maanantai 23. syyskuuta 2013

Ruokabloggarin Tallinna

Vietin juuri päivän Tallinnassa ja normaalisti siellä harrastamieni korkekulttuuristen aktiviteettien sijaan tutustuin kaupunkiin tällä kertaa ruokabloggarin näkökulmasta. Ensimmäinen kohde oli Tallinnan ulkopuolella Nõmmessa sijaitseva tori. Helpoiten sinne pääsee bussilla - numero 23 lähtee Kaubamajan edestä Rävalan puoleiselta kadulta.

Alue remontoitiin muutama vuosi sitten siellä sijainneen kauppahallin tuhouduttua tulipalossa ja on kuulemma etenkin kesäisin tallinnalaisten keskuudessa todella suosittu ostospaikka. Valikoima painottuu paikallisiin tuottajiin ja tori on yksi Tallinnan suurimpia.
'

Lihatuotteissa on sataman läheisyydessä sijaitsevissa halleissa parempi (ja eksoottisempi) valikoima.
Kalakauppoja täällä puolestaan on useampikin ja valikoima on kattava.
Juuston ystävä olisi täällä ihan taivaassa. Jos juustoissa "mitä haisevampi, sen parempi"- teoria on yhä voimissaan, niin nämä ovat kyllä varmaan priimaa.Torin parasta antia on kuitenkin sen hedelmä- ja vihannesvalikoima. Tyrni on täällä muuten todella halpaa - kilon saa omakseen viidellä eurolla!

Myös kukat ovat Tallinnassa todella halpoja. Hemmotteleekohan keskivertoeestiläinen mies naistaan kukilla useinkin...?
Toinen suosittelemisen arvoinen paikka on paikallinen kierrätyskeskus, joista Tatari-kadulla sijaitseva on lähimpänä keskustaa. Ne kun ovat Virossa kuulemma vielä sen verran uusi asia, että sieltä tekee löytöjä todella halvalla - sana, jota Suomessa ei ole kirpputoreista oikein voinut enään vuosiin käyttää. Tämä satsi esimerkiksi muutaman ihanan lusikan kanssa maksoi 6.40€! Kyllä noilta voisi Hyacinth Bucketkin kuuluisan kynttiläillallisensa tarjota!
_____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?        10 kommenttia :

 1. Niin kauniita toritunnelmakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuolla olis kyllä kiva käydä ostoksilla. Mutta ennenkuin ne siirtävät Tallinnan lähemmäksi Töölöä, niin onhan se pienoinen logistinen ongelma... :-/

   Poista
 2. Voi että, mitkä valikoimat! Olisipa tosiaan jossain lähellä tuollainen ostospaikka.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja hintatasokin olisi sitä silmälläpitäen aika kannustava :-)

   Poista
 3. Miten ihania kuvia! Nuo juustot - en yleensä ole mikään juustointoilija, mutta noita kyllä maistaisin! (Haha mutta en haistaisi, juuston haju on sangen epämiellyttävä mielestäni...) Vihannestorit on kyllä ihania, tuoltakin voisi pari kurpitsaa ja muuta herkkua kotiin kantaa...

  VastaaPoista
 4. Voi että mikä kirpparilöytö! Tänä vuonna en sitten mennytkään Tallinnaan ,vaikka piti.On se kyllä muuttunut edukseen vuosien mittaan;ensimmäisen kerran olin heti rautaesiripun kaaduttua ja raahasin Helsinkiin kauniin kakun vanhan kaupungin konditoriasta ,joka sitten maistettaessa oli ihan kamala ,koska se oli tehty kaikenlaisista korvikkeista....those were the days....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olin todella yllättynyt - positiivisesti onneksi! Vaan kylläpä nyt harmittaa sun puolesta - Tallinna on etenkin kesäisin kyllä niin ihana paikka!

   Poista
 5. Täytyy itsekkin lähteä tutustumaan Tallinaan tolta kantilta. Aika vähän olen siellä käynyt ja nekin pari kertaa ihan vaatekaupoilla pyörimässä. Toi Tori vaikuttaa ihanalta ja mahtavia astioita olet löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en malta odottaa että pääsen kuvailemaan noilla astioilla (näin se on ruokabloggaus vienyt mennessään - yhtään ei edes alkoholia tullut tuotua!!!) , olen kyllä ihastunut :-)

   Poista