torstai 10. heinäkuuta 2014

Malesian herkkuja

Näistä Kaakkois-Aasiasta kotoisin olevista jättikatkarapu-maissifrittereistä on tullut yksi keittiöni kestosuosikeista: niillä on hurmattu ruokailijoita Lähi-itää myöten. Gluteenittomia näistä saa käyttämällä vehnäjauhon sijasta riisijauhoa. Varaudu joka tapauksessa siihen, että käsistä nämä tullaan viemään!

Koosta riippuen  24  - 30  kpl

Maissi-jättikatkarapufritterit:

150 gr maissia
200 gr jättikatkaravun pyrstöjä (keitettyjä)
1 vihreä chili
1 kevätsipulin varsi silputtuna
kourallinen korianterinlehtiä silputtuna
2,5 dl jääkylmää kivennäisvettä
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 reilu tl curryä
1 reilu tl suolaa

Paistamiseen: öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon kivennäisvesi nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Seos saa olla paksua. Lisää joukkoon valutettu maissi, muutamaan osaan leikatut jättikatkaravun pyrstöt, hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja chili. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja paista ruokalusikallisen kokoisia nokareita kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile välittömästi.

Ja vielä parempia nämä ovat dipin kanssa! Kokeile esim. mango-chili-inkiväärikastiketta tai vaikka sitä parsatempuroiden kanssa tarjottua dippiä.




Mango-chili-inkivääridippi:

1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia/ kermaviiliä
1 pieni lastenruokapurkki mangososetta
n. sentin pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 pieni punainen chili
1/2 limen raastettu kuori ja mehu
1 reilu rkl silputtuja korianterinlehtiä
suolaa


Sekoita ainekset suolaa lukuunottamatta tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran tarkista sitten maku ja mausta tarvittaessa suolalla.







___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      


6 kommenttia :

  1. Mmm.herkkua! Rakastan riisijauhoa;käytän sitä etenkin tofua tehdessä;sillä saa niin ihanan rapean pinnan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen itse löytänyt riisijauhon vasta ihan hiljattaina ja totta on - sillä saa niin ihanan kevyen ja rapean pinnan. lisäksi sen maku on esimerkiksi gram-jauhoon verrattuna ihanan neutraali!

      Poista
  2. Onhan hyvänkuuloinen resepti! Aasialaiset pikkusyötävät ovat loistavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no onhan ne :-) en tohdi edes ajatella kuinka holtittomaksi yltyisin jossain kaakkoisaasialaisten kujien tarjonnan keskellä... :-/

      Poista
  3. Oi nam! Malesiassa olen syönyt ehkä kaikki elämäni parhaat ateriat <3

    VastaaPoista