tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sitruunaista jokirapupastaa

Keväistä innostusta on havaittavissa myös lautasella. Huomaan kalan, äyriäisten ja kasvisten viekoittelevan taas ihan uudella innolla. Varoitan jo: kohta alkaa parsamania! Sitä ennen fiilistellään kuitenkin vielä hieman jokiravuilla, jotka olen löytänyt mm. hauki-jokirapu-parsaterriinin ja niiden aasialaisvivahteisten haukiburgereiden myötä taas uudelleen. 

Ja pastaahan minä en ruokavaliostani jätä. Etenkään, kun sitä edellisen Museokadun turneen jäljiltä päätyi kotiin Hellasta & Herkusta taas viittä eri sorttia... Mutta sekin saa keväisenkepeän makeoverin. Muutaman kuukauden breikki hitaasti haudutetuista ragúista ja sen sijaan jokirapuja, sitruunaa ja paljon tuoretta persiljaa. No joo, ja vähän voitakin. Ja ehkä tilkkanen smetanaakin. Ja vielä ne valkoviinin loput edelliseltä illalta (kyllä, toisinaan käy noinkin!). Ja ah! 

Persilja on muualla maailmassa kalan ja äyriäisten kanssa enemmän se käytetty yrtti, mutta toki sen voi korvata skandinaaviseen kitalakeen kotinsa tehneellä tillilläkin!





Kahdelle

2 annosta spagettia, bucatinia tai linguinea 

50 gr voita
1 pieni sipuli
1/2 - 1 pieni chili
3 tl sitruunankuorta
1 iso valkosipulin kynsi (tai 2 pientä)
3/4 dl valkoviiniä
1 dl smetanaa/ turkkilaista jogurttia
200 gr jokiravun pyrstöjä
suolaa, pippuria
2 reilua kourallista persiljanlehtiä

Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota niitä voissa kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää sitten 2 tl sitruunankuoriraasteesta, valkoviini ja smetana (jos käytät turkkilaista jogurttia, lisää se vasta muutaman minuutin päästä). Anna kiehua viitisen minuuttia. Kääntele joukkoon liki kypsäksi keitetty pasta ja anna sen kypsyä kastikkeessa loppuun. Kääntele joukkoon valutetut jokiravun pyrstöt ja persilja. Tarkista maku ja mausta. Ripottele päälle loput sitruunankuoresta ja tarjoile. 




_______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      


8 kommenttia :

  1. Suurena pastan ystävänä tähän ei voi muuta todeta kuin NAM.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta :-) ja jotenkin tuo on niin keväistä! ensi kerralle mietin, että jos tuohon suikaloisi ohuesti vielä vaikka parsaa tai kesäkurpitsaa!

      Poista
  2. Nam, herkullisen kuuloinen pasta! Sama vika täällä äyriäisten ja kalojen suhteen valon lisääntyessä, kaikki lihapadat ja vastaavat tuntuu supertunkkaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näin on. mutta eipä nuo omat lihat kyllä koskaan tunnu mihinkään katoavan... :-/

      Poista
  3. Sulla on tässä pastassa kyllä ainekset kohdillaan, näyttää tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Tuossa on kyllä sellaiset ainekset ettei voi olla muuta kuin hyvää...tuo jokirapu....

    VastaaPoista