tiistai 3. syyskuuta 2013

Sevillan katedraali

Ottaen huomioon, kuinka paljon tämän blogin kirjoittaja karsastaa sitä uskonnollista turismia, on tässä blogissa nähty sitä aika lailla. On vierailtu niin buddhalaisessa stupassa kuin Cordoban katedraalissa. Tähän on yksinkertainen syy- uskonto on olennainen osa paitsi ihmisten elämää, mutta myös alueen historiaa. Niinpä kirkot ovat usein niitä merkittävimpiä nähtävyyksiä ja monesti myös edustavat melkoisen huimia arkkitehtonisia saavutuksia.

Sevillan katedraali ei ole tähän poikkeus. Se on yksi Sevillassa sijaitsevista kolmesta UNESCOn maailmanperintökohteesta ja maailman suurin goottilainen katedraali.  Se rakennettiin Reconquistan jälkeen tässä sijainneen moskeijan paikalle ja valmistuttuaan 1500- luvulla se syrjäytti Hagia Sofian maailman suurimpana kirkkona. Se on vielä tänäänkin kolmanneksi suurin kirkko maailmassa. Se on myös Amerikan löytäneen Kristoffer Kolumbuksen viimeinen leposija.


Katedraalilla on vaikuttava kokoelma taideteoksia ja luonnollisesti merkittävä uskonnollinen arvo, mutta hiljaiseksi se vetää viimeistään jylhällä arkkitehtuurillaan.

Katedraalin ehkä paras anti on kuitenkin sen yhteydessä sijaitseva Giralda-torni, joka palkitsee kärsivällisen (noin 36 kerroksen verran kävelyä) paitsi vaikuttavin lähiotoksin katedraalin goottilaisista yksityiskohdista...


...mutta myös huikaisevin näkymin yli Sevillan.

4 kommenttia :

 1. Hattu ja vesipullo mukana, mutta et maininnut, että lenkkarit jalkaan. Ei niitä 36 kerrosta korkkareilla kävellä:D. Vitsi, vitsi enhän mä edes osaa kävellä korkkareilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no onneksi ne ei oo portaikko, vaan 36 kerroksen verran sellaisia liuskoja ;-) huomenna on ruokatauon paikka ja sitten jatketaan kulttuurilla!

   Poista
 2. Päätä huimaa,mitkä maisemat ! kannatti kiivetä :) katedraalit ja kirkot on aina kauniita.

  VastaaPoista