lauantai 10. elokuuta 2013

Boquerones al limon

Seuraava Espanjanreissu on buukattu ja päiviä lasketaan jo kilpaa. Sitä odotellessa on hyvä rentoutua (ja suunnitella, mitä pakata mukaan ja mitä ruokaa tehdä siellä ja minne mennä ja missä syödä ja mitä tuoda takaisin ja...)

Varmaa on, että ainakin näitä tullaan (taas) syömään.

Boqueronet, ne pienet kalat jotka Suomessa tunnetaan sardelleina, ovat etenkin tässä muodossaan tyypillisiä juuri Malagan alueen keittiölle. Blogissa nämä ovat esiintyneet jo Marbellan kohdalla. Ihan niinkuin ne etikassa marinoidut ja öljyssä säilötyt boquerones en vinagre,  nämäkin voi huoletta tehdä muikusta.

Jauhoina voi käyttää niin vehnäjauhoja kuin kikhernejauhoja, jolloin nämä käyvät myös gluteenitonta elämää harrastaville.

Jostain kuulin, että kalaa ja etenkin mustekaloja (ja chipironeja) jauhotettaessa olisi hyvä antaa niiden istua jauhossa puolisen tuntia. Näin se jauhokerros on ehtinyt imeyttää niiden kosteuden ja lopputulos on rapeampi.

Tapaksena tästä tulee neljälle

500 gr muikkuja
2 sitruunan mehu ja kuori
muutama desli jauhoja, suolaa

öljyä paistamiseen

Puhdista muikut (ohjeet täällä) ja taputtele fileet kuiviksi. Raasta ja mehusta sitruunat. Levitä muikut kerroksittain sitruunamehun kanssa. Anna maustua tunnin verran. Pyörittele sitten suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella maustetuissa jauhoissa. Ravistele ylimääräiset jauhot ennen paistamista. Paista kuumassa öljyssä ja valuta talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
3 kommenttia :

  1. Noita on tullut Espanjassa syötyä monet kerrat,nami:) Täällä voisin kokeilla tuota tuoreista sardiineista.

    VastaaPoista
  2. Ranskassa maistoin näit mielestäni melko varmasti anjoviksista tehtynä ja ne olivat järjettömän hyviä. Menivät heti muistikirjaan kotona kokeiltavien osastolle.

    VastaaPoista
  3. siitä ne toki alkuperäisesti onkin tehty. niitä vain Suomesta saa vähän heikommin kuin noita muikkuja ;-) hitsi vie - huomasin FB- päivityksistä että suhunkin olisi voinut törmätä tuolla Teurastamon Torstaissa :-/

    VastaaPoista