* * *
Appelsiininen currykana on herkullinen, helppo ja nopea alle puolen tunnin valmistuva arjen sankari!
* * *
Viikon takaisten kirjajulkkareiden jälkeinen aika on kulunut kuulkaa melkoisessa pöllyssä.
Osansa tuossa on toki pitkittyneellä keuhkoputkentulehduksellakin, mutta vielä suurempaa osaa näyttelevät kirjasta saamani ihanat palautteet ja arviot (joihin voit tutustua tarkemmin täällä), joiden seurauksena täällä on liidelty ympäriinsä niin, etteivät jalat ole juuri maanpintaa päässeet koskettamaan.
Vaan arki, se koittaa näköjään jossain vaiheessa aina.
Voin kertoa, että julkkareiden cateringin hoitaneena ei keittiö houkutellut muutamaan päivään, mutta syötävä on - ruokakirjailijankin.
Voin kertoa, että julkkareiden cateringin hoitaneena ei keittiö houkutellut muutamaan päivään, mutta syötävä on - ruokakirjailijankin.
Niinpä oli aikaa kaivaa esiin nopeat ja helpot luottoreseptit; nuo alle puolen tunnin valmistuvat arjen sankarit.
Tämä appelsiininen currykana on juuri niitä. Kastike valmistuu siinä ajassa, kun riisi kiehuu valmiiksi ja koko komeus on pöydässä alle puolen tunnin.
Rakastan curryä. En myönnä, että suhteeni kyseiseen mausteseokseen olisi mitenkään epäterveen läheisriippuvainen, mutta voin kertoa, että lapsena ripottelin sitä jopa jäätelöönkin...
Rakastan curryä. En myönnä, että suhteeni kyseiseen mausteseokseen olisi mitenkään epäterveen läheisriippuvainen, mutta voin kertoa, että lapsena ripottelin sitä jopa jäätelöönkin...
Ja katsokaa nyt noita värejä! Ja tuota valoa!
Se kevät on ihan oikeasti tulossa!
(Mikä ruokabloggarille tarkoittaa sitä, että vihdoinkin pystyy kokkaamaan, kuvaamaan ja syömään puolenpäivän jälkeenkin! Jippii!)
(Mikä ruokabloggarille tarkoittaa sitä, että vihdoinkin pystyy kokkaamaan, kuvaamaan ja syömään puolenpäivän jälkeenkin! Jippii!)
Riisiin saa väriä ja makua, kun sen joukkoon kääntelee keittämisen jälkeen hienonnetun korianteripuskan. Halutessaan sen voi korvata vaikka rucolallakin.
kolmelle -neljälle
Appelsiininen currykana:
400 gr kanaa
suolaa, pippuria
suolaa, pippuria
paistamiseen: öljyä
Appelsiininen currykastike:
½ l kanalientä
2,5 dl appelsiineista puristettua mehua
(n. 2 isoa appelsiinia)
1 tl hienoksi raastettua
appelsiininkuorta
½ punainen chili, hienonnettuna
(ripaus sahramia)
2 tl soijakastiketta
½ tl mustapippuria
1 tl sokeria
½ tl curryjauhetta
2 dl kermaa (tai kookosmaitoa/ kasviperäistä kermaa)
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
Tarjoiluun: keitettyä riisiä
Suikaloi kana ja ruskista muutamassa
ruokalusikallisessa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan
kermaa, maissitärkkelystä ja vettä lukuunottamatta. Kuumenna ja
anna kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon sitten kerma ja
veteen liuotettu maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua
viisi minuuttia välillä sekoittaen.
Kaada kastike kanasuikaleiden päälle
ja jatka hauduttamista peitettynä keskilämmöllä, kunnes kanat ovat kypsiä –
koosta riippuen 5-7 minuuttia.
Tarkista maku ja ja mausta
tarvittaessa.
Tarjoile keitetyn riisin kera.
PS. Lisää alle puolen tunnin valmistuvia reseptejä löydät tuosta alta!
Mitkä ovat teidän luottoreseptinne arjen kiireisiin? Kiehuvatko teillä keitot vai pinnistelläänkö pastalinjalla? Elelläänkö eineksillä vai jaksetaanko jauhelihan voimin?
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Vois olla, että kevätaurinkokin alkais paistamaan, jos tuollaisen soosin tekaisisin :)
VastaaPoistasiinä on aurinko lautasella :-)
PoistaAika kiva makukombo. Curryt on aina hyviä ja helppoja tehdä.
VastaaPoistaHelppoa ja nopeaa - mä rakastan curryä! Lapsena laitoin sitä jäätelöönkin :-)
PoistaNopeet ja helpot reseptit ovat aina käyttökelpoisia! Kiitos tästä, kivat maut tässä currykanassa. Meillä arjen nopeina ruokina toimii pastat ja simppelit salaatit. Onnea vielä kirjasta, on upee!
VastaaPoistakiitoksia <3
PoistaMinä, tätäkin herkkua syöneenä, voin vahvasti suositella tätä! Ja nyt tuli probleema, jonka saan ratkaistua seuraavalla tavalla: viikonloppuna on kaksi päivää. Toisena päivänä syön tätä ja toisena välimerellistä keittoa. Lounaat pitää kaivaa vuoden upeimmasta keittokirjasta, se on se Jerezistä Jerusalemiin ;)
VastaaPoistamä oon niin onnekas kun mulla on sun kaltainen koeyleisö <3
PoistaCurryjäätelö alkoi yhtäkkiä kovasti kiinnostamaan :D
VastaaPoistajuttu on tosi asiassa vieläkin pahempi: minulla oli tapana lisäksi mikrottaa se vaniljajäätelö ensin pehmoiseksi. Ja sitten sitä curryä päälle... :-/
PoistaIhmisellä on pakko olla niitä luottoreseptejä, joiden tietää toimivan aina, vaikkei jaksaisi juuri mitään tehdä. En ihmettele, että tää on osana siun luottorepertuaaria. Appelsiinisuus sopii just tähän vuodenaikaankin.
VastaaPoistaEikö vain! Aurinkoa, vitamiineja ja värejä <3 Kaikkia niitä nyt tarvitaan!
PoistaNää on aivan parhaita nää simppelit, mutta niin herkulliset arjen luottoreseptit!
VastaaPoistajep - aina ei pelkällä näkkärilläkään jaksa sinnitellä :-)
Poista