maanantai 17. maaliskuuta 2014

Astetta parempaa roskaruokaa

Ne viinirypälekastikkeessa haudutettujen simpukoiden kaveriksi duunatut polentaranskalaiset olivat ehkä legendaarisimpia keittiöstäni koskaan  lähteneitä asioita. Joten lisäähän niitä piti saada! Ja kun tuo katukeittiötrendi on kuulemma ehkä se kaikista kuumin juttu tänä vuonna, niin sille linjalle sitten mentiin. Onhan noita Suuren Maailman foodtruckeja toki täälläkin: snägäreitä nimeltään. Joten vuorossa (myös meillä!) astetta parempaa roskaruokaa: makkaraperunat! 

Entistäkin katu-uskottavampaa tästä(kin) olisi saanut, jos nuo makkarat olisi tehnyt itse. Mutta tämänhetkisessä keittiössä moisista operaatioista (ja Kitchenaidista!) vielä vain haaveillaan. Vaan odottakaa vain: Naapurinpojan kanssa on käynnissä logistinen operaatio elinjärjestelykuvioiden uusiksisaattamiseksi (tunnetaan ovelasti koodinimellä Fuusiokeittiö...!) joten ehkä jo hyvinkin pian tuostakin haaveesta tulee totta!

Omat, italialaistyyppiset ja ihanan yrttiset possumakkarani tulivat Hakaniemen Hallista, mutta myös ainakin Antoneilta saatavaa Harjun makkaraa kehtaa suositella myös.  Vaan elä ota paineita: mikä tahansa makkarahan tähän käy! Pyöräytin ne pannulla tuoreen timjamin kanssa ja kas - niin oli (Bar Bhangrassa luonnollisesti...) pitkäksi venähtäneen lauantain jälkeinen sunnuntai-aamu pelastettu! 

Etukäteen ennakointi on valttia - tuon polentamassan jähmettyminen kun kestää muutaman tunnin. Mutta elä huoli- kätevä emäntähän pyöräyttää sen valmiiksi vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan ennen viihteelle vaihtoa!

(Jokseenkin viehättävää on ruokabloggarin silmään se antaumus, jolla tuo Naapurinpoika dokumentoi niitä nykykeittiöni tuotoksia Iphonellaan. Sitä asettelua ja zoomailua katsellessa sitä jotenkin alkaa tuntea itsensä melkein... normaaliksi!)

Kahdelle krapulaiselle

1 annos polentaranskalaisia (ohje täällä)
4 hyvää tuoremakkaraa (yht. n. 200 gr)

Valmista polentaranskalaiset. Paista ne uunissa ja kun ne ovat valmiit, leikkaa makkara paloiksi, paista ne pannulla ja tarjoile ranskalaisten kera. Ja ketsupin ja sinapin ja (tryffeli)majoneesin ja kurkkusalaatin. Ja hymyn!
_______________________SAISIKO OLLA LISÄÄ?


      
4 kommenttia :

 1. Snägäriä juurikin minun makuun :-) huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toiset ne nukkuu, toiset ne tekee niille toisille brekkistä... ;-)

   Poista
 2. That looks delicious! I shall try it some time!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I recommend you do :-)! Golden, crunchy and delicious!

   Poista