Näistä Kaakkois-Aasiasta kotoisin olevista
jättikatkarapu-maissifrittereistä on tullut yksi keittiöni kestosuosikeista: niillä on hurmattu ruokailijoita Lähi-itää myöten. Gluteenittomia näistä saa käyttämällä vehnäjauhon
sijasta riisijauhoa. Varaudu joka tapauksessa siihen, että käsistä nämä tullaan
viemään!
Koosta riippuen
24 - 30 kpl
Maissi-jättikatkarapufritterit:
150 gr maissia
200 gr jättikatkaravun pyrstöjä (keitettyjä)
1 vihreä chili
1 kevätsipulin varsi silputtuna
kourallinen korianterinlehtiä silputtuna
2,5 dl jääkylmää kivennäisvettä
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 reilu tl curryä
1 reilu tl suolaa
Paistamiseen: öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada joukkoon
kivennäisvesi nopeasti tasaiseksi sekoittaen. Seos saa olla paksua. Lisää
joukkoon valutettu maissi, muutamaan osaan leikatut jättikatkaravun pyrstöt, hienonnettu
kevätsipuli, korianteri ja chili. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja
paista ruokalusikallisen kokoisia nokareita kunnes ne ovat kullanruskeita.
Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile välittömästi.
Ja vielä parempia nämä ovat dipin kanssa! Kokeile esim. mango-chili-inkiväärikastiketta tai vaikka sitä parsatempuroiden kanssa tarjottua dippiä.
Mango-chili-inkivääridippi:
1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia/ kermaviiliä
1 pieni lastenruokapurkki mangososetta
n. sentin pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 pieni punainen chili
1/2 limen raastettu kuori ja mehu
1 reilu rkl silputtuja korianterinlehtiä
suolaa
Sekoita ainekset suolaa lukuunottamatta tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa
tunnin verran tarkista sitten maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
___________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Mmm.herkkua! Rakastan riisijauhoa;käytän sitä etenkin tofua tehdessä;sillä saa niin ihanan rapean pinnan:)
VastaaPoistaolen itse löytänyt riisijauhon vasta ihan hiljattaina ja totta on - sillä saa niin ihanan kevyen ja rapean pinnan. lisäksi sen maku on esimerkiksi gram-jauhoon verrattuna ihanan neutraali!
PoistaOnhan hyvänkuuloinen resepti! Aasialaiset pikkusyötävät ovat loistavia!
VastaaPoistano onhan ne :-) en tohdi edes ajatella kuinka holtittomaksi yltyisin jossain kaakkoisaasialaisten kujien tarjonnan keskellä... :-/
PoistaOi nam! Malesiassa olen syönyt ehkä kaikki elämäni parhaat ateriat <3
VastaaPoistano en kyllä ihmettele yhtään :-)
Poista