sunnuntai 18. elokuuta 2013

Soppasunnuntai: kanttarellikeittoa


Kanttarellit ovat allekirjoittaneelle ehkä sienistä vieraimpia. Vaan nytpä tuli niitäkin kokeiltua! Mistään omasta pihastahan noita ei tullut (ikävä kyllä) kerättyä vaan ihan kaupan sedältä.

Kahdelle

2 rkl voita

1 sipuli
n. 3/4 l kanttarelleja
4 dl kasvislientä
reilu 1 tl soijakastiketta
1 rkl ruohosipulisilppua
2 dl kermaa
2 cl konjakkia
1 tl muskottipähkinää
suolaa, pippuria

Puhdista sienet ja paloittele pienemmiksi. Kuullota sipulisilppu voissa. Kun se on pehmentynyt, lisää konjakki. Pyörittele aineksia hetken ajan ja lisää sienet. Lisää sitten kasvisliemi ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sienet ovat kypsiä - n. 15-20 minuuttia. Lisää sitten kerma, mausta soijalla ja ripauksella muskottipähkinää ja tarkista maku. Lisää pippuri ja tarvittaessa suolaa ja lisää ennen tarjoilua ruohosipulisilppu.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti