lauantai 22. maaliskuuta 2014

Libanonilainen lammaspizza

Taannoin postiluukusta tipahti varsin odotettu lähetys: Liemessä- blogin takaa löytyvän Jenni Häyrisen Katukeittiö - parempaa roskaruokaa- kirja. Ja voi sitä ilon ja kateuden määrää. 

Blogiurani alusta Jennin blogia seuranneena osasinhan minä odottaa kirjan olevan hyvä. Mutta ai jai miten hyvä. Arvostelu ja resepti löytyvät tuttuun tapaan ruoka.fi- sivustolta.

YYA-henkeä osoittaen (yrityksessäni osoittaa itselleni ja muille asianosaisille että elämäni ja 21 töölöläisneliötäni kykenevät antamaan tilaa uusille ihmisille ja heidän mukanaan tuleville kolmelle kitaralle...) annoin Naapurinpojan käydä kirjan läpi hieman tuoreemmin ja objektiivisemmin silmin ja valita sieltä kokeiluresepti. Tähän se sitten päätyi.

Useampikin resepti on korvamerkitty vastaisuuden varalle - Sillä sipuli- blogissa ja Lumo Lifestylessä olivat jo ehtineet pistää toisen ennakkosuosikin tahmalihapullat kokeiluun.

Meillä kokeiluun meni siis muissakin blogeissa innostusta herättänyt libanonilainen lammaspizza, jonka ainekset kaapista löytyvätkin liki aina.


Raaka-aineita ei paljoa tarvita eikä tämä muutenkaan vaikea ole. Pohja on muuten ihan hiivaton eikä vaadi edes nostattelua.

Ja ai, että olikin hyvää. Pohja saa uunissa hyvän rapeuden, mutta siinä on ihana sitko. Turkkilaisen jogurtin tuoma happamuus toimii upeasti täytteen makumaailman kanssa. Lopputuloksena on pizza, joka ei muistuta mitään mitä olen omilla reissuillani Lähi-idässä maistanut, mutta joka kuitenkin vangitsee alueen maut mitä onnistuneimmin. Niin, ja pizza, jota meillä tullaan tekemään ihan varmasti uudestaankin!

Yrityksessäni osoittaa edes jonkinlaista itsehillintää, tein meille kahdelle puolikkaan satsin. Älä toista virhettäni. Järki (ja ne tunteet) voittivat tällä kertaa, mutta lähellä oli, etten soittanut Naapurinpojalle ja käskenyt jäämään ylitöihin - ihan vain, jotta olisin saanut syödä molemmat...!

Tänä viikonloppuna katuruokaa muuteen juhlistetaan Helsingissä ihan tosissaan - tänään Streat Helsinki- festivaali valtaa Torikorttelit! Muistakaahan mennä tutustumaan tarjontaan!

_______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      8 kommenttia :

 1. Loistavaa kuulla, että pitsa oli herkullista! Me ollaan sovittu pitsatreffit ystävien kanssa ensi kuuksi, ja mukaan tulee myös yksi libanonilaisen isän omistava leidi. Teemme kyseisenä iltana tätä pitsaa ja odotukset ovat kyllä tosi korkealla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mietin kyllä hetken että uskallanko tarjota tuolle pojalle ollenkaan ennenkuin menee vielä hoksaamaan päätyneensä yhteen ihan väärän bloggarin kanssa... :-)

   Poista
 2. Tämä on meilläkin yksi korvamerkityistä resepteistä - pannutpizzat jo testattiin ja hyvin toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tähän kirjaan tullaan palaamaan vielä niiiiiiiiiiiiin monta kertaa - ihan vain jo fiilistelemään noita kuvia :-9

   Poista
 3. Huippua. Vaihtelua perus pizzaan. Me like!

  VastaaPoista