keskiviikko 14. elokuuta 2013

Helsingin ravintolatarjontaa: Street gastro

Parempi myöhään kuin milloinkaan, eikö? Näin joutui tämä jälkijättöinen bloggari toteamaan tuossa taannoin, kun vihdoin sain itseni tuonne Sofiankadun ihmeelle roudattua - australialaisen kanssa kaupunkia kierrelleenä ja kulttuuria (lue: alennusmyyntejä) harrastaneena kun alkoi nälkä hieman hiukomaan. Australialaisesta oli ällistyttävää, etä niin moni paikka oli sunnuntaina kiinni. Etenkin siellä Töölössäni.

Tämä onneksi ei. Ja voi kiesus, miten hyvältä leipä voikaan maistua! Niin no, onhan tiskin takana toki Top Chef- kilpailussakin mainetta niittänyt kokki sekä Chez Dominiquen, Olon ja Farangin kaltaisissa ravintoloissa ansioitunut yrittäjäjoukko.

Eihän tämän parempaa saa Helsingistä Suomesta mistään! New Yorkilaisen Katz delicatessenin überklassikko Reuben on vielä kokematta, mutta kyllä vakaasti uskon, että tämä senkin jälkeen top kakkosessa pysyy. 

Alueella aikoinaan työskennellenäkin on Sofiankatu aina ollut yksi lempikatujani Helsingissä, joten aika uljaasta ympäristöstä täällä saa maan parhaiden leipien lisäksi nauttia.





Leipävalikoima on kompakti, mutta mietitty. Allaolevien lisäksi löytyy myös lohta. Viikottaisia spessuja kannattaa väijyä mestan Facebook-sivuilla, jota kautta voi kuulemma myös toivomuksia esittää! Kyseisen viikon erikoisuus oli kana-chorizo-tomaatti-pesto, joka suureksi harmiksi oli jo edellisenä päivänä ehtinyt loppua. Mari oli sen(kin!) onneksi ehtinyt kokeilla ja kyllähän se kehuja keräsi.





Ja jos listalla on pitkään haudutettua possua, niin kyllähän sitä on pian myös lautasellani. Vaikka eihän se siinä kauaa viihtynyt, ennenkuin löysi paremman osoitteen mahastani. Mahtava mehukkuus. Todella kauniin selkeät ja raikkaat maut. Liha täällä onkin Tammisen laatutuotantoa. Lisukkeeksi saa varsin eriomaisia brittiranskiksia joissa oli hyvä etikkaisuus. Rapsakkuutta olisi voinut olla lisää, mutta maku oli niiiiiiiiin kohdallaan. We approve!




Kukkakaaliin terveemmän suhtautumisen omaaville löytyy myös sitä. Uppopaistettuna. Norisuolalla. Hmmmmmmmmmm...................





Kana-chorizo-unelman loppuessa otin sitten nautaa. Joka oli, mikäli mahdollista, vieläkin mehukkaampaa. Punasipulihilloke ja paikan oma bbq- kastike viimeistelivät annoksen upeasti. Ihan niinkuin aurinkoinen palvelukin. 


Miten tuollaiselle voi sanoa ei? Ja kyllä, saatan puhua nyt leivästä...




Yleisönsä tämä paikka on löytänyt. Ja hyvä niin - ehkäpä siis saamme nauttia paikan antimista vielä pitkään!






3 kommenttia :

 1. Olipa kiva raportti Street Gastrosta :) kävin kesällä itsekin testaamassa ko. paikan ja tykkäsin!

  VastaaPoista
 2. no kiva oli paikkakin :-) Ja just tuollaisia kivoja paikkoja on kiva löytää - ei se budjetti itsellä kovin montaa kertaa kuussa yli satasen hintaisiin aterioihin riitä :-)

  VastaaPoista
 3. Sun pitäisi tulla tänne uudestaan ja tsekata Tel Avivin Rubenin voileivät,takuulla tykkäisit..:real corned beef and all...

  http://www.fiddme.com/place/34004

  VastaaPoista