lauantai 19. huhtikuuta 2014

Töölörakkautta taas

Kuten olette ehkä huomanneet hehkutuksistani (mm. täällä, täällä ja täällä), minä rakastan Töölöä. Onneksi tunteen jakaa myös Naapurinpoika, joten yhteenmuuton logistiset detaljit olivat varsin vaivattomia. Uusi, ensimmäinen yhteinen kotimme kun sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä nykyisistämme!

Vaikka Töölöä on tullut tutkailtua aika lailla, löytyy sieltä yllätyksiäkin. Niinkuin Töölöntorin kupeessa sijaitseva Ceesta Shop, jonne sain kutsun tulla tutustumaan shampanjatastingin (I know, I know... tähän alkaa kohta tottua!) muodossa.

Jo kolmisen vuotta auki ollut puoti tuo maahan paitsi viinilaseja ja muita viinitarvikkeita, myös muita keittiövälineitä ja erinäisiä pientuottajien herkkuja. Omistajat, viiniin hurahtaneet Taru ja Christian ovat Hella & Herkku-kaupan Annan ja siellä Vaxholmissa deliään pyörittävän entisen pankkiirin lailla niitä ruokaan intohimoisesti suhtautuvia sankareita, jotka ovat uskaltaneet ottaa sen askeleen ja heittäytyä tekemään intohimostaan uutta uraa ja elämää. 

Nimi "Ceesta" muuten tulee esperanton läsnäolemista tarkoittavasta sanasta ja paikka edustaa juuri sitä ihanaa asiakaslähtöisyyttä, jota Töölöön kivijalkakaupoista niin kovin rakastan!

Valikoimista löytyy mm. pastoja, pähkinöitä, öljyjä, antipastoja ja erinäisiä valmiskastikkeita. Pestoja löytyy seitsemää eri sorttia. Ja hilloja ja hunajaa - mm. kastanjasellaista. Niin, ja  suuria herkkujani tryffelivoita ja  herkkutattitahnaa. 

Kaikki on vielä niin kutkuttavan kauniisti pakattu! Täältä löytyy lahjoja ja tuliaisia kenelle tahansa tuokaa rakastavalle. Tupaantuliaiskutsua ja majapaikkaa kärkkyvät - muistakaa tämä osoite!Ensin maistelimme shampanjoita sellaisenaan. Philiponnatin, mm. sherryjen valmistuksesta tutulla Solera-menetelmällä tuotetussa Reserva non-doséssa (Alkossa 43,60€) ei ole sokeria laisinkaan, mutta se yllätti hedelmäisyydellään ja ihastutti Pinot Noirin (65%) tuomalla ryhdikkyydellään. 

Sitten oli vuorossa Alkon tilausvalikoimasta löytyvä (49,20€) Larmandier-Bernierin upea ja hedelmäinen Longitude Premier Cru Blanc de Blancs, joka hurmasi jo bukeellaan. 

Sitten kokeiltiin Nicolas Feuillatten roséta (Alkossa 44,90 €).

Saimme myös oppituntia siitä, kuinka lasi vaikuttaa myös shampanja-elämykseen. Niinkuin Mummin tastingissä, myös täällä suosittiin tulppaanilasia jossa, toisin kuin siinä tyypillisessä kapeassa ja korkeassa lasissa, kuplat nousevat vain keskeltä, jolloin se ei hyökkää samalla lailla suoraan nenään sen aromin vieden. 

Myös jälkiruokaviini tulisi tarjota leveämpipohjaisesta lasista, sillä se Suomessa tyypillisesti käytettävä pieni shottimainen lasi ei päästä niiden uskomatonta aromikkuutta ansaitsemalla lailla valloilleen.

Seuraavaksi yhdisteltiin shampanjoita ruoan kanssa. Alkuun saimme nautiskella Ceestan valikoimista kootuista antipasteista. Oliiveja, artisokkaa ja kuivattua tomaattia, rucolapestoa bresaolalla, punaista pestoa mozzarellan ja basilikan kanssa sekä suurta ihastusta herättänyttä, tarjontaan tulossa olevaa tillipestoa ja makrillia. Ja sisäpaistia, joka oli etenkin rosén kanssa todella mainio yhdistelmä. 
Pääruoaksi Christian taikoi niinikään talon omasta valikoimasta tryffelipastaa. Herkkua.
Sitten nautiskeltiin vielä Amaretosta uhkeutta saavaa suklaamoussea aprikooseilla ja parin Italiasta tuottamilla hasselpähinöillä. Ne ovat muuten niin tuoreita, että sellaista makua lähelle en ole aikaisemmin päässytkään.

Ceestan sivuilta löytyy myös mainio verkkokauppa ja liikkeen tiloja voi puolestaan varata ihan kuka vain vaikka omiin viinitastingeihin! Kiitos Rock Your Blogin tarmonpakkaukselle Sarille sekä Tarulle ja Christianille ihanasta illasta!


____________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


4 kommenttia :

 1. Olin maaliskuun alussa menossa syömään ystävieni kanssa Sognoon ja kun pääsin lähyemään töistä hieman aiemmin päätin kierrellä hieman Töölössä. Kävin Hellassa ja Herkussa, tuolla Ceestassa sekö Anton & Antonissa. Ihania kauppoja, mutta kalliiksi tuli kiertely. kaikista löytyi jotain ihanaa ja hyvää ostettavaa. Ceestasta ostin risottoja, joissa on kaikki nestettä lukuunottamatta. Todella hyviä ja helppoja lounastarpeita. Piti säästää kesälle mökille, mutta nyt näyttää siltä, että on tehtävä uusi reissu Töölöseen;).

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa että jatkatte asumista Töölössä sanoo entinen töölöläinen;D
  Ihanalta kaupalta tuokin vaikuttaa,ja sinähän liidät kutsusta toiseen;D
  Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mihinkäs sitä kotoaan ;-) ihana kauppa on tuokin -ne on juurikin nuo kivijalkakaupat jotka tekevät Tööölööstä niin ihanan <3!

   Poista