perjantai 13. joulukuuta 2013

Aurinkoinen mango-ananas-tähtianishillo

Työtehtävistäni Betlehemissä minulla ei ole kovinkaan paljon hyvää sanottavaa. Eipä Betlehemkään kyllä tehnyt minuun kummoista vaikutusta. Mutta tarkastuspiste 300 lähistön hedelmämyyjiltä sai sellaisia mangoja että oksat pois. Niin mehukkaita; niin uskomattoman makeita! En ole saanut vastaavia edes Intiassa, jossa kyseinen hedelmä otettiin sen verran vakavasti, että kävin kerran jopa mangonäyttelyssä. Tässä vinkki, jolla sinä voit säästää sen menopaluulipun hinnan: ne kaikki näyttävät ihan samoilta

Sen koommin en ole törmännyt mangoihin, jotka pääsisivät lähellekään. Niinpä sitä himoitessaan on usein turvallisinta tyytyä pakastettuina myytäviin hedelmäkuutioihin. Niin tein nytkin ja tuloksena oli trooppinen hillo. Ananaksen kanssa. Tähtianis puolestaan antaa tuohon ihanaa, melkein lakritsaisen pippurista syvyyttä. Keittämisen jatkaminen sen soseuttamisen jälkeen puolestaan antaa sille paahteisuutta, joka yhdessä limen ja tähtianiksen kanssa pitää huolen siitä, ettei se lopputulos niin äklömakea ole, miltä kuulostaa. Myös porkkana kävisi tähän - se tosin kannattaa höyryttää ennen hillohommiin ryhtymistä. Tähtianiksen sijaan voisi käyttää vaniljaa tai inkivääriä - tai vaikka molempia! Heittäydy huoleti hillohulluuteen!

Jos et vielä ole hillonteon saloihin vihkiytynyt, on nyt mitä oivallisin aika - kauniisiin purkkeihin pakattuna kun näistä tulee ihanan ainutlaatuisia ruokalahjoja! Se taas on mitä mainioin keino kierrättää noita lasipurkkeja joita aurinkokuivattujen tomaattien, piquillo-paprikoiden, kaikenmaailman hunajien ja muiden deliherkkujen jäljiltä ruokafanin nurkkiin kerääntyy kuin itsestään. Hillohommien aabeecee löytyy täältä.

Valmista hilloa tästä tulee noin 8-9 dl verran

900 gr mangoa (n. kolmen ison mangon hedelmäliha)
600 gr ananasta (n. yhden ananaksen hedelmäliha)
750 gr hillosokeria
1 limen kuori ja mehu
5 tähtianista

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja anna sitten porista kannen alla vartin verran. Poista tähtianikset ja soseuta (erissä ja varoen - tämä on todella kuumaa!). Kaada sitten takaisin kattilaan ja jatka keittämistä n. 20-30 minuuttia. Muista sekoitella välillä, tämä voipi muuten hyvinkin palaa pohjaan. Purkita kuumana puhdistettuihin lasipurkkeihin, sulje ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen siirtämistä kylmään.

______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?           

8 kommenttia :

 1. Nam, kuullostaa ihanan trooppiselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä sen verran hyvää että yritän sinnitellä että pukinkonttiinkin jäisi ;-)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta, oikea aurinko pelastus talven keskelle :)

  VastaaPoista
 3. Jos ei ananas olisi niin pirun kallista tekisin tuota.Ne ihanat mangotkaan ei nyt ole sesongissa eli sellaisia ei näy ellei ole niitä pakastanut....Ananashilloa löytyy sitten vain kaupasta....

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä,kriikuna-rosmariinihillo juustojen kanssa! Menee kokeiluun. Voisit pitää oman "mielenkiintoisen" mangonäyttelyn jos ei Guggenheimis,niin Kiasmassa :D voisin samalla pitää oman esityksen jauhelihasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juustoa syövä koeyleisä oli siitä myyty. ja tuossa jauheliha-exhibitionissa on kyllä ideaa... :-)

   Poista