tiistai 10. syyskuuta 2013

Kymmenen ällän pasta - Tagliatelle alla pollo con limoncello

Talo Espanjassa houkuttelee vieraita. Joiden jäljiltä löytyy joskus mielenkiintoisiakin asioita. Niinkuin pakastehampurilaisia (Siskon nirsot lapset) ja Limoncelloa (Herrasmiehen kollega). Ensiksimainittu ei ole keittiössä suurempaa inspiraatiota aiheuttanut, mutta jälkimmäinen innoitti tämän pastan. 

Italiaahan en ymmärrä senkään vertaa, mitä espanjaa, mutta kyllähän tuon pastan nimen ällät niin iloisesti kieleltä pyörähtävät (etenkin jos Keith Floydin tyyliin aloittaa kokkaamisen tekemällä ensin lähempää tuttavuutta siihen raaka-aineeseen!), että ehkä sitä voi katsoa sormien läpi?

Sitruunatimjamin voi sen puutteessä korvata tavallisellakin timjamilla. Jos sitruunasta tykkää, niin tämä pasta on sinulle - tässä kun sitä on niin monessa kerroksessa: sitruunankuorta, mehua, sitruunatimjamia ja sitten vielä tuota likööriä. Ehdottomasti viimeisen silauksensa se saakin Limoncellosta. Jota voisi toki tehdä ihan itsekin - esimerkiksi näillä Maistuis varmaan sullekin - blogin ohjeilla.

Kaksi reilua annosta tai kolme pienempää

2-3 annosta pastaa (tagliatelle, linguini, bucatini tai spagetti)

1 dl vahvaa kanalientä (1/2 kuutio liuotettuna 1 dl vettä)
400 gr kanaa
n. 100 gr herneitä
1 tl kurkumaa
ripaus inkivääriä (kuivattu käy oikein  hyvin!)
1 sitruunan kuori ja mehu
3-4 dl kermaa
2 oksaa sitruunatimjamia
suolaa, pippuria
0,5 cl limoncelloa

Kuumenna pannulla pieni loraus öljyä ja pyörittele siinä kurkumaa ja inkivääriä. Lisää sitten sitruunan kuori, timjaminoksat sekä kanaliemi. Pyörittele niitä hetken aikaa ja lisää sitten kerma. Sekoita tasaiseksi ja lisää sitten haluamasi kokoisiksi kuutioiksi paloittelemasi kana. Anna kypsyä kannen alla kastikkeessa ja keitä sillä välin pasta paketin ohjeiden mukaan. Kun kana on kypsää, tarkista maku ja mausta. Poista timjaminoksat, sekoita joukkoon Limoncello ja pyörittele vähän al dentestä vajaaksi jäänyt pasta kastikkeessa kypsäksi. Lisää ennen tarjoilua herneet ja tuoreita sitruunatimjamin lehtiä.





______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


http://www.andalusianauringossa.com/2013/10/sitruunasilakkaa.html   http://www.andalusianauringossa.com/2013/08/mustaa-spagettia.html   http://www.andalusianauringossa.com/2014/01/sitruunainen-lohi-fenkolipasta.html

4 kommenttia :

  1. On niin piretän näköinen annos, että sopii hyvin piristämään tätä sateista päivää täällä pohjolassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no hyvä :-) yllättävän haasteellista on tuossa ulkoilman auringonpaisteessa kuvata, joten kuvasta en juurikaan itse tykkää. Makua tuossa sen sijaan on senkin edestä :-)

      Poista
  2. Sitruunapasta rokkaa. Tän katon alla hyvinki suosittua. Kiitoksia isosti morcillasta :) aivan mahtava tuliainen jonka korkkaan heti ku on vapaapäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no hyvä että tuli perille! olkaa hyvät vaan :-) tuo limoncello nostaa tuon pastan kyllä ihan uudelle tasolle!

      Poista