torstai 7. tammikuuta 2016

Makumatkailua Aasiassa - minun #Tamarinhetkeni (ja Matkamessujen lippuarvonta!)

Otetaas pieni hengähdystauko ennen tuoreimman reissun annilla jatkamista ja siirrytään hetkeksi Lähi-idästä Kaukoitään!

Tässä ruokamatkablogissa yhdistyy kaksi suurta rakkauttani - matkustaminen ja ruoka. Paikan päällä on aina yhtä mahtavaa tutustua paikallisten keittiöiden tarjontaan ja jakaa niin tunnelmia kuin reseptejä teidän kanssanne. Katukeittiöt ovat tuohon ihan parhaita eivätkä ne taida missään olla niin uskomattomia kuin Aasiassa. Etenkin Thaimaan-reissaajien matkaraportit ovat saaneet sukat pyörimään jaloissani jo pidemmän aikaa - sinne on päästävä! 

Ne värit, tuoksut, tuoreet yrtit...

Ja nyt sinne on mahdollisuus päästä - niin teidän lukijoiden kuin yhden onnekkaan bloggarinkin! Tamarin-ravintoloilla on nimittäin menossa ihan huikea #Tamarinhetki-kisa, josta löydät lisää tietoa täältä. Jakamalla Instagramissa oman Tamarin-hetkesi, voit voittaa kahden hengen matkan Bangkokiin - tuonne katukeittiöiden Mekkaan. Me bloggaajat puolestaan kisaamme mahdollisuudesta lähteä tutustumaan maan antiin katuruoasta mainion kirjankin tehneen Liemessä- blogin Jennin kanssa. 

Ai että olisiko mieletöntä? No olisi! Ja siltä varalta, ettei onni olisi kisassa myötä, voi autenttisiin thaimakuihin tutustua myös Tamarin-ravintoloissa, joiden  erinomaiset after work- tarjoukset on todettu hyväksi myös täällä ruokabloggarilassa. Aina kun ei itse jaksa kokata...!

Toinen vaihtoehto virittäytyä tunnelmaan on tietysti se kotikeittiö, josta voit suunnistaa Aasian tuoksuviin ja maistuviin maisemiin vaikka näillä ohjeilla!






Tämä punainen Thai-curry valmistuu alle puolessa tunnissa ja sen voi halutessaan tehdä kanan sijaan myös soijasuikaleista, jolloin se on myös täysin vegaanista (vink vink kaikki te tammikuun vegaanihaasteilijat!




Tässä punaisessa kalacurryssä puolestaan iloitellaan äyriäisillä, tuolla suurella rakkaudellani...




...ja tämän vihreän Thai-curryn reseptistä löydät myös ohjeet itsetehtyyn currytahnaan!




Talvipakkasilla ihanasti lämmittää myös naudansuikaleet pähkinäkastikkeessa. Niin lohdullista!




Yhdeksi tämän talven suosikeistani niin minun kuin tilastoista päätellen teidänkin keittiöissä on noussut tämä: Massaman curry kanalla. Katsokaa nyt noita värejä!




Ja yksi blogin ikisuosikeista on tietysti nyt taas niin ajankohtainen flunssantappoase, eli mango-chili-inkiväärikana.




Myös laksa, eli thaimaalainen nuudelikeitto sopii näihin keleihin kuin nenä päähän!




Tuhtia, lempeän lohdullista ja ihan täydellistä talviruokaa on myös tämä Intiasta inspiraationsa saanut lammasdhansak eli linssinen lammaspata. Täältä löydät myös sen kylkeen helpot kotitekoiset naan-leivät!




Vietnamin katukeittiöistä löytyivät puolestaan nämä rouskuvan rapeat (ja gluteenittomat!) banh xeot eli täytetyt riisijauholettuset...








Katukeittiöiden grillit tirisevät mitä huumaavimmilla tuoksuilla varustettuja herkkuja - kokeile vaikka näitä ihanan tahmaisia, makean tulisia aprikoosi-inkivääriglaseerattuja kanavartaita.




Ja hei - saa niillä Aasian vivahteilla ihan uutta potkua suomalaisiinkin perinneherkkuihin - kokeile vaikka näitä aasialaisen twistin saaneita silakkareseptejä! Tässä kookoksella, chilillä ja korianterilla...




... tässä taas curryllä piristettynä!




Kaikki blogin  aasialaiset reseptit löydät täältä.



* * * 

Ja että oikein päästään matkafiiliksiin, laitetaan nyt vielä arvonta pystyyn! Vastaamalla kommenttikentässä olet mukana kahden hengen lippupaketin arvonnassa muutaman viikon päässä häämöttäville Matkamessuille!

