torstai 10. huhtikuuta 2014

Ankkaconfit-päärynäsalaattia

Sillä volyymillä, millä jääkaappimme varantoja täydennetään, on toisinaan paikallaan hieman inventoida sinne unohtuneita jämiäkin. Ja hetkeksi taas hämmästellä että mihin ihmeeseen kaikki se ruoka katoaa? Niin, ja pitäisihän kesää kohden keventääkin. Etenkin jos meinaa kesähäidensä vaatetuksen hoitaa jotain muuta kuin laskuvarjotehtaan poistomyynnin kautta...

Tämä salaatti on juuri tuollaisen hävikinminimoimisoperaation tulos. Anopinhurmauskakkuun käyttämättä jääneet päärynät, libanonilaisesta lammaspizzasta ylijääneet granaattiomenansiemenet... ja cassouletia varten confitoitujen ankankoipien jämät. Jos ette ole sitä confitia vielä tehneet, suosittelen. Kun sen muutaman tunnin keittelyn on kerran jaksanut, on sinulla jääkaapissa kuukaudeksi herkkua, josta taikoo luksusta arjen keskelle koska vain! Tarjouksessa olevia ankankoipia varten kannattaa muuten Itä-Saksan salaisen poliisin omistautuneisuudella kytätä erään saksalaisen halpamarket-ketjun keskiviikkoisin jaettavista lehdyköistä...! Jos satut niitä löytämään, ota niin paljon kuin jaksat kotiin kantaa!

Noista granaattiomenansiemenistä sen verran, että mikään "halkaise hedelmä, koputtele puukapustalla kuorta ja siemenet putoavat itsestään"- metodi ei kyllä minulla ole koskaan toiminut. Itse olen kokenut helpoimmaksi leikata hedelmän puoliksi ja puolikkaat vielä puoliksi. Ne siemenet kun asustavat rykelminä sellaisissa kennoissa, niin hieman sitä hedelmänneljännestä taivuttelemalla pääsee aina käsiksi yhteen kennoon, josta ne on helppo (ja sotkuton!) kuopaista kerralla ulos.

Jos juusto on muuten juttusi, antaisi brie tai vuohenjuusto tähän myös kivan lisän!

Annoksesta riittää elegantisti neljälle, avokätisesti kahdelle

70 gr rasiallinen rucolaa tai salaattisekoitusta
2 confitoitua ankankoipea
1 päärynä
1 (pienehkö) sellerinvarsi
1 punasipuli
60 gr kuivapaahdettuja cashew-pähkinöitä
1/2  granaattiomenan siemenet

tarjoiluun: granaattiomenamelassia

Kuumenna ankankoipia grillivastuksen alla 220 asteessa kunnes nahka rapeutuu. Irrota nahka, riivi liha haluamasi kokoisiksi paloiksi (vaikka haarukalla - tässä vaiheessa se hajoaa jo ksketuksesta!) ja mausta suolalla ja pippurilla tarvitatessa. Kuori ja siivuta punasipuli ohuesti. Kuori päärynä, halkaise pituussuunnassa, poista kova ydin ja leikkaa pitkittäin siivuiksi. Leikkaa selleri n. puolen sentin siivuiksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne saavat kauniin värin. Muista vahtia, sillä ne palavat helposti.

Kokoa salaatti. Aseta salaatinlehdet, sipulirenkaat ja sellerinpalaset lautaselle ja levitä päärynäviipaleet päälle. Lisää joukkoon ankanliha ja ripottele päälle pähkinät ja granaattiomenansiemenet. Tarjoile granaattiomenasiirappilorauksella.






__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



4 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen salaatti.:) En ole mistään lihasta tehnyt koskaan confitia, mutta nyt alkoi tuo kypsennysmenetelmä kiinnostamaan. Aivan varmasti jossain vaiheessa kokeilen.:) Noita lautasia minun on pakko löytää lisää. Niissä saa ruoan kauniisti esille.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. confit on niin ihanaa - se liha on vaan niin suussasulavaa...

      kaniconfitiin löytyy ohje täältä:

      http://www.andalusianauringossa.com/2013/10/conejo-al-ajillo-kaniconfit.html

      ja ankkaconfitiin täältä:

      http://www.andalusianauringossa.com/2014/03/cassoulet.html

      nuo meidän lautaset on kyllä ihania - tuovat ripauksen ylellisyyttä päivään ;-)

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Confit on itseltäni vielä(kin) kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on i-h-a-n-a-a! muutaman tunnin se ottaa (ja oikeassa lämpötilassa pysymisen) mutta ah ja ah, kun sen jälkeen onkin ihanaa taikoa pöytään siitä vaikka minkälaista herkkua! postausjonossa tulossa mm. burgereita. Ja vietnamilaisia kesärullia ;-)

      Poista