torstai 13. maaliskuuta 2014

Mulle moules!

Töölö on kohdellut minua hyvin. Se on tarjonnut minulle kodin ihanassa naapurustossa, ravintolaelämyksiä ja ihania pikkukauppoja, joiden puitteissa toteuttaa tätä unelmaa, joksi ruokabloggaus on muodostunut. Ja ihan tuoreimpana Töölöstä löytyi rakkaus. 

Runeberginkadulla sijaitseva hullunkurisesta Bar Bhangrasta on tullut olohuoneeni, jonka kaikki minua (Tai blogin Facebook-sivua!) vähääkään tuntevat jo tietävätkin. Siellä on tullut vietettyä monta naurun- ja viinitäyteistä iltaa ja niin henkilökunnasta kuin kantiksista on muodostunut ihan omanlaisensa jengi. Onneksi kuitenkin sellainen, johon päästäkseen ei tarvitse sekaantua ihmiskauppaan, huumeiden salakuljetukseen tai palkkamurhiin. 

Ja sieltähän se Naapurinpoikakin löytyi. Vaikka taidenäyttelyn, puoluekokouksen, aavikoitumisseminaarin tai sinforniaorkesterin konsertin kaltaisista vakavastiotettavaa parisuhdepotentiaalia henkivistä paikoistahan sitä olisi varmaan pitänyt etsiä...?

Joten olihan se paikallaan kutsua matcmakerina toiminut Baarimikko ja Kaappihollantilainen, yksi baarin hurmaavista kantiksista, tyttöjen lounaalle jossa tätä normaaliudessaan ja luontevuudessaan perinjuurin hämmentävää elämänmuutosta taas kerran puitiin. Keskieurooppalaisia makuelämyksiä kaipailevan Kaappihollantilaisen toiveesta pöytään ilmaantui sinisimpukoita jo aikaisemmin kalan kaveriksi keksityssä viinirypälekastikkeessa haudutettuna. Ja Anton & Antonilta ihanaa maalaisleipää. Ja polentaranskalaisia tryffelimajoneesilla. Ja näön vuoksi (kun kuitenkin niitä tyttöjä ollaan!) vihreää salaattia supermallivartaloitamme ylläpitämään.





Kahdelle- kolmelle

1 kg simpukoita 
2 salottisipulia
voita
1 dl rypälesosetta (n. 200 gr vihreitä rypäleitä)
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
kourallinen ruohosipuli- tai kevätsipulisilppua
suolaa, pippuria

Huuhtele ja harjaa simpukat. Hienonna salottisipulit. Soseuta rypäleet blenderissä tasaiseksi soseeksi. Kuumenna hieman voita pannulla, pehmitä salottisipulisilppu siinä ja lisää viini. Pyörittele muutaman  minuutin ajan ja lisää joukkoon kerma ja rypälesose. Sekoita tasaiseksi ja kaada joukkoon simpukat. Anna hautua kannen alla viitisen minuuttia hieman kattilaa ravistellen. Heitä pois simpukat jotka eivät avaudu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria (ja suolaa, mutta varoen). Ripottele päälle ruoho- tai kevätsipulisilppu ja tarjoile.






______________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


       



8 kommenttia :

  1. Voi että miten ihanan kuuloinen ateria! Toi rypälesoseen lisääminen oli mulle ihan uus juttu, täytyy laittaa vinkki itselle talteen.

    VastaaPoista
  2. kun sitä ensimmäistä kertaa sille kalalle tein, niin ihan valehtelematta nuolin kattilankin :-) riippuen rypäleistä siitä voi tulla sen verran hapokkuutta, että salotit voisi jättää poiskin. En vain näemmä osaa tehdä simpukoita ilmankaan...!

    VastaaPoista
  3. Hieman jo aavistelinkin tuollaista,kun Naapurinpoika niin usein vilahteli täällä postauksissasi,,Ihana juttu motek:)
    Ja mullekin moules,aah!

    VastaaPoista
  4. Töölö kohtelee ihmistä hyvin, minuakin aikoinaan ja saatan aina tulla kaipaamaan Töölöön. Siellä ei vain saanut omaa omenapuuta, mutta kyllä me sinne vielä varmaan joskus palataan.

    Joskus onni löytyy lähempänä kuin luuleekaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei saa omenapuuta ei ;-) enpä olisi liki vuosikymmenen kaksivaltioratkaisun jälkeen todellakaan odottanut että se kirjaimellisesti seuraavasta talosta löytyisi...!

      Poista
  5. Kyllä! simpukat on vaan niin hyviä. Mieli tekis sanoa vaikka mitä ylistyksia mut mitä suotta. "Perkeleen hyvää" pitää kaiken sisällään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt kun niitä saa niin pitää kyllä kaikki ottaa ilosta irti :-)

      Poista