Muista siis jättää vastauksesi mukana myös sähköpostiosoitteesi!

Onko Aasia sinulle tuttu kohde? Vai mistä tulevat sinun rakkaimmat ruokamatkamuistosi?

Jätä kommenttisi 13.1.2016 mennessä - arvonta suoritetaan 14.1.2016!

* * * 

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


Tykkäsitkö? Kerro kavereillekin!


52 kommenttia :

  1. Ai, mitä ihania ruokia! En ole käynyt Aasiassa, mutta aasialaiset herkut kyllä maistuvat :)
    Mukaan kivaan arvontaan.
    t. Matkamessuille ekaa kertaa mielivä Nelliina
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  2. Mä en osallistu arpajaisiin, mutta tulin vaan sanomaan että on rikollista ottaa tollaisia kuvia! Ihmispolo kuolaa ja kuolaa. Sitten se vielä kuolaa vielä vähän lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi ihmispoloa :-) ei kannata kuolaa tuossa säässä - jäätyy vielä!

      Poista
  3. Aasia on tuttu toistaiseksi vain Thaimaan osalta, halua ja intoa olisi kyllä matkustaa monenemoneen Aasian maahan, rakastan niin ruokiaan kuin mielenkiintoisia kulttuureitaan :) Myös matkamessuille tahtoisin, joten mukaan arvontaan :D kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Meillä varattu matka Thaimaseen nyt tammikuun lopulla. Pari viikkoa sukelleaan Koh Taolla ja sitten viisi päivää Bangkokissa, joten pääsee todella nauttimaan eksootisista mauista. Viime kevään reissu Borneolle ja Singaporeen jättivät myös monia ihania ruokamuistoja.
    currykaneli@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oijoi miten ihanan kuuloista! Singapore siintää omissakin haaveissa ja Borneo kuulostaakin jo niin eksoottiselta että <3 Minkälaista siellä oli?

      Poista
    2. Mabul island, jolla olimme sukeltamassa, oli hyvinkin eksoottinen, mutta Kota Kinabalu ei niinkään, mutta mielenkiintoinen. Jos kiinnostaa, niin voit käydä vilkaisemassa blogissani (http://currykaneli.blogspot.fi/) vuoden 2015 maalis- ja huhtikuun postauksia.

      Poista
    3. kiitos - käynpä siellä heti :-)

      Poista
    4. CurryKaneli, Koh Tao on upea vaikka visiitistäni on jo 10 vuotta. Kävimme siellä alkeissukelluskurssin. Meillä oli sama reitti eli sieltä vielä 4 päiväksi Bangkokiin. Lähden tosiaan 3.2 Bangkokiin, joten pitää käydä kurkkaamassa blogissasi oletko ehtinyt antaa viime hetken matkavinkkejä...

      Poista
  5. Nam nam thaimaalaiset maut ovat niin hyviä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on. voi että kun pääsisikin sinne katukeittiöihinpaikan päälle! Taitais yöunet jäädä kokonaan väliin kun en malttaisi yötoreja jättää rauhaan :-)

      Poista
  6. Aasiassa en ole vielä päässyt käymään, mutta makumaailma on täkäläisten aasialaisten ravintoloiden perusteella mieleinen! Reseptejä minun täytyisi uskaltautua kokeilemaan myös. Jospa pääsisi sinne Matkamessuille mielikuvamatkailemaan.
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Vau, sinä se todella osaat! :)

    pienet.suloisuudet@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näillä ohjeilla osaa kuka tahansa :-) onnea kisaan!

      Poista
  8. Jaaha, nyt onkin sitten pakko päästä syömään PIAN thaimaalaista! :D Se on kyllä aivan ihana matkailumaa ruuan suhteen, ja monen monen muunkin asian ♥

    VastaaPoista
  9. Voi miten herkullinen postaus :P
    Meillä minä kokkaan melkein aina aasialaispainotteista ruokaa, mieheke perus valkovenäläistä (lähellä suomalaista). Keväämmällä sitten lähden sinne paikanpäälle maistelemaan naminami :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooooh miten hyvältä kuulostaa <3 Valkovenäläinen keittiö kävisi myllä tännekin ;-) Onnea arvontaan!

      Poista
  10. Thaimaanreissuilta olen jäänyt kaipaamaan vihreää papaya salaattia, se on ihan käsittämättömän hyvää vaikka raa'at chiliviipaleet nostavatkin hikikarpalot ylähuulelle. Ja Tom Kha kanakeitto on tietysti suloisen lämmittävää ja ne kaikki kanavartaat katukeittiöiden hiiligrilleillä paistettuina! Aah... Kiitos ihanasta blogistasi, se on pitkien viikonloppuaamujen iso ilo. kirsikpesonen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tom kha <3 vihreää papaijasalaattia en ole tainnut saada vielä koskaan:-/ asia on selvästi korjattava pikimmiten!

      tsemppiää arvontaan!

