maanantai 9. syyskuuta 2013

Kuumaakin kuumempi Carihuela

Elokuu on etelä-Euroopassa kesälomien aikaa. Ja etelä-Espanjassa silloin on kuumaa. Niin kuumaa, että jopa paikalliset ottivat mallia lomailevista englantilaisista (*huokaus*), joiden mielestä vaatetus on valinnaista. Niinpä ravintoloissa näkyi myös espanjalaisia pelkissä neonkeltaisissa Speedoissaan. Sixpack tai ei, se ei ole kovin hyvä look.

Jopa ne rantabulevardien hiekkaveistostaiteilijat haaveilivat lumesta. Osa oli rakentanut 
uima-altaan jopa näihin. Eipä niitä ilman täällä juurikaan pärjäsi.

Helteen uuvuttamina me rantauduimme lounaalle Carihuelaan, teillekin jo entuudestaan tuttuun ravintolaan. Elämäneliksiiriä tarjosi tänään cadizilainen Barbadillon valkoviini. Cadiz on, paitsi Espanjan merkittävin satama, myös portti sherryalueelle. Tämän viinin rypälettä Palominoa käytetäänkin nimenomaan sherryn valmistukseen.

Itse lounas koostui ihanan valkosipulisista marinoiduista paprikoista...
...sekä carpaccioista. Ensin oli turskaa, joka oli rakenteeltaan ihanan lihasan sitkoista. Tuoretomaattimuhju (kyllä, tuo on ammattitermi) antoi sille juuri sopivasti hapokkuutta.
Mustekalacarpaccio olisi sen sijaan minun makuuni kaivannut happoa enemmänkin, mielellään sitruksista sellaista. Tursas itse oli erinomaista ja tarjoilijaltamme vakoiltujen ohjeiden myötä en malta odottaa tämän testaamista kotona!
Fabe con almejas, eli sydänsimpukoita papujen kanssa kuulosti ensialkuun kummalliselta yhdistelmältä, mutta toimi. Epäilemättä tomattikastikkeensa ansiosta, jossa oli sitä samaa täyteläistä merellisyyttä kuin paikan zarzuelassa. Perunat sen sijaan olivat annoksessa turhia.
Hyvää se ruoka tuolla Casa Juanissa kyllä aina on. Ja aina se on täynnä. Tässä keittiö, jossa Paco ja muut taikojaan tekevät.

______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


http://www.andalusianauringossa.com/2013/02/carihuelan-comeback.html   http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/soppasunnuntai-zarzuela.html   http://www.andalusianauringossa.com/2013/02/torremolinoksen-tournee.html


6 kommenttia :

 1. Mahtava hiekka"linna", mutta tuota lunta en ymmärrä - en vaikka olisi kuinka kuuma! ;-)

  Ihanan näköinen lounas, varsinkin tuota mustekalaa olisi tehnyt mieli maistaa.

  PS: NIIIIIN samaa mieltä paidattomuudesta ihmisten ilmoilla, perhana! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuota mustekalaa on tulossa ehdottomasti lisää - opiskelin jo pari kikkaakin ;-)

   Poista
 2. Siitä kuumuudesta ja niistä puolialastomista ihmisistä en oikein välitä, mutta tuota rukaa olisi ihana päästä maistelemaan. Syöppä siis minunkin puolestani kun olet siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kauheasti kuumuudesta uskalla kyllä valittaa kun kohta taas kiroaa sitä pimeyttä ja kylmää ;-)

   Poista
 3. Oi! Kiitos ! Ihana nähdä että Carihuela elää ja voi hyvin ! :D Ja Casa Juanin ruuat <3 vaikka silloisen matkabudjettini mukaan hieman hinnakkaita niin siinä vaan kävi että viikon mittaan palattiin aina Casa Juaniin ! (näihin aikoihin n 10v sitten)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se hieman hinnakkaampi kuin muut, mutta se ruoka vaan on joka kerta niiiiiiiiiin hyvää :-) Carihuelalla siis kaikki hyvin <3

   Poista