   Poista
 2. Oi, ihanan näköinen hotelli, kultaa ja krumeluuria! :) Ja herkulliselta vaikuttava aamupala, noms. Minäkään en Riiasta tai sen vanahsta kaupungista tiedä yhtikäs mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eikö olekin :-) Ei tehnyt kyllä mieöi lähteä kotiin sitten ollenkaan...

   Tuo hotelliketju oli meille ihan uusi, joten en tiennyt yhtään, mitä esim. aamiaiselta odottaa. Mutta oijoi, että olinkin taivaassa!

   Poista
 3. Todella upea hotelli. Itse olen käynyt kerran Riikassa, kun sinne pääsi risteillen. Se päivä meni vanhassa kaupungissa ja se oli kyllä todella upea paikka. Varmasti ehditte käydä Zeppelin-ilmalaivahangaareissa ostoksilla. Olisi kiva nähdä minkä näköiset ne nyt ovat. Silloin reilut 10 vuotta sitten olivat hieman ankean näköiset eikä ostettavaakaan ollut kovin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no vue tokkiinsa me zeppeliinit zekattiin :-) raportti hangaarihengailusta laitettu tilaukseen!

   Poista
 4. Vanhaan kaupunkiin! Joo :)

  VastaaPoista
 5. Aamiaisen jälkeen kulttuuria, mutta taidan olla oppositiossa toiveeni kanssa... ;)
  Mäkin olen käynyt RIikassa. Olin 6v. ja muistoon on jäänyt jättimäinen Leninin patsas tai taulu siltä reissulta.
  Ps. MÄ en okisi suosstunut lähtemään tosta aulasta minnekään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no määhän sen arvaan, ettet olis. Samantien kun sisään kävelin ajattelin sua :-) Kulttuuria on sitäkin tulossa, jos ei huomenna niin seuraavissa postauksissa!

   On muuten ollut Riikassa aika eri lailla jännät paikat silloin :-o

   Poista
 6. Seuraan niin innolla seikkailuanne! Itse sain kokea Baltian maat työkomennuksella (mm. 1 vuosi Liettuassa asuen)...hmm..niistä kokemuksista voisi yhden kirjan kirjoittaa. Riikaan pääsin myös paljon tutustumaan ja jäi noista hotelleista - ja erityisesti latvialaisten vieraanvaraisuudesta - niin hyvät kokemukset, että voin niin olla yhtä mieltä kanssani ja suositella! Riika on upea kaupunki ja vajaan tunnin lennolla pääsee kokemaan ihan uuden maailman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa :-) muista kommentoida ja olla mukana päättämässä reissun kulkua :-)

   Riikaan tykästyimme kyllä tosissamme <3

   Mitkä ovat muten mielipiteesi Liettuasta? Olisiko siinä seuraava tutustumisen arvoinen paikka? Itsellenikin sekin on ihan vieras... :-/

   Poista