keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Suklaa-portviinitryffelit

Suklaa kuuluu jouluun. Ja minulla ja isälläni lisäksi portviini. Ja nehän sopivat yhteen mitä mainioimmin. Niinpä isäni joululahjakoriin kuului cantuccinien, toffeisen omenahillon, trooppisen mango-ananas-lime-tähtianishillon lisäksi myös suklaa-portviinitryffeleitä. Ohje näihin löytyi Helsingin sanomista.

Nämä ovat niin helppotekoisia, että valmistuvat muutamassa tunnissa. Niinpä nämä ovat erinomainen lahja myös joulunpyhien yllätysvieraille! Portviinin voi makunsa mukan korvata myös esim. Cointreaulla, viskillä tai rommilla.




Koosta riippuen  15 -  18 kpl

200 gr tummaa suklaata
1 dl kermaa
30 gr voita, huoneenlämpöisenä ja kuutioina
2 rkl portviiniä
tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna kerma kiehuvaksi. Rouhi suklaa pieneksi. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sitten voi ja portviini. ja sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä kylmässä 3-4 tuntia. Ota massasta pienellä lusikalla norkareita ja pyörittele haluamasi kokoisiksi palloiksi.Anna niiden levätä puolisen tuntia kylmässä ja pyörittele sitten kaakaojauheessa. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä puolisen tuntia ennen tarjoilua.






______________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?


             



4 kommenttia :

  1. Tahtoo! Kaapissa on vielä kahvi-glögitryffeleitä, mutta ehkä näitä voisi kokeilla seuraavaksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aijai kun kuulostaakin hyvältä! minä puolestaan suunnittelin glögitryffeleitä viikkotolkulla mutten sitten saanutkaan aikaiseksi :-/

      Poista
  2. Tuollaisten makeisten pinta on ihana suussa, melkein yskittää, mutta sitten kaakao antautuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jä näitä tehdessä voi päästä melkein hengestään! tässä hötäkässä se jalkakin paloi :-)

      Poista