perjantai 23. elokuuta 2013

Turuilla ja toreilla

Rannikolta löytyy useita viikottaisia markkinoita, joilta löytyy tavaraa vaikka minkälaiseen tarpeeseen. Arroyo de la Mielin markkinat ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin, Fuengirolassa tavara puolestaan löytää ostajansa lauantaisin ja tiistaisin. 

Fuengirolan markkinat ovat rannikon suurimmat. Tiistaisin markkinoiden tarjonta on pitkäli samaa, mitä muidenkin kylien markkinoilla (neonvärisistä pitsialusvaatteista pähkinöihin ja kopiogucceihin), mutta lauantaisin puolivälissä Fuengirolan ja Los Bolichesin juna-asemia sijaitsevan fería-kentän valtaa yhtä massiivinen kirpputori.

Tarjontaa löytyy laidasta laitaan. Joitain vuosia sitten paikalliset viranomaiset puuttuivat ilmeisen villiksi äityneeseen menoon, ja nykyään (sakkojen uhalla) täällä saa myydä vain segundo manoa, eli käytettyä tavaraa. Ei se sakkojen uhka silti näytä ihan kaikkia helppo-Hernadezeja häätäneen. 

Täällä on myös paljon erinäisten expatien pitämien järjestöjen hyväntekeväisyyskauppojen kojuja, minkä ansiosta täältä löytyy paljon esim. englanninkielistä kirjallisuutta. Eikä vain Barbara Cartlandia, vaan täällä voi tehdä erinomaisia keittokirjalöytöjä.
Laukkuja täältä löytyy myös jos jonkinlaisia. Osa vähemmän...
... ja osa enemmän aitoja.
Täältä löytyy myös erinomainen valikoima noita rakastamiani marokkolaisia torikasseja. Ei tarvi lähteä merta edemmäs laukkukaupoille, nääs!

Työkaluja löytyy niin remppareiskan kuin keskiaikaisen sarjamurhaajankin tarpeisiin.


Sisustustavaraa löytyy myös...
...myös sellaiseen vähän vaatimattomampaankin makuun. Harmi ettei Herrasmies lämmennyt ajatukselle tuollaisista Posh ja Becks-tyyppisistä valtaistuimista sinne uima-altaan reunalle...?
Ja fería-kauteen sopivasti löytyy myös noita perinteisiä pukuja.

Ja koska kuitenkin golf-rannikolla ollaan...
Kaltaiselleni kuvauskamoja uuteen jääkauteen valmistautuvan oravan innolla hamstraavalle bloggarille tämä on melkoinen aarreaitta. Täältä kun löytyy kaikenlaista harvinaisuutta -  niinkuin vaikka 2010- luvun Kiinassa tehtyä 1700- luvun böömiläistä kristallia (portilla leijuneesta raparperimaisen makeasta ominaistuoksusta päätellen jostain saattaisi löytyä myös ainakin Jamaikan ja Hollannin hyötykasviyhdistyksissä suosionsa vakiinnuttanutta yrttiä...)

En ole tosin ihan vielä onnistunut vakuuttamaan itselleni, ettenkö pärjäisi ilman tuollaista metristä teekannuakin. Näyttäisihän se kyllä niin hyvältä niiden marokkolaisten lyhtyjen ja egyptiläisen maton ja turkkilaisten tyynyjen vieressä...

Löytöjä tuli kuitenkin tehtyä, joita myös te tulette vastaisuudessa blogissa näkemään!

Aikaa (ja rahaa) tuonne saa uppoamaan. Tinkiminen (etenkin ulkomaalaisten , kentän takaosissa sijaitsevien myyjien kanssa) kuitenkin kannattaa. Joskin minä olen siinä suorastaan legendaarisen huono. Kerran israelilaisella torilla olin teettämässä T-paitoja, joiden hinnasta sitten intohimoisesti kiisteltiin. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen myyjä tarjoutui laskemaan hinnan 25 sekeliin. Vaan mitä teki itsepäinen maailmanmatkaaja? Vaati saada maksaa 30...


4 kommenttia :

 1. Ihanat markkinat.

  Koluan itsekin kaiken maailman antiikkimarkkinat ja kirpputorit matkoilla. Mies kannustaa bloggausharrastuksessa, joten huomautuksia ei ole tullut yksittäisistä lautasista ja muista kuvausrekvisiitoista, vaikka kaapit pursuilevatkin. Hän jopa lupasi koota bloggarin talven kuvauksiin jonkinlaisen puoliammattilaisvalaistussetin. (Ja itse asiassa saan välillä hillitä häntä noilla kirpparikierroksilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en edes uskalla ajatella sitä talven valotilannetta vielä :-/ mutta ihanan kuuloinen mies sulla kyllä on :-) Itse menin erehdyksessä esitelemään H:n ebayn maailmaan... loppua ei ole näkyvissä...!

   Poista
 2. Varmaankin tuolla tekee tosi hyviä löytöjä ja kuvausrekvisiittaa kertyy lisää;D Pitäisköhän munkin mennä Jaffan kirpparille....tosin ei ole tilaa minkäänlaiselle ylimääräiselle rekvisiitalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tuolla kaikkea muttei läheskään niin paljon ja hienoa kuin Jaffassa :-)

   Poista