maanantai 12. lokakuuta 2015

Olutmestari 2016 - finaalin tunnelmia

Potkaisimme viime viikonlopun perjantaina bloggariporukalla käyntiin Sinebrychoffin Vuoden Olutmestari 2016- finaalin myötä. Kampissa sijaitseva ravintola Maxine tarjosi kisakatsomolle uljaat puitteet (ja melkoisen huikeat näkymät yli Helsingin!)

Tämän vuoden kilpailu oli järjestyksessään jo seitsemäs. Toisin kuin viime vuonna, ei naisia ollut finalistien joukossa ainuttakaan. 


Niille, jotka eivät olutta juo koska "eivät tykkää sen mausta" kerrottakoon tämä: oluet ovat ihan niinkuin... no, vedet (josta ne ovat suurimmaksi osaksi tehtykin). Niistä löytyy eroja. 

Koko pöytäseurueemme suosikeiksi nousivat kesäisen kepeä ja aromaattinen California Steam Beer sekä belgialaistyypinen Grimbergen Blanche Ale. 
(Nämä pullot ovat toki vain kuvauskalustoa: bloggariporukalla kun se pöytä on aina täynnä kameroita ja linssinsuojuksia ja älypuhelimia ja instagrammaavia ihmisiä...)
Myös tilaisuuden ruokapuoli oli mietitty oluiden kanssa toimivaksi. 
Tuomaristosta löytyi tuttuja kasvoja. Niinkuin tuo viinistä kirjoittava Ilkka Sirén, joka on jopa sitä mieltä, että olut se on ruokajuomista se kaikista monipuolisin. Löytyi sieltä Liemessä- blogin Jennikin.

Niin, ja sitten toinen niistä Alangon rokkariveljeksistä. Kaipa nekin jotain oluista ymmärtävät...?
Tuttuja naamoja näkyi myös tuomaripuolella: sieltä puolestaan ahkeroi Punavuori Gourmet- blogin Aniko!
Helpolla ei viittä finalistia päästetty - siitä pitivät tuomarit kyllä huolen. Kilpailijoiden tehtävänä oli oikeaoppisesti tarjoilla tuomaristolle heidän toiveidensa mukaan viisi olutta näiden tentatessa niin oluiden historiasta, oikeista tarjoilulämpötiloista, optimaalisista lasityypeistä ja sopivista ruokasuosituksista. 

(Ja kaikki tämä kuudessa minuutissa!) 
Ei-niin-salaa suosikkini oli syntymäkaupungissani Rovaniemellä Oliver's Corner-ravintolassa työskentelevä Antti Peltonen, joka handlasi etenkin ruoan ja oluen liiton hienosti (lisää oluesta ruoanlaitossa ja leivonnassa muuten täällä!) 

Antti voiton myös vei ja osana voittoaan pääsee nyt suunnittelemaan ensi kesäksi markkinoille tulevan uuden oluen. 
PS. Lisää kuvamateriaalia illan kulusta kannattaa vakoilla ainakin sieltä Instagrammista #olutmestari !

Lisää tunnelmia löydät myös seuralaisten eli Sillä Sipulin, Tiskivuoren emännän, Prinsessakeittiön, Meanwhile in Longfieldin ja Vastaisku ankeudelle- blogeista! Prinsessakeittiöstä löytyy muuten kuvamateriaalia myös humalasta huumaantuneesta allekirjoittaneesta...!

*Yhteistyössä Blogirinki ja Sinebrychoff*

__________________

SAISIKO OLLA LISÄÄ?      


2 kommenttia :

  1. Tuo voittaja-Antti osasi hienosti ehdotella ruokia oluen kanssa! Kilpailu oli järjestetty kyllä tosi viihdyttäväksi. Sitä oli hauska seurata! Tietysti kiva bloggaajaporukka teki seuraamiseen oman pikantin lisänsä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no en minä sitä turhaan kannustanut :-) kiitos seurasta!

      Poista