lauantai 29. maaliskuuta 2014

Blogaanit irti

Bloggareita kuulee toisinaan kritisoitavan siitä, että kirjoitusten perusteella he elelevät ihan erillään todellisuudesta. Juostaan vaan pressistä toiseen lahjakasseja keräten, patsastellaan shampanjalanseerauksissa, nautitaan ilmaistarjoiluista ja Instagramissa ja Twitterissä maalaillaan ruusuista kuvaa siitä, kuinka kaikki vaan on niin helppoa ja ihanaa. Ja toki, toisinaan on sellaisia päiviä että on niin hauskaa, ettei sitä usko itsekään. Ylivoimaisesti suurimman osan päivistä täyttävät tosin kirosanat, ketjupolttaminen, räjähtävät kakkutaikinat, rikkinäiset uunit, ajan puute, huono valo, tietokoneongelmat ja leipäkokeilut, jotka vaatisivat moottorisahaa.  

Viime viikon keskiviikko ei onneksi ollut yksi noista päivistä. Päivä alkoi illallisella Vuoden Kokki- kisassa ja jatkui bloggaritapaamisella Scandic Marskin Nordic Bistro- menuun tutustuen. Paikalla oli vaikka minkä sortin blogaania eikä naurusta ja puheesta ollut tulla loppua. Kerrattiin kuulumisia, suunniteltiin seuraavia tapaamisia ja juhlittiin toistemme menestymisiä. Aveciksi lupautunut Naapurinpoika oli kaikennäköisistä Kammenpyörittäjistä, Apukokeista, Nirsoista, Laitakokeista ja iso Hoista kuullessaan ihan hämmästynyt: "Mitä? Onko meitä muitakin?" Menee varmaan vielä ja perustaa jonkun ammattiyhdistyksen...

Niin, ja nautittiinhan me toki niistä antimistakin. Nordic Bistron nimellä kulkevaa linjaa on haettu kuulemma jo pidempään, ja nyt se alkaa olla siinä kunnossa, että sitä kehtaa jo mainostaakin.Osa tarjolla olleista herkuista löytyy myös uudelta listalta. Niinkuin tuo unelmaisen pehmeä uuniomenapannacotta. 24 tuntia haudutettu porsaanposki samoin kuin ylikypsä karitsan entrecôte  eivät sen sijaan olleet ihan niin suussasulavan mureita kuin olisi voinut odottaa.

Lista itsessään on linjaltaan klassinen ja mutkaton ja sieltä löytyy ihan varmasti jokaiselle jotain. Vaikka ketjuun kuuluminen jotain sitoumuksia mukanaan tuokin, pyritään täällä elämään sesonkituotteiden ja paikallisten erikoisuuksien mukaan, mikä näkyy mm. juustotarjonnassa.


Hartwallilta oltiin kertomassa Uuden ja Vanhan maailman viinien eroista sekä viinin ja ruoan yhdistämisestä jonka jälkeen oppeja päästiin testaamaan ihan käytännössä. Meidän laseisssamme olivat edustettuna Chile sekä Italia Scandicin talonviinien muodossa. Antares Sauvignon Blanc hurmasi kukkaisuudellaan ja siitä tykättiin kovasti. Vähätanniininen ja pehmeä punainen, Perlage Merlot delle Venezie Organic puolestaan yllätti sopien erinomaisesti mm. kylmäsavulohen kumppaniksi.

Viinilista onkin laajuudessaan ilahduttava. Ilokseni huomasin viinilistalta löytyvän useampaa jälkiruokaviiniäkin - sherryissä löytyy mm. ihanaa Pedro Ximenesin Pemartin Creamiä. Kun koolla on mm. Hellan ja viinilasin välissä-Johannan, Kaikki äitini reseptit-Nannan, Sillä sipuli- pariskunnan Merituulin ja Jukan sekä Vatsasekaisin Kilinkolin-Riikan kaltaisia loistoyksilöitä, niin eihän illasta voi tulla kuin hauska. Niin hauska, että eihän sitä malttaisi päättää sitten millään...!

