For English please see here
* * *
Tämä välimerellinen paprikainen kanakeitto on lohdullista mutta kevyttä ja täynnä Välimeren aurinkoisia makuja!
* * *
Pyryttää
ja tuivertaa jotem tekisi mieli jotain lohdullista ja lämmittävää?
Kevään
häämöttäessä nurkan takana pitäisi kuitenkin
edes vähän keventää?
Ajatukset
halajavat Välimeren aurinkoon, mutta lomaan on vielä aikaa niin,
että hirvittää ajatellakaan?
Pöydän
ääreen on istuutumassa niin gluteenittomia, kosheria pitäviä kuin
vegaanejakin ja tarvisi löytää resepti, joka kävisi ihan
kaikille?
Hengitä
syvään ja rentoudu, koska tässä se on - resepti joka ratkaisee ihan
kaikki edellä mainitut ongelmat!
Tämä välimerellinen paprikainen kanakeitto on lohdullista ja täyttävää, mutta kevyttä ja terveellistä. Sen täyteläisyyden salaisuus ei nimittäin piile kermassa, vaan soseutetuissa kikherneissä.
Keitto itsessään on niin kosheria kuin gluteenitonta, mutta saa siitä helposti vegaaninkin.
Kanan voi halutessaan korvata soijasuikaleilla, jolloin tarvittava määrä (kuivapaino) on 125 gr.
Keitto itsessään on niin kosheria kuin gluteenitonta, mutta saa siitä helposti vegaaninkin.
Kanan voi halutessaan korvata soijasuikaleilla, jolloin tarvittava määrä (kuivapaino) on 125 gr.
Mikäli soijakaan ei ruokavalioon sovi, lisää soppaan silloin (isoja valkoisia) papuja.
3-4 hengelle
Välimerellinen paprikainen kanakeitto:
3 isoa paprikaa
1 tlk kikherneitä, valutettuna
7,5 dl kana (tai kasvis)lientä
2 isoa valkosipulinkynttä,
hienonnettuna
1 punasipuli, ohuelti siivutettuna
1 ½ tl savupaprikaa eli pimentónia
(tai tavallista paprikaa)
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippuria
400 gr kanaa (korvattavissa tarvittaessa esim. soijasuikaleilla tai vaikka isoilla valkoisilla pavuilla)
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
200 gr kirsikkatomaatteja, halkaistuna
½ dl punaviinietikkaa
½ puskaa persiljaa (tai basilikaa),
hienonnettuna
paistamiseen: öljyä
tarjoiluun: loput käyttämistäsi
yrteistä
Aloita paahtamalla paprikat
grillivastuksen alla, kunnes niiden kuori mustuu ja alkaa kuplia.
Anna jäähtyä peitettynä, kunnes niitä kestää käsitellä.
Kuori (se lähtee helposti irti vetämällä) ja mittaa kaksi
paprikaa tehosekoittimeen valutettujen kikherneiden ja kanaliemen
kanssa (jätä muutama kikherne tarjoilua varten). Soseuta.
Siivuta kolmas paprika tarjoilua varten. Halutessasi tähän
voi käyttää myös kaupassa purkeissa myytäviä valmiiksi
paahdettuja paprikoita.
Kuumenna muutama rkl öljyä
pinnoitetussa kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia
keskilämmöllä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää savupaprika ja jatka
kuullottamista vielä muutama minuutti.
Kuutioi kana muutaman sentin paloiksi
ja lisää kattilaan. Ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää tomaattipyre ja sokeri sekä kikherne-kanaliemiseos. Sekoita tasaiseksi ja lisää
kirsikkatomaatit sekä paprikasuikaleet. Anna porista keskilämmöllä
kymmenisen minuuttia.
Mausta punaviinietikalla ja yrteillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Annostele tarjoilukulhoihin, ripottele päälle loput yrteistä ja tarjoile.
Mausta punaviinietikalla ja yrteillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria. Annostele tarjoilukulhoihin, ripottele päälle loput yrteistä ja tarjoile.
Poltteleeko sielläkin kaipuu aurinkoon? Mikä matkakohde vetäisi teitä nyt ihan erityisesti puoleensa?
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Arvaas, mitä tämä syö viikonloppuna ;) ?
VastaaPoista<3
PoistaTäällä ollaan parhaillaan Andalucian auringon alla, (käy kurkkaamassa blogista: sopusointuja.blogspot.fi) ja taidanpa pyöräyttää tämän keiton jonakin päivänä. Asunnolla ei ole välineitä soseutukseen, mutta tähän voisi laittaa kikherneiden sijaan linssejä, mitkä keitettäessä muussantuvat sopivasti. Kiitos herkullisesta ohjeesta!
VastaaPoistaihanaa lomaa teille <3
PoistaIhanan keväinen värikeitto ja punaviinietikalle <3
VastaaPoistaIhanaa kun tuo kevät on vihdoin tullut - kyllä niitä värejä on kaivattukin <3
PoistaEtelä-Ranskaan tekisi mieli ja kuuma keitto kuulostaisi tänään ihanalta, vaikkei pyrytäkään. Tuo vesisade saa aikaan samanlaisia vilunväristyksiä.
VastaaPoistaAurinkoa! Valoa! Lämpöä! Värejä! Niitä kaipaan tällä hetkellä ihan jumalattomasti <3
PoistaEilen oli iiiiiihanan aurinkoinen kevätpäivä, tänään pyryttää märkää räntää. Yh. Tekisi mieli auringon alle: Italiaan tai pieneen kreikkalaiseen kylään. Onneksi ruoalla voi paikata kurjaa säätä, ja siihen tämä keitto on varmasti omiaan. Hauskalta näytti tuo "vegaaninen" kanakeiton perässä, mutta soijalla tai pavuilla tästä sellaisen kyllä saa :)
VastaaPoistaSanos muuta, vaan pakko se on uskoa, että voiton puolella jo ollaan! Hirveä matkakuume täälläkin jonnekin etelän aurinkoon... <3
PoistaJoo, välillä on vähän vaikeaa yrittää saada kaikki määreet loogisella tavalla ja tarpeeksi lyhyesti mukaan :-)
Keitot on vaan <3
VastaaPoistaTein juuri sinun ihanasta kirjasta harira-keittoa, uuh. Sain aamulla Pohjois-Italiasta viestin, että siellä paistaa aurinko ja lämpöä on +22. Jeppis. Täällä tuli yöllä 15 senttiä nuoskalunta. Melkein sama. Olis edes kunnon kevättalvi, siitä kyllä tykkään!
ooh <3
Poistatoivottavasti tykkäsitte harirasta - se on kyllä tämänhetkiseen ilmanalaan täydellisesti sopiva soppa <3
Olen jotenkin taas jumiutunut tekemään sosekeittoja, mutta tällaiset tuhdit sattumia sisältävät keitot on aina niin hyviä. Täytyy laittaa kokeiluun! :)
VastaaPoistajep - tuhdit sattumat on just mitä keitoilta nyt kaipaa <3
Poista