torstai 8. lokakuuta 2015

Lihaton lokakuu: soijarouheella täytetyt munakoisot (vegaani)

* * *

For English please see here

* * * 


Ensimmäisessä lihattoman lokakuun Soyappétit- reseptissä haettiin inspiraatiota Kaukoidästä- nyt siirrytään Lähi-idän makumaailmaan. Soijatuotteiden oma maku on varsin neutraali, joten maustamisesta ja marinoinnista ne tykkäävät ja ovat etenkin Aasian makujen kanssa enemmän kuin kotonaan. 

Nyt kokeiluun päätyi jauhelihan lailla käytettävä tumma soijarouhe. Täydestä meni tämäkin - koostumus jää hieman jauhelihaa mehevämmäksi, mutta en usko että tämä syömättä jäisi edes sillä valkoisella, keski-ikäisellä lihaasyövällä heteromiehellä, jota kansakuntamme perinteisten arvojen puolustajana niin usein kuulee käytettävän. Jatkoon siis tämäkin!

PS. Käykkää tsekkaamassa myös Hannan Soppa-blogi, jossa niinikään kokataan ja blogataan lihattomasta lokakuusta!





Soijarouheella täytetyt munakoisot Lähi-idän tyyliin:

Neljälle

2 pienehköä munakoisoa (á n. 280 gr)

1 sipuli, hienonnettuna
4 rkl öljyä
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
3/4 tl jauhettua maustepippuria
1/4 tl jauhettua neilikkaa
ripaus kanelia
2 dl tummaa Soyappétit tummaa soijarouhetta
2 dl kasvislientä
3/4 dl rusinoita
1/2 dl pinjansiemeniä
puska persiljaa, hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun:

turkkilaista jogurttia, n. 1/2 granaattiomenan siemenet

Halkaise munakoisot, viiltele sisusta ristiviilloin (varo vetämästä viiltoja ihan pohjaan saakka), suolaa ja kääri ne folioon. Paahda 200 asteessa kunnes liha on pehmeää; koosta riippuen 30-40 minuuttia. Tee sillä välin täyte.

Kuullota sipulisilppua öljyssä mausteiden kanssa. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää pannulle soijarouhe. Anna sen paahtua ja imeä itseensä mausteita muutaman minuutin ajan. Lisää sitten kasvisliemi, pinjansiemenet ja rusinat. Anna muhia peitettynä miedolla lämmöllä varttitunnin ajan. 

Kun munakoisot ovat valmiita, kaavi sen liha jättäen munakoisojen reunoille ja pohjalle noin sentin kerros lihaa. Muussaa sisusta haarukalla ja lisää soijarouheseokseen. Kääntele joukkoon hienonnettu persilja, tarkista maku ja suolaa ja pippuroi. 

Lusikoi täyte munakoisoihin ja paahda 225 asteessa kymmenisen minuuttia. 

Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja granaattiomenan siementen kera.

PS. Vaihtoehtoisesti voit myös raastaa täytettyjen munakoisojen päälle hieman juustoraastetta ennen niiden uuniin menoa.





Ja jos viiniä haluat tarjota, varma valinta on (uuden maailman) Pinot Noir. Yhden erinomaisen suosituksen löydät täältä ja toisen, uusimman löydön puolestaan täältä.




* Yhteistyössä Blogirinki ja Soyappetit


_________________



SAISIKO OLLA LISÄÄ?



      


4 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä, tuli nälkä vaikka just aamiaispöydästä nousin.

    VastaaPoista
  2. Munakoisosta tuli tosi herkullinen, vaikka vähän soveltelin. Kaupassa oli tasan kaksi koisoa, joista molemmat super isoja. Kasvisliemen tilalla käytin kanalientä, neilikan (en viitsinyt ostaa), rusinat (en oikein tykkää) ja loppuhärpäkkeet (puuttui, kun en lukenut reseptiä loppuun) jätin pois. Kiitos taas! T pauliina

    VastaaPoista