tiistai 31. joulukuuta 2013

Savusilakkatahna



Kalatiskiltä löytyneet, sykähdyttävän kultaisina kiiltelevät Sundomin savusilakat olivat lähtökohtana tälle tanhalle. Niitä elämän pieniä iloja... sitä kesää, aurinkoa ja lokkeja odotellessa! Savukalan suolaisuus, perunoiden ruokaisuus, sipulin rapsakkuus, keitetyn kananmunan täyteläisyys ja kapristen tuoma happo... Siinä on aika lailla kaikki, se Fredrik Erikssonin silakkakirja sai minut kesästä kaipaamaan! Ja nuo ovat myös juuri sellaiset komponentit, joilla sitä oloa, jolla suurin osa meistä uuden vuotensa seikkailut aloittaa, saa kummasti lääkittyä...!

Kaprikset voisi korvata yhdellä kokonaisella kuutioidulla suolakurkulla.





6-8 hengelle

8 savusilakkaa
1 reilu rkl kapriksia/ 1 suolakurkku
1 pieni punasipuli
voita paistamiseen
2 keitettyä kylmää perunaa
2 keitettyä kylmää kananmunaa
1 prk ranskankermaa (150 gr)
1 dl majoneesia
silputtua ruohosipulia
suolaa, vastajauhettua valkopippuria

Perkaa savusilakat ja revi ne reiluiksi paloiksi. Kuutioi suolakurkku tai rouhi kaprikset karkeaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota se voissa pannulla niin, että se pehmenee, muttei saa väriä. Leikkaa perunat lohkoiksi. 

Sekoita ranskankerma ja majoneesi tasaiseksi ja lisää siihen kaprikset/ suolakurkku, paistettu sipuli, perunat ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele viimeiseksi joukkoon savukala varoen, jottei se ihan muhjuunnu ja anna tahnalle sellaista likaisenharmaata väriä.

Tarjoa näkkieivän tai saaristolaisleivän kanssa. 






Tämän myötä kiitän kaikkia lukijoita tästä vuodesta ja toivotan teille kaikille onnellista, menestyksekästä, seikkailujen- ja rakkaudentäyteistä ja ennenkaikkea herkullista vuotta 2014!


__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



        



8 kommenttia :

  1. Voi että rakastan savusilakoita(ikävä ikävä) Ostan niitä aina kesällä tutulta myyjältä ,Kauppatorin altaan reunalle parkkeeratusta veneestä och det år så gott! Siitä kun viimeksi olen tehnyt savukalatahnaa on jo pitkä aika;pikkuisen samaan tapaan olen tehyt,mutta ilman pottuja.
    OIkein ihanaa ja herkullista vuotta 2014 sinulle ystäväiseni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kun oli jäänyt yli keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, niin hävikistä herkuksi pistettiin nekin ;-) kaikkea ihanaa sinullekin xxx!

      Poista
  2. Savusilakkaa on NIIN hyviä. Tahnaa en ole niistä koskaan ehtinyt tehdä, kun ovat sellaisenaan tullut aina ahmittua. Oikein hyvää ja herkullista vuotta 2014!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin ovat :-) tällä kertaa allekirjoittaneen itsehillintä (risti seinään!) antoimyöten niin että niistä sai jotain taiottua :-) oikein mahtavaa vuotta sinnekin!

      Poista
  3. Ihana resepti, pakko kokeilla! Olisi ollut hyvä lisä huomiseen pöytään, mutten taida enää jaksaa lähteä kauppaan uudestaan. Lähi cittarista löytyy myös harmittavan harvoin tarpeeksi tuoreena tätä herkkua.

    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. blogin Facebook-sivulla vinkkasin tästä pari päivää sitten :-)hyvää kyllä oli. Oikein mainiioita uuden vuoden karkeloita sinnekin!

      Poista
  4. Kiitos mahtavasta blogistasi ja onnea uudelle vuodelle ! Ensi vuonna samaan malliin, sun postauksia odottelee aina innolla :)

    VastaaPoista