keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Bataattiranskalaiset

Eilen blogissa julkaistujen, dekadenssia (ja rasvaa jonkin verran, kyllä) tihkuvien ankkaconfit-burgereiden kaveriksi tein bataattiranskalaisia, jotka sen blogissa jo nähdyn intialaisen bataattikeiton lailla saivat potkua mahtavasta mausteöljystä. 

Neljälle

1 bataatti (n. 700 gr)

Mausteöljy:

2 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 rkl jeeraa
1/2 rkl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
3/4 rkl kardemummaa

Kuori bataatti ja leikkaa haluamasi kokoisiksi lohkoiksi. Liota jäävedessä puolisen tuntia ja kuivaa huolellisesti  - tämä poistaa niiden tärkkelystä ja auttaa niitä rapsakoitumaan. Taputtele huolellisesti kuiviksi (Hannan soppa muuten vinkkaa, että rapeuttaa noihin saa lisää myös pyörittelemällä ranskalaiset ennen uuniinmenoa muutamassa ruokalusikallisessa maissitärkkelystä).

Sekoita mausteöljyn ainekset ja pyörittele bataatit siinä. Levitä uunipellille, ripottele päälle suolaa ja paista 220 asteessa 40 - 50 minuuttia, noin puolessa välissä kääntäen.

Sellaista perunan rapsakkuutta ei näihin kyllä saa, mutta hyviä ne ovat!





___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      



6 kommenttia :

  1. Tuo jäävesihomma on ihan uutta mulle. Kokeillaanpa pääsiäisenä. Bataattiranut on meidän herkkua. Anopin Philipis Airfryer on meillä talven lainassa ja sillä nuo tulevat kätevästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh - en olekaan kuullut tuosta värkistä! mihin kaikkeen se pystyy ja minkälaisin tuloksin?

      Poista
    2. Just kuukkeloin reseptejä siihen. Me ollaan vaan tehty ranuja ja juuressipsejä, mutta näköjään sillä voi tehdä vaikka ja mitä. Pitäis vaan kokeilla.

      Poista
    3. ja lopputulos on rapsakka? onpas mahtavaa!

      Poista
  2. Bataattiranskikset ovat ihania;just olin yhdessä paikassa jossa sain niitä maistaa:) P.S. onko mitenkään mahdollista jo poistaa tuo kamala varmennus kommentoinnista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no on ne! yritän päästä poistamaan tuon varmennuksen piakkoin :-/

      Poista