maanantai 7. huhtikuuta 2014

Helsingin ravintolatarjontaa: Natural Flavour Tea House

Jos sitä kokkailulta, syömiseltä ja kuvailulta ja kaikkien näiden suunnittelulta vain ehtisi, niin ilmeisen hyvin aikaa saisi kulumaan ihan vain siihen, että lorvisi kaduilla silmä kovana tarkastelemassa, mihin uusia ravintoloita on avattu. Niinpä noita helmiä saattaisi joskus löytää ennen sitä NYT- liitettä.

Laiskanpulskan lauantain ratoksi päädyimme nimeltämainitusta liitteestä edellispäivänä bongattuun Aikatalon Natural Flavour Tea Houseen. Koska, uskokaa tai älkää, kyseessä oli ex tempore-luontoinen visiitti, ei kamera ollut mukana. Niinpä joudutte (hampaita kiristellen) tyytymään kännykkäkameralaatuun johon jouduin (hampaita kiristellen) tyytymään. 
www-sivuillaan paikka markkinoi olevansa "first dim sum - house in Finland", mutta onhan noista ihanista pikkuherkuista päässyt nautiskelemaan Helsingissä jo vuosia. Annankadun Ravintola China on pitkään ollut suosikki ja myös Kampin Empire Plazan valikoimaa kehtaa suositella. Niin, ja onhan sinne Teurastamollekin avattu se Ho's (!) Food...

NYT-liitteen arvostelu oli tehnyt tehtävänsä: jo ennen ovien avaamista oli ovella jonoa. Maininnan myötä kasvanut suosio näkyi myös listalla, sillä esimerkiksi kana- ja possunyytit (eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!) olivat edellisenä päivänä päässeet loppumaan. Onneksi toisella meistä on zeniä. Toisen elämää kun ohjaa vain pohjaton possunhimo...
Teehuoneen avattua lappoi väkeä sisään tasaisena virtana ja ensialkuun omistaja joutui pahoittelemaan, että tilauksissa tulisi kestämään kauan. Vaan edes tämä ei yleisöä karkottanut. Niinpä hän lopulta joutui kapasiteetin ylikuormittuessa käännyttämään asiakkaita ovelta.

Alkuun otimme wonton-keiton, joka Aasiaan perehtyneelle Naapurinpojalle on se laadun mittari. Meillä täytteenä oli katkarapu-won toneja. Annoksella todella on kokoa, pienemmästä medium-koosta (€ 9.80) riitti meille molemmille. Omaan makuuni keitto oli kovin mieto, mutta seuralainen arvioi sen varsin autenttiseksi ja lohdulliseksi. Eri maakuntien erot näiden variaatioissa kuulemma maistaa ja tämä oli kovin rustiikkinen.
Dim sumeista (€ 6.90/ annos) hyökkäsimme ballistisen ohjuksen tarkkuudella niiden kimppuun, jota vielä edellisenä iltana eksponentiaalisesti kasvaneen suosion jäljiltä oli saatavana. 


Katkarapunyytit olivat hyviä.

Myös possutäytteisten Siu Long Bao- nyyttien maku oli kohdallaan ja kuoren rakenne onnistunut. 
Korealaiset kimchi-nyytit yllättivät positiivisesti. Itse en tuosta Korean käymisteollisuuden lahjasta maailmalle erityisemmin välitä, mutta näissä maku ei ollut liian päällekäyvä. 
Nimensä mukaisesti täällä ollaan erikoistuneita teihin ja valikoimasta löytyy vaikka mitä erikoisuuksia - niin teelaaduista kuin teenvalmistukseen tarvittavasta välineistöstä. Niitä voi myös ostaa mukaansa. 

Kaihoisasti katselin vielä muutamaan pöytän kannettuja nuudelikeittoja, joissa myös oli kokoa vaikka jaettavaksi saakka. Sitä tee-marinoitua ankkaa täytyy vielä ehdottomasti päästä kokeilemaan!


___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?         


4 kommenttia :

 1. Täällä alkoi joskus puolitoista vuotta sitten todellinen dim sum boomi,ja tuntui siltä että vähän joka paikkaan syntyi sellaisia.Nyt kun aikaa on kulunut,niin parhaimmat ovat säilyneet ja jopa Carmel-torilla on dim sum-koju! Tup Helsingin teetalo kuulostaa ja näyttää hyvältä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. todella pieni se on ja NYT-liitteen myöstä varmaan jonkin aikaa ihan tukossa. On ne dim sumit vaan niin hyviä, vaikka kyllähän siinä ei kohtuus kauaa minun kanssani samassa pöydässä viihdy... ;-)

   Poista
 2. Ilman NYTin juttua olisin tuskin vilkaissut tuonne sisään. Nyt se on testilistalla, kuhan jonot vähän laantuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sepä se! vaan kyllä se vaikuttaa melkoinen kirouskin olevan etenkin tuollaiselle pikkuriikkiselle paikalle jolla ei yksinkertaisesti ole kapasiteettia käsitellä sitä ihmisvirtaa, joka sinne sitten tulvii...

   Poista