      Poista
    2. tänne pläjähtivät matkamessujen liput :-) Tarkkaile s-postiasi!

      Poista
  11. Aasia on tuttu lentoemäntänä työskentelyn ajoilta, silloin Thaimaa tuli tutuksi, ja ruoka siellä. Nam! Sitä on kyllä ikävä välillä. Tuoreet ihanat hedelmät ananas, papaija, dragon fruit jne.. :p Välimeren keittiö on erittäin mieleinen myös. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no lentoemäntänä on varmasti päässyt tutustumaan todella mielenkiintoisiin maihin ja keittiöihin <3 onnea arvontaan!

      Poista
  12. Hei! Olen maistanut thaimaalaisia ruokia äärestä laitaan. Jostain laidasta saanut vähemmän ja toisesta enemmän liikettä suolistoon. Maut ovat hyvät, vatsa vetää vaan ei kestä hennot sääret. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan - toivottavasti jalat kestävät tarvittaessa kierroksen matkamessuilla :-)

      Poista
  13. Tässä mihinkään reissuun tarvitse lähteä kun keittelee nämä sun reseptit läpi :D Ihanaa kun osallistuit kilpailuun ja onnea kisaan! Odotan jännityksellä tietoa matkaseurastani :)

    Jenni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tuplaa se miljoonalla ja saat tulokseksi mun jännitystilan :-)

      Poista
  14. Aasia on vielä käymättä, mutta sen maut ja mausteet ovat tulleet tutuiksi ja todettu niin maistuviksi! : ) Tähän mennessä parhaat makuelämykset minulle on antanut Etelä-Italia!
    anu.nyman@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai, minkä matkakuumeen nämä keskustelut saavatkaan aikaiseksi :-) onnea arvontaan!

      Poista
  15. Espanjassa olen saanut parhaimmat ruoat. Aasialaisista mausteista en oikein välitä.
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espanja on myös omaa sydäntäni niin kovin lähellä <3

      Poista
  16. Aasialaiset ruuat kyllä maistuvat erittäin hyvin! Viime keväänä tuli käytyä Japanissa ja Hong Kongissa - molemmissa matkabudjetti hupeni etenkin herkutteluun :D Monet muutkin aasian keittiöt kiinnostavat. Hyviä ruokamuistoja löytyy lähes jokaisesta maasta, jossa on tullut käytyä. Ruoka - mikä ihana syy matkustaa! :) lhisom(at)utu.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta - reissaamisen parhita puolia ihan ehdottomasti!

      Poista
  17. Aasia ei ole tuttu kohde. k_mari85@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Ihania ruokia! En ole päässyt käymään Aasiassa. kaijal@hotmail.com

    VastaaPoista
  19. Oijoi! Kylläpä tuli nälkä! Thaimaassa on tullut reissattua 10 kertaa ja kaksi seuraavaa matkaa on jo varattuna, lähinnä ruuan perässä reissataan - itse a(a)siassa ekaa kertaa lähdettiin Thaikkuihin, kun innostuttiin kokeilemastamme tom yam kungista. Pohjoisen herkut, kuten laab kai, sai ua ja khao soi on lemppareita!

    Puolialastonkokki@outlook.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no oho :-)siellä on hurhdettu ihan totaalisesti :-) loistavaa kuulla- onnea arvontaan!

      Poista
  20. Thaimaassa ja Kiinassa on tullut käytyä ja molemmissa on aivan ihanaa ruokaa :) jannikab@suomi24.fi

    VastaaPoista
  21. Aasia ei ole tuttu, parhaat makumuistoni ovat Italiasta =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italia on kyllä yksi ruokamatkakohteista hienoimpia :-) Onnea arvontaan!

      Poista
  22. Aasia ei ole tuttu kohde, Italian herkut ovat suosikkejani. :)
    valkoisenlumoissa(at)hotmail.fi

    VastaaPoista
  23. Aasia ei ole tuttu, mutta kiinnostava kyllä! Espanja vie voiton :)
    marianna1 at luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja mikä jottei - melkoinen Espanja-ikävä vaivaa allekirjoittanuttakin:-) Tsemppiä kisaan!

      Poista
  24. Vähäsen tullu makusteltua, ois kiva oppia lisääkin.

    llena@luukku.com

    VastaaPoista