Kotiinviemisiksi saimme mm. talon skumppaa (René Barbier Brut Reserva), jolla ilta potkaistiin käyntiinkin. Kauaa eivät pullomme ehtineet meillä tosin vanheta, sillä vain muutamaa päivää myöhemmin ne poksahtivat auki iloisten uutisten myötä, jotka blogin Facebook-seuraajille onkin jo paljastettu. Meillä juhlittiin nimittäin kihlajaisia!  Ja siltä varalta, että edes kysyä tarvitsee: kyllä, sapeloimalla tietysti!


Suurkiitos mukanaolleille ja Scandic Marskille  - lystiä oli!

___________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?      28 kommenttia :

 1. Hetken ihmettelin, että oliko Kammenpyörittäjä tuolla mukana, mutta sitten älysin, että hänestä vain puhuttiin :D Olisikin ollut selittämistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo ei:-) Puhuttiin Nannan ja Riikan kanssa kokonaisen sian paistamisesta avotulella ja siihen vaadittavista teknisyyksistä. Naapurinpoika tuumasi että "no siihenhän tarvitaan Kammenpyörittäjä" eikä ymmärtänyt miksi se oli muiden mielestä niin hauskaa ;-)

   Poista
  2. Eli Kammenpyörittäjällä on loppukesästä pesti tiedossa....

   Poista
 2. Wau, onnea morsiammelle ja sulholle! Jännää, miten se elämä heitteleekin, voi mahoton! En kyllä FB:stä ollut mitään bongannut. Piti oikein mennä tarkistamaan. Miten se olikin lipsahtanut ohi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia, kiitoksia :-) no, ei ne japanilaiset kokkiveitset ihan se perinteisin kihlasormus toki ole, mutta... :-)

   Poista
 3. Siis mitä, minulta jäi tuo viimeinen kappale lukematta! Mahtavat kihlajaisonnittelut täältä!

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon rakkautta, iloa ja onnea kihlautuneille! Ja kiitos seurasta tuolla illassa - hauskaa oli!

  VastaaPoista
 5. Ihania uutisia. Nyt ei tartte seurustella sitten meikäläisenkään enää susuparin seurassa!

  Onnea kihlautuneille!

  (Anteeksi, sormukset, kokkiveitsi, tulee ihan kauhea mielikuva jostakin uudesta rituaalista, jossa liitytään yhteen leikkaamalla kokkiveitsellä sormi....anteeksi, vähän nyt mielikuvitus heittäytyi villiksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kiitos, kiitos. kovinkaan kunnialliseksi naiseksi en voi luvata ryhtyväni vastaisuudessakaan ;-) veitsien takana on huimasti (paitsi laatua, myös) symboliikkaa niin, ettei mikään sormus olisi tuolle tasolle yltänyt :-) mutta sormet, ne ovat ihan tallella - ei meillä töölöössä tuollaisiin bakkanaaleihin ruveta!

   Poista
 6. Paljon onnea, rakkaus on ihana asia <3

  VastaaPoista
 7. Kihlajaisonnea! Ruokaa ja rakkautta, mikäs sen ihanampaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no sanos muuta :-) hyvä apukokki tuosta on hyvää vauhtia tulossa!

   Poista
 8. Isot onnittelut teille molemmille. Ja onnea myys tulevaan uuteen kotiin! Toimikoon hella ja astianpesukone pitkään ja hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isot kiitokset ;-) olen innoissani uudesta kodista kyllä. Naapurinpoika (vai milläs nimellä sitä nyt pitäisikään kutsua!) on kaikista eniten onnellinen siitä, että minä saan vihdoin kunnon keittiön <3

   Poista
  2. <3 (ettei se vain nyt hieman ylpistyisi kaikesta tästä osakseen saamastaan huomiosta... ;-)! )

   Poista
 9. Mun mielestä te voisitte adoptoida mut ja kuljettää tätä keski-ikäistä uhmakasta jäkikasvuanne mukana noissa juhlissa ;)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea kihlaparille. Niinhän se oli sitten, että joskus onni löytyy naapurista ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :-) lihan takia voi Hakaniemeen mennä mutta kalaan ei näköjään kannata merta edemmäs mennä...!

   Poista
  2. ;-)
   Piti vielä sanomani, että aika hyvässä asemassa tuo laita- ja apukokkien ammattikunta on. Kauhean vaikea duuni syödä hyvää ruokaa...

   Poista
  3. tuohan on ihan pähkinöinä; sen kun ei tarvitse asemansa eteen juuri mitään tehdä. sen kun syö ja edustaa :-)

   Poista