lauantai 28. joulukuuta 2013

Talven ihmemaa

Jätin Napapiirin taakseni aika lailla heti, kun se vain oli mahdollista. Sain tarpeekseni siitä, ettei sieltä saanut esim. sushia tai bageleitä. Sekä ihmisistä, jotka eivät edes tienneet mitä sushi ja bagelit olivat.

Sittemmin on maailmaa tullut nähtyä yli kahdenkymmenen maan verran ja asuttuakin on tullut useammassa. Ja nuoruusvuosien sushi-ja bagelvajauskin on tullut varmasti hoidettua kuntoon. Allekirjoittaneen lailla myös Rovaniemi on noista ajoista muuttunut ja kasvanut, mutta vielä vähemmän osaan kuvitella tieni joskus sinne vielä takaisin vievän.

Mutta etenkin näin joulunaikaan siellä käydessä sitä taas huomaa, että onhan se talven ihmemaatunnelmissaan aika... taianomainen paikka. ...ainakin siihen saakka, kunnes se lumi (vain minuutteja jouluaaton jälkeen!) sitten sulaakin pois...!


______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


         


4 kommenttia :

 1. Minä olen ollut pois Rovaniemeltä jo 26 vuotta, enkä ole sinne paluusta haaveillut koskaan. Ihan heti opintojen jälkeen olisin varmaan palannut, jos olisin saanut sieltä töitä, mutta kun ei onnannut, ajauduin etelämmäs. En käy Rovaniemellä kovin usein, useammin äitini käy meillä. En koskaan näe Rovaniemellä yhtään tuttua ihmistä, esim kouluajoilta, heitä kyllä näkee Helsingissä, Jyväskylässä, Wienissä ja vaikka Floridassa :D No, en siellä sentään ole nähnyt. Minnehän kaikki ikäiseni roviskolaiset ovat kadonneet? Ehkä eläkepäiviksi voisin sinne äidin kotipaikkaan mennä, järvenrannalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä sieltä omaa ikäluokkaakaan tunnu ainakaan niissä tapaninpäiväntansseissa löytyvän...itsellekään ei kaupunki omanikaltaisila tutkinnoilla kovinkaan kummoisia työmahdollisuuksia koskaan tarjoaisi eikä se mentaliteettikaan etenkään näin vuosien jälkeen kauheasti omanki komppaisi. En tiedä vieläkään, missä se koti oikein sitten on, mutta etsintä jatkuu...!

   Poista
 2. Voi että miten lumi voikaan olla kaunista! Olen tasan kerran ollut Rovaniemellä ,ja se oli elokuussa 10 vuotta sitten.Veljelläni oli siellä Revontuli-kauppakeskuksessa ravintolakeskus,mistä sai aasialaista,italialaista ,intialaista ym. ruokaa,mikä mielestäni oli tyhmä päätös,koska eihän Rovaniemen kokoisella kaupungilla ole oikein tarpeeksi asiakkaista sellaisia pystyssä pitämään,ja nurin menivätkin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se kyllä - onneksi ehdin kameran kanssa ulos ennenkuin se vesisade alkoi täälläkin :-/ kyllä Rovaniemellä on vielä aika paljon kulinaarisesti opittavaa! onneksi veljesi ruokaimperiumi jatkaa kasvuaan siellä Ihmisten Ilmoilla :-)

   Poista