lauantai 21. joulukuuta 2013

Jouluaskartelua: paperipalloja kuuseen

Yksi joulunalusajan parhaista asioista on se käsillätekeminen. Omin käsin kun saa aikaiseksi vaikka mitä, ruokalahjoista erinäisiin askarteluprojekteihin. Ja kun kohta viimeistään alkaa se kuusenkoristelu, jaan tämän koristeidean. Tämä kun on helppo, nopea ja tästä saa käytetyn paperin mukaan ihan tekijänsä näköisen!

Näihin kannattaa käyttää paksumpaa paperia/ kartonkia (tapetin jämäpalat ovat tähän mitä mainioin raaka-aine!)Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin ja niitä on helpompi asetella haluamaasi muotoon. Halutessaan yhteen palloon voi käyttää useampaakin väriä tai pitää se yksinkertaisena vuorotellen kuviollista paperia ja siihen sointuvaa yksiväristä paperia. Paperinkeräyksestä tai divarista pelastetuista nuottikirjojen sivuista muuten tulee todella kauniita palloja!

Kuvissa näkyviin palloihin meni 10 pyörylää, mutta määrää voi kasvattaa oman mielensä mukaan. Muista ennen viimeisten pyörylöiden yhteenliimaamista sujauttaa sinne keskelle se ripustusnaru!

Tarvitset:

kuviollista kartonkia
yksiväristä kartonkia
paperiliimaa
puuhelmiä
narua

Leikkaa kartongista samankokoisia pyörylöitä ja taita ne keskeltä.
Liimaa pyörylät yhteen nurjalta puoleltaan. Reunoja voi siistiä tasaiseksi saksilla liimaamisen jälkeen. Leikkaa tarvittavan mittainen pala narua, taita se lenkiksi, pujota puuhelmen läpi ja liimaa pallon keskikohtaan ennen viimeisten pyörylöiden kiinniliimaamista.
Levitä taitokset sen mukaan, kumpaa paperia haluat näkyvän enemmän.

______________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?


        4 kommenttia :

 1. Tosi nättejä! Luulen, että minäkin, askarteluvammainen voisin osata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskallan luvata, että onnistut :-) ja varsin anteeksiantaviahan nuo ovat kun saksilla saa tasoiteltua kaikki ylimääräiset härpäkkeet!

   Poista
 2. Onpa nätti eikä taida olla vaikeakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no ei ole :-) vielä ehtii kummasti taikoa kuusen uuden ulkomuodon :-)!

   Poista