perjantai 2. elokuuta 2013

Italialaista tuoremakkarapastaa

Minä ja makkara. Siinä on pitkä ja onnellinen suhde. Ja nythän puhutaan kunnon raaka-aineista tehdystä kokolihaisesta raakamakkarasta - on se sitten pohjoisyorkshireläisen lihakauppiaan itse valmistama possumakkara, tunisialaiselta torikierrokselta mukan napatut mausteisenyrttiset lammasmerguezit, espanjalaisten rakastamat chorizot tai sitten ihanan rustiikkiset italialaiset maalaismakkarat, jotka ovat saaneet silmät kiiltämään, posket hehkumaan ja runosuonen virtaamaan jo aikaisemminkin.

Ja sitten kun siihen makkaraan vielä yhdistää pastan...Sitten aletaan olla aika lähellä ikuista rakkautta. Ei siis ole ihme, että Hangonvierailu herätti nälän (miten se on mahdollista? Neljän pasta-annoksen jälkeen?!) joka ei suostunut sammumaan.

Onneksi luotto-osoitteeni makkaramanian kohdatessa ei pettänyt tälläkään kertaa. Hakaniemen Hakkaraiselta löytyi juurikin sellaisia italialaistyyppisiä makkaroita, jolle fenkoli ja chili antoivat viehkoa lämpöään. Muuten olisin lisännyt jauhettuja fenkolinsiemeniä pannulle makkaroita paistaessani. Toki tähän voi käyttää muunkinlaista laatumakkaraa. Ihan vakavastiotettava ruokabloggari olisi toki pyöräyttänyt makkaratkin itse (Suolaa & Hunajaa-, Soul Kitchen- sekä Masutoaitemu- blogien marttojen tapaan), mutta ei minulla ole siihen koulutusta, ketteryyttä tai koneistoa...

Niin ihanaa kuin tämä olisi paahdetuista tomaateista tehdyssä kastikkeella, niin tällä kertaa kokeilin paahdettuja paprikoita. Ja kyllä se paprika vain tähänkin käy! 

Kolmelle (tai kaksi tosi reilua annosta kahdelle)

2-3 annosta pastaa (bucatini, linguini, spagetti)

3 punaista paprikaa pahdettuna (ohjeet täällä)
1-2 valkosipulinkynttä (riippuu käyttämäsi makkaran mausteisuudesta)
1/2 sipuli
1/2 chili (riippuen käyttämäsi makkaran mausteisuudesta - tämän voi jättää poiskin)
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
1 reilu tl pimentoa/ paprikajauhetta (makeaa)
suolaa, pippuria
n. 1 rkl voita/öljyä
4 makkaraa (à 60-70 gr)
puska basilikaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 

Paahda paprikat. Pehmitä hienonnettu sipuli, chili ja valkosipuli pannulla rasvassa ja lisää lopuksi paprikajauhe. 

Soseuta blenderissä paprikoiden ja tomaattipyreen kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä (omani olin paahtanut jo edellisenä päivänä, joten paprikoista tihkunut oma neste riitti).

Puristele makkarat ulos kuorestaan pienen lihapullan kokoisiksi palleroiksi ja paista vähässä rasvassa pannulla. Lisää tarvittaessa hieman voita/ öljyä. 

Kun ne ovat saaneet kauniin värin, kaada perään paprikasose. Kuumenna, tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman sokeria. Mausta ja kääntele joukkoon kourallinen basilikanlehtiä.

Sekoita joukkoon pasta ja tarjoile. 



8 kommenttia :

  1. Makkarapasta vaan on niin tosi hyvää :-) Täytyy yrittää mennä tuonne Hakaniemeen. Hyviä tuoremakkaroita kun ei Suomessa löydy ihan joka marketista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näin on! martoilla olis tosin kuulemma syyskussa tulossa uusi makkarakurssi - kiinnostaisko oppia pyöräyttelemään omat :-)?

      Poista
  2. Oijoi mikä annos! Maistuis mullekin koska tahansa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama täällä :-) kyllä kunnon makkara vaan on jotain ihan muuta!

      Poista
  3. Paprikahan toimii varmasti todella hyvin. Meilläkin kyllä useimmiten makkarat haetaan Hakkaraiselta tai Roslundilta ;-). Seuraavaksi aion testata Harjun Makkaratehtaan tuotteita, kun tulevat sopivasti vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juuri tänään itsekin kuulin tuosta Harjusta ja viikonlopun projekti on etsiä niitä käsiini - sen verran mahtavilta kuulostivat :-)

      Poista
  4. Täytyy kokeilla, mehän olemme hurahtaneet makkaran tekoon ja kotitekoista raakamakkaraa löytyy nytkin pakkasesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kateus nostaa päätään nyt hienoisesti - sen omatekoisen makkaran täytyy olla aivan mahtavaa :-)

      Poista