lauantai 7. syyskuuta 2013

Pinchitos de pollo

Viimeisiään kai se grillikausi kesän lailla vetelee - pakko kai se on myöntää. Vai onko? Entäs jos sitä vain jatkaisi läpi talven? Vaikka sitten edes sen parilan ääressä? Ja yrittäisi ylläpitää sitä kesän aurinkoa ja iloa yllä edes sillä lailla? Jatkaisi aloittaisi niiden salaattien suosimisen? 


Tässä siis grillikauden viimeisiin henkäyksiin vielä yksi ohje: pinchitos de pollo. Eli kanaversio niistä maurilaisista vartaista. Sama on myös valmistusmetodi. Leikkaa liha haluamasi kokoisiksi suikaleiksi tai paloiksi, sekoita marinadin ainekset ja anna marinoitua mielellään sen 24 tuntia. Tai jos ajasta on tiukkaa, niin hiero mausteseos suoraan kanan pintaan ja paista öljyssä pannulla.  Kaikennäköinen marinadin käsitteleminen ja hierominen kannattaa muuten, mikäli mahdollista, tehdä kumihanskat kädessä. Muuten seurauksena ovat maksatautisen ketjupolttajan näköiset kädet.

Perinteisesti curryä (tai inkivääriä) ei näissä juurikaan käytetä, mutta se vain on niin hyvää kanan kanssa. Ja korostaa tuota vartaiden aurinkoisen keltaista väriä. Ne voi siis jättää poiskin ja lisätä kurkuman määrää sekä 1/4 rkl pimentoa.

Koosta riippuen tästä tulee 10-14 varrasta

600 gr kanaa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1,5 dl öljyä
3/4 rkl juustokuminaa jauhettuna
3/4 rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
1/4 rkl neilikkaa
1/4 rkl inkivääriä
3/4 rkl kurkumaa
1/2 rkl curryä

suolaa, pippuria


Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna mausteet kuivalla pannulla aromien herättelemiseksi ja lisää sitten öljyyn. Hiero kanan pintaan ja anna marinoitua kylmässä 24 tuntia. Pujottele sitten vartaisiin, suolaa ja pippuroi ja paista sitten grillillä tai pannulla kunnes vartaat ovat kypsiä.





______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



http://www.andalusianauringossa.com/2013/07/pinchitos-morunos.html   http://www.andalusianauringossa.com/2013/11/empanada-de-carne-con-chorizo.html  http://www.andalusianauringossa.com/2013/11/kasvissamosat.html